icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Afkrut: mitt gamla skytte namn. Är en gubbe på 66 slitit på kroppen, är utsliten, blivit förgiftad mm. 2/12 2013 Köpte vi huset vid Bo Hage, se bilden vatten utsikten från matbordet på altanen, Det köpet räddad nog mitt liv hade börjat vissna i Stockholm efter 14 år där. Har bott 44 år på gård. i Jönåker, var vapenhandlare, tävlings skytt har SM medalj. Har använt MD för ut gåt ner 30 kg fungerade då med, Resan började 20/3 vägde 147 kg, börjad bokföra här på sidan 18/4 vägde 137 kg då. Den 26/8 2016 gåt ner 29,9 kg aktuell vikt 117,1 kg Mål vikt då 100 kg den är nu 20180209 88 kg. Har röjt både buskar, sly, och kört 32 släpkärror till tippen med soppor. Har en HR 432S med vanlig motor, en el snurra och ekolod. Fiskekompisar börjar tryta så letar nya fiskeintresserad så någon i närheten hör av er, Det vanligast är gös, gädda och abborre lite kräftor.
24 september 2016 21:45
7

Veden slut, jag slut nu

Morgonen börjad i mörker när vi åkte till båten och kolade kräftburarna var mulet, blev dålig ut delning en för liten och en godkänd, på måndag åker nog burarna upp för denna gång, men drygt fyra tjog stora kräftor blev det, går bar knapt 10 kräftor på kilot så stora är de. Då var sista veden kluven, och vedboden hyfst full se bilden0aab6a03-1254-4cd7-8b98-f4f3a8fb2a32.jpg48595c25-733e-4ff3-b0c3-77f915802b50.jpg

Det fullast den varit sen jag flyttade hit, har kluvit en kubik i dag cr. Var samma säkring till röken som klyven så kunde inte starta röken så tidigt, rökde det här973892d3-d4ea-4420-88ca-fe7191707f83.jpg

så det uta innan det blev rökt är 6 bröst av kanadgås och 6 tjocka köttiga grilkorvar på skoj.              3c39f2b1-75c7-4e65-9e9a-d70d9db6aeb0.jpg

Här är 6 timmar senare svår fotta i mörker belysningen på altanen räckte inte långt fick arbeta med panlampa. Under tiden röken jobbade så skivad jag upp föra helgens rökning, 8 hella bröst eller som det blir 16 bröst filer blev presis som jag tänkt, det underliga är att när man röker så får kötte en anna struktur när kolhydraterna omvandlas av rök och värme, man ser inga köttfibrer altt är slätt.

Lagat lunch och midag då gumman haft migrän, men bigade påsig lit i kväll så hon sytt upp 4 par byxor, så jag kan jobba. Har jobbat undan allt nu, blev frusen av att sitta ute med röken så tog höstens första brasa så här är varmt och gott nu. Måste ut och ta sista betinget nu, 2 korgar till röken kvar ligger i blöt, är en hel del jobb med att röka, och förbaskat nyfiken på hur det ska smaka, får reda på det nästa lördag. Hade ett sönder skjutet bröst, och lite kött från lår, så blir kanadgås wok i morgon lunch.

Gillar

Kommentarer

  • 24 sep 2016 22:00

    Bra jobbat med veden! smiley

  • 24 sep 2016 22:24
    gasten

    Bra jobbat ! Det är arbetsamt att hålla på med ved, när vi hade huset eldade vi med ved nästan hela tiden utan de sista tre åren. Vi satte in Luft/luft värmepump då.

  • 24 sep 2016 22:27
    Bella50

    Jösses, vad mycket mat du lagar...😧👏 vad gör du med allt ?...och vilket dagsverke med veden. 👍

  • 24 sep 2016 23:06

    Kyckling brösten som jag skivade är smörgås mat, packar och fryse, är en massa konseveringsmedl och e-nummer i nästan alt på lägg, gumman tål det inte, så rökt kyckling blir tunskivad gott smörgåspålägg rökt. Kanadgässen är ju bra nåra stycken, så jag tar hälften och skytten andra halvan så blir inte så mycket kvar.6 tjoka grilkorvar är lite prov funderar på att göra egen korv till jul, viltkorv och röka. Köper i dag endast kyckling, det mesta annat jag äter i kötväg är vilt, så måste fylla upp frysarna nu så det räcker till nästa år är ju bara grisen som är lovlig året om.

    Senast uppdaterad 24 sep 2016 23:07

  • 25 sep 2016 08:39
    Krusmor

    Imponerad blir jag av dig, Afkrut! :) Vilket jobb du gör med allt från vedarbete och matplanering.  Pepp!

  • 25 sep 2016 10:15
    Donnina

    Bra idé att röka kanadaggåsbröst, jag har alltid frågat mig varför jägarna här på ön inte skjuter kanadagäss och stoppar i frysen.. De måste väl gå ett använda på samma sätt som tamgäss, eller smakar de tran kanske? Jag köper för det mesta inte heller annat kött än vilt, kan få tag på det här på ön, och så en Eko-kyckling då och då.

    Min vedbod ser ut precis som din, jag får inte in mera nu och har fortfarande två kubik björkved som måste ligga kvar ute i sina stora säckar. Presenning över bara när det kan tänkas bli regn. Lägger ett par lastpallar under så luften kommer åt ordentligt, - möglig ved vill man ju ite ha.

  • 25 sep 2016 11:05

    Har med haft veden jag tog ner på tomten 8 stora träd, nåra var kösbär så de har fåt legat 2 år ingen bra ved elda, fick veta av sotaren att det varit soteld i min skorsten som sloknat, men var inte sotat när jag köpte, så vi kom överens om, att sota varje år nu istället för var tredje. Köper inte ekologiskt kött gilar inte djurplågeriet, med den uppfödningen synerligen nötköttet där nästan varje djur har varbölder. Kycklingen är väl den bästa av av de djuren där för bönderna har börjat med sitt kravmärkta kött som produseras bra för djuren.

    Kanda gås är mycket gott ska wokka lår och lite bröst till lunch, man måste var lite obsevant på ung och gamal, steker man gamal gås hel eler hela bröst vill lät bli tort, halogenugnen funbra på gåsbröst blir saftiga men vanlig ugn behövs stek påse med lite tilbehör i. Men strimlar väldigt mycket kött och blandar med grönsaker blir kanon gott, på and  ock gås är man noga putsar bort det gula fette det gillar inte jag, men många spar det och steker grönsakerna i det anses i fiskare krätsar som delekatess. Wokad kanadagås var riktigt gott har ätit det nu

    Senast uppdaterad 25 sep 2016 12:53

Logga in för att skriva en kommentar.