icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Afkrut: mitt gamla skytte namn. Är en gubbe på 66 slitit på kroppen, är utsliten, blivit förgiftad mm. 2/12 2013 Köpte vi huset vid Bo Hage, se bilden vatten utsikten från matbordet på altanen, Det köpet räddad nog mitt liv hade börjat vissna i Stockholm efter 14 år där. Har bott 44 år på gård. i Jönåker, var vapenhandlare, tävlings skytt har SM medalj. Har använt MD för ut gåt ner 30 kg fungerade då med, Resan började 20/3 vägde 147 kg, börjad bokföra här på sidan 18/4 vägde 137 kg då. Den 26/8 2016 gåt ner 29,9 kg aktuell vikt 117,1 kg Mål vikt då 100 kg den är nu 20180209 88 kg. Har röjt både buskar, sly, och kört 32 släpkärror till tippen med soppor. Har en HR 432S med vanlig motor, en el snurra och ekolod. Fiskekompisar börjar tryta så letar nya fiskeintresserad så någon i närheten hör av er, Det vanligast är gös, gädda och abborre lite kräftor.
6 januari 2017 21:22
17

Vintern är vacker, men jobbigt när det krånglar.

Hade inte planerat i somras att jag skulle må så bra så jag skulle övervintra i huset, föra året var det inget problem med vattnet, men åkte till Stockholm 13 dagen då, men ska försöka få dit en frostvakt en miss att det inte blev gjort i år glömde bort det. Men får bli i sommar, får fläkta lite under huset och under diskbänken om det är för kalt.

22 grader kalt är i mesta laget, men man sover got i sovrumet håller 15 grader nu kan nog ställa på elementet lite men det elementet är inte ok, ska orka mer men är två stora fönster i sovrumet. Satte på elementet i köket som lite stöd till värmepumpen. Har element under varje fönster med i stora rummet men de står på 10 grader klarar hålla över 20 grader inne med kaminen men den är liten och behöver matas ofta.

Min ut sikt inifrån, men fotade bilderna i morse från altanen, har njutit av utsikten hela dagen sjön har med sin tjusning med snö och vatten som läcker upp.

585bc00f-a06b-4513-ac6c-0723d698abbb.jpg

dae24e9e-c50b-4641-ad40-517195c98503.jpg

3f1c6ead-70a9-4ee8-8e52-50de7ad2c079.jpg

6afa2054-5218-4482-8c95-113baeff8804.jpg

Skönt värma sig vid denna

f6ca2403-7c95-4beb-b3ab-5144d053099e.jpg

Allt detta ser jag från min TV soffa eller köksbordet det som man inte vill lämna för att stira på betongklumpar i Stockholm, trorts att Stockholm på många sätt är en väldigt vacker stad men för mycket folk.

 

 

 

Gillar

Kommentarer

 • 6 jan 2017 21:26
  Bella50

  Härliga bilder. 👍

 • 6 jan 2017 21:28

  Tack Bella dinna är inte illa därifrå du bor.

 • 6 jan 2017 21:32
  Bella50

  Ja, vi bor vackert båda två..och varje årstid har sin tjusning...om allt funkar förstås.

  Hur går det med vattnet ?  Läste du mitt svar på ditt inlägg om frusna vattenledningar.? 

   

 • 6 jan 2017 21:35
  gasten

  Härliga bilder! 

  Har du bara 15 grader i sovrummet? 

  Då hade jag frusit ihjäl, vill ha 23 grader varmt i hela lägenheten. 

  Hade lika varmt i huset när vi hade det. 

  Är frun bättre nu? 

  Ha en fortsatt fin kväll! 

 • 6 jan 2017 21:46
  paloma

  Du bor väldigt fint, men är det för kallt blir det jobbigt.

  Hoppas det blir lite varmare snartsmiley

 • 6 jan 2017 22:09

  Bella jag läste dit svar på frostvakt på vattnet, men att min hälsa så snabt skulle komma i form trode jag inte i våras hade tänkt övervintra i Stockholm, men blir en frost vakt monterade i sommar hopas jag får dit en vid vastäningen ine i bänken och fram till trapkastarn.

  Gasten när jag bode vid Hälla hade jag 12 grader på vintern varje morgon, använde bar elvärmaren när jag var borta, vedeldade så det sjönk på natten hade vaten buren ved äldning funkade bra, så är van, har blivit lite tun nu sover med T-tröja och mycstrumpor, och fryse inte, 15 grader är gränsen nu. Blir det kallar måst det bli en filt extra under täcket är varmare en en ovan på, när jag jagade had vi ofta is på vattnet på morgonen om ingen höl liv i elden.

  Frun är lite bätre men svulnden går inte ner har fått 7 dagar pencilin till så hense mage mår inte bra.

  Paloma sällan det är 22 grader länge under 10 grader funkar bra, gillar elda och mysa vid brasan, det jag inte gillar är att torpargrund ger kalla golv, så när det är snö har vi täckt huset runt om så vi får varmar under. Brasan håller över 20 grader inne i både kök rum då snor värmeflyttarna väldigt mycket värme till gästrummet och sovrummet.

  Bella jag läste dit svar på frostvakt på vattnet, men att min hälsa så snabbt skulle komma i form trodde jag inte i våras hade tänkt övervintra i Stockholm, men blir en frost vakt monterade i sommar hopas jag får dit en vid avstanningen inne under diskbänken och fram till trappkastarn.

