icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Afkrut: mitt gamla skytte namn. Är en gubbe på 66 slitit på kroppen, är utsliten, blivit förgiftad mm. 2/12 2013 Köpte vi huset vid Bo Hage, se bilden vatten utsikten från matbordet på altanen, Det köpet räddad nog mitt liv hade börjat vissna i Stockholm efter 14 år där. Har bott 44 år på gård. i Jönåker, var vapenhandlare, tävlings skytt har SM medalj. Har använt MD för ut gåt ner 30 kg fungerade då med, Resan började 20/3 vägde 147 kg, börjad bokföra här på sidan 18/4 vägde 137 kg då. Den 26/8 2016 gåt ner 29,9 kg aktuell vikt 117,1 kg Mål vikt då 100 kg den är nu 20180209 88 kg. Har röjt både buskar, sly, och kört 32 släpkärror till tippen med soppor. Har en HR 432S med vanlig motor, en el snurra och ekolod. Fiskekompisar börjar tryta så letar nya fiskeintresserad så någon i närheten hör av er, Det vanligast är gös, gädda och abborre lite kräftor.
9 oktober 2018 20:54
2

Trött i kväll rumpan värker, kallas Älgjakt.

Tror gubben blivit gammal, stel och trött i kväll, och mör i baken, 4-5 timmar stolsryggsäck och några timmar träbänk hoppkrupen på pass tar på fläsket.

Sen ser man bar trän och några kor, undra om är riktigt klok, upp kl. 4.00 ut i skogen med pannlampa för att var på plats när det ljusnar, knöligt och långt att gå.

I morgon bitti upp 4.00 igen lite lunch mitt på dagn sen jakt vid 16.00 igen, är rätt skönt när det inte regnar som det gjorde halva måndagen, då blir det kalt. Svårt klä sig då man både ska gå en bit sen sitta still, man får bära jackan på ryggen om det inte regnar.

Det kallas Älgjakt, och det roligaste är innan man skjuter, samma ögonblick man trycker av är det slut. Man ser så mycket man missar i vanliga fall när man sitter och tittar still i skogen, kungsfågelen kom fram och hälsade, lite underligt både nässelfjäril och nyckelpiga mitt i skogen, men inga kantareller det brukar det bli på älgjakten på kvällen i lampans sken.

Blir kaffe och macka efter moronpasset är inte bra för vikten, sen släpper vi hundarna en stund nytt sittande och passa. Lunch och kvälls passet tills det blir mörkt.

Vist är man lite käpp som tycker det är skönt att plåga sig i skogen, mycket frisk luft.

Vikten får jag ta krafttag med nästa vecka för den gillar inte de här måltiderna.

Min iPhone är helt knäpp den öppnar apar själv, försöker betala på switch och i dag fast telefonen var låst ringde den 112 nöd samtal vägrade sluta, mitt nya batteri svällde de bytte batteri efter det blev den knäpp, de ska få se om de kan fixa den hopas få tag på en begagnad på torsdag med större minne i, så jag kan lagra lite musik och böcker i, den jag har nu är full, är bar på 16 GB den jag får tag på är på 64 GB.

Ha det bra sovdags nu upp kl.4.00 i morgon.

Man ser bar träd dagen lång.

 

4415a659-8fc4-4171-9d85-4baa576dda20.jpg

Gillar

Kommentarer

  • 10 okt 2018 08:21
    Bella50

    Fint i skogen. God jaktlycka ✌️

  • 10 okt 2018 21:11

    Jakten går bra för djuren, det roliga är att vi skjutit fult på marken och har oroveckande mycket älg inne i alla fall, bar bilarna kan låta bli köra på dem, vi har haft flera olyckor. Men jag tycker det är kul att se älg. Är kronhjort vi jagar främst nu, även dovhjort eller som alltid vildsvin, alla pratar om att djuren är så magra älgkalven vi sköt är den största på länge. De älgar jag sett behöver banta, men det är som det  ska vara, ha lite extra till vintern. De tunnar ut sova nu blir 4.00 i morgon bitti, halv dag, ska var med leda CR på kvällen ett 12 stegsprogram.

Logga in för att skriva en kommentar.