  Gasten när jag bodde vid Hälla hade jag 12 grader på vintern varje morgon, använde bar elvärmaren när jag var borta, vedeldade så det sjönk på natten hade vatten buren ved eldning funkade bra, så är van, har blivit lite tun nu sover med T-tröja och mystrumpor, och fryser inte, 15 grader är gränsen nu. Blir det kallar måst det bli en filt extra under täcket är varmare en ovan på, när jag jagade hade vi ofta is på vattnet på morgonen om ingen höll liv i elden.

  Paloma sällan det är 22 grader länge under 10 grader funkar bra, gillar elda och mysa vid brasan, det jag inte gillar är att torpargrund ger kalla golv, så när det är snö har vi täckt huset runt om så vi får varmare under. Brasan håller över 20 grader inne i både kök rum då snor värmeflyttarna väldigt mycket värme till gästrummet och sovrummet.

   

  Senast uppdaterad 6 jan 2017 22:12

 • 6 jan 2017 22:16
  ulla165

  Man tröttnar aldrig på himlen ovan vatten - olika scenario var gång. Fina bilder!

 • 6 jan 2017 22:23

  Tack Ulla det är aldrig lika, och ofta olika gäster på mitt, fågel bord är som ett akvarium man kan sitta titta länge titta på ekorren, fasantuppen, alla mesar, hackspetten, och lite nötveckor och en och ana sällsynt gäst som svartsparv och en skygg rackare som jag inte listat ut vad det är, kompisen har en hel flock vita blåmesar måste var något genetiskt fel.

   

   

 • 6 jan 2017 22:28
  ulla165

  Albinos? Ka du försöka fota den skygga rackaren? Jag gillar fåglar och blev nyfiken...

  Senast uppdaterad 6 jan 2017 22:42

 • 6 jan 2017 22:32
  Bella50

  Vi har oxå kalla golv och torpargrund. Vattenledningarna ligger ganska grunt så vi har två värmekablar. Dom finns färdiga i olika längder, med el-kontakt, bara att koppla in. 

  Behövs kanske någon övergång / koppling ( T-rör) emellan.

  Behövs ingen fackman säger maken. Finns bl.a på Jula, Bauhaus och Claes Olsson. 

  Är det inte en bra ide'  att lägga in en sån redan nu , där du har problemet ?

  Då kan ni släppa det sen...😬

 • 7 jan 2017 07:30
  Arrietty

  Du minner mig om Västergötland och vedpannan - det brukade vara åtta grader i köket på morgonen då jag klev upp.

  Nu har jag luft-luft pump som får kompletteras med direktel i köket när det blir för rysligt kallt, elda i öppna spisen med braskamindörrar hjälper också men så snart det slocknar blir det ju kallt igen... 17 grader hade vi då det kröp ner mot -20 ute, då blir nästippen kall. Vi har ullkoftor, fårskinnstofflor och långkallingar, i sängen duntäcken och värmeflaskor, det sisnämnda rekommenderas verkligen, de håller sig hela natten under täcket. Vattnet har aldrig frusit här vilket jag är väldigt tacksam för, jag har tinat så många vattenkoppar och rörledningar i min dag att jag verkligen njuter av att det här verkar fungera oavsett hur kallt det blir ute.

  Även jag undrar: Hur mår frun?

 • 7 jan 2017 10:26

  Arrietty har med luftvärmepump och har när det var som kalast vridit upp termostaten i köket på 19 grader, sov rummet var 17 i morse när gumman sovit där, har för tunn väg mellan sovrumet och gästrumet, såg jag bar hade 8 grader i gästrummet, där står termostaten på det lägsta, vrider jag på den så kan jag hålla 20 i sovrumet. Lagar jag mat på järnspisen så håller jag en 22grader inne utan hjälp av el. Är bar golven som är kalla då det är torpargrund.

  Frun vill inte bli bra, är fortfarande svullen och har fåt 7 dagar penicillin till.

  Bella frost vakten är nu inte komplicerad i sig själv har monterat många, på den tiden man var tvungen räkna kabel och omtal och justera spänningen. Men mit problem är att det siter en avstanning på slangen under diskbänken som kabeln måste monteras under, är så axelbred så jag kommer inte in dit sen siter rören kopplade till vattnet på andra sidan och måst nog dras om som det ser ut, i värsta fall måsta jag ta dän diskbänken, då är det så smart gjort att rören till vattnet måste lossas först. Hade det varit lät fixat hade jag redan gjort det. Vi funderad på att gräva os in under huset och gå in den vägen men vi får se, vi gick bet på att hand gräva för hand inte ens korpen vill gå ner.

   

   

 • 7 jan 2017 16:59

  Tack LissaLo:Där för jag har blivit bo fast här nåra år nu, även om vintern är bekvämare i stan så mår jag bätre av att få arbeta för värmen ock snöskotningen blev några timmar i dag med, skottar mer en vad jag skulle behöva men är praktiskt kuna gå dit jag vill utan höga skaft på skona.

 • 7 jan 2017 16:59
  Bella50

  Då förstår jag...😬 Men vad synd med frun som inte vill bli bra.

  Året har inte börjat bra för er. 😲

 • 7 jan 2017 17:17

  Bella fjärde julen vi är sjuka i rad föra året började frugan med svininfluensan, blev ingen jul mat alls knappt sen sjuknade jag började bli bra fån den då kom bältrosen var riktigt dålig till april, och har fortfarande värken kvar i lillfingret, och har svårt måla penselgreppet fungerar inte, men det blir bättre, just nu känns lillfingret som jag bränt mig, men det kommer och går man blir van.

   

   

Logga in för att skriva en kommentar.