icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Afkrut: mitt gamla skytte namn. Är en gubbe på 66 slitit på kroppen, är utsliten, blivit förgiftad mm. 2/12 2013 Köpte vi huset vid Bo Hage, se bilden vatten utsikten från matbordet på altanen, Det köpet räddad nog mitt liv hade börjat vissna i Stockholm efter 14 år där. Har bott 44 år på gård. i Jönåker, var vapenhandlare, tävlings skytt har SM medalj. Har använt MD för ut gåt ner 30 kg fungerade då med, Resan började 20/3 vägde 147 kg, börjad bokföra här på sidan 18/4 vägde 137 kg då. Den 26/8 2016 gåt ner 29,9 kg aktuell vikt 117,1 kg Mål vikt då 100 kg den är nu 20180209 88 kg. Har röjt både buskar, sly, och kört 32 släpkärror till tippen med soppor. Har en HR 432S med vanlig motor, en el snurra och ekolod. Fiskekompisar börjar tryta så letar nya fiskeintresserad så någon i närheten hör av er, Det vanligast är gös, gädda och abborre lite kräftor.
17 april 2017 15:13
5

Påsk, firande viktnergång, kortison, lägsta vikten mm.

 

Märklig påsk på många sätt, började med operationen före påsk, byxorna minskad en storlek, överslagsräknade bara maten orkade inte mer då jag såg lite dåligt efter operationen, påskaton visade att jag höll min vikt 7 hg upp men mål vikten 93 kg, lite skumt med krympt midjemått. I dag min lägsta vikt 91,1 kg. och mitt midjemått visade det stämde 94 cm. hade minst 2 kg. vatten i kroppen kortisonet det sprutade i mig och ögondropparna gör att det minsta jag anstränger mig binder jag vatten. Trots en väcka med uppskattad mat har jag i dag min lägsta vikt. I morgon blir det noggrann bokföring igen, var planerat att fixa vikten nu tills jag fyller, så i morgon får vikten bystämma maten nästa planerade fest är 1 maj när jag fyller.

 Enda missen blev sillen med färskpotatis som smakade gödselvatten om potatisen, den blev slängd så blev bara 2 ägg.

 Har ätit potatisgratäng gjord på kokosgrädde lök och vit lök mycket god. Ungstekt kalkon i stekpåse med citron och mandarin klyftor, aprikoser, äpple, hasselnötter, vitlök, kryddad med vitlökspeppar och örtsalt, chilepaprika. Den blev med lyckad en halv citron i varje ende som locka och ingniden med citronsaft så kryddorna fastnade. Var nog en av de godaste kalkonerna jag ätit och gjort, den var lagom stor 5 kg. Så den tog bar 2 timmar i ugnen, fick en liter fin fond av den som jag refuserade till hälften, med gratäng till behövdes ingen sås.

Sen testades Cook pot (Slow cooker) gjorde en lammstek med ben i den brynte steken först sen lök vitlök, tomatsoppa på burk och plommontomater på burk, och en krydda med rosmarin, timjan lipsticka och koriander, svartpeppar, och örtsalt, blev några morötter och färska tomater med. Körde den 12 timmar på låg värme för köpte jag ett par lam om året, vist är färska lammkotletter goda, men den här grytan var nog mitt godaste lam jag provat. Så den blir mer testat i vilket smidigt sätt laga mat på. Och håller sig varm 2 timmar efter den är klar, och vilket mört kött det blev.

Blev en bra påsk med allt och sägarna fungerar med nya motorer som kompisen monterade för att jag inte skulle lyftta, han satte med i hopp dynboxen, var mycket bankande hade inte min hanled gillat

Ha en trevlig kväll..

                                                                                                                           

Gillar

Kommentarer

 • 17 apr 2017 16:14

  Tack LissaLo godmat är en av mina svagheter, men efter mycket övning har jag fåt till det med god kacal fatig mat som nästan är godare en mat med grädde, Börjad med att laga mat en dag i veckan när jag inte jobbade dynget runt hemma. Var bar renhusmanskost hemma, så införde lite nya maträtter hemma till pappas förskräkelse som hälst ville ha samma varje vecka, men mamma älskade lite ny mat,

 • 17 apr 2017 21:28
  Bella50

  Härliga resultat både i grytan och på vågen. Du är helt otrolig 👏👏👏

 • 17 apr 2017 21:43

  Tack lammet var en glad överraskning första provet på nya leksaken. Kalkonen var helt ny fyllning och krydning på och första gången i varligt ungen på Eko pogram och första kalkonen i stekpåse de andra jag haft har varit för stora runt  15-22 kg de största fick man stycka innan.

 • 17 apr 2017 21:51
  Bella50

  Jag har en lammstek med ben i frysen. Är inte så hemma med det...men gör den nog i stekpåse. 🤔

 • 18 apr 2017 15:08

  Chris körd ugnen på 200 ekovarmluft rekommendation 180-200 grader då jag hade så mycket saftig fyllning tillsatte jag inget extra ´väska hade 3 äpplen ett par lökar en stor citron som jag gned den med och satte en halvan som kork i halsen den andra halvan bak, hade med hasselnötter och aprikoser vitlök med i fyllningen, sen en riktigt stor klyftat mandarin klyftor på utsidan, blev en väldigt god smak av citrusen. Hade två gäster och vi på lunch på påskafton, min fru och jag skrattade efteråt och tittade på potatis gratängen, den var bara halva kvar av och ett lår och en halva av bröste var borta, Potatis gratängen bort räckt till minst 10 personer, Kalkonen !5 ganska stora portioner vid normala portionsstorlekar skulle jag säga 20. tog reda på fylningen som tillbehör blev en liter med suverän smak av kalkon och vitlök svagt med mandarin smak nästa lite sötaktig i smaken av aprikoser och nötter. Det receptet blev det mest lyckade jag gjort på kalkon, till och med bröstköttet var saftigt och smakrikt. Saknades lite salt klappade in den med örtsalt och vitlökspeppar och lite chilepaprika för färgens skull.

  Var första försöket i ugnen, det blir fler den motsvarade mina förväntningar, potatisgratängen blev med så där perfekt som man aldrig får den, häger mycket på potatisen den ska var fast inte mjölig, så man kan skiva den riktigt tunt, de flesta gör på mjölig potatis, då är gratängen klar innan löken har smält och det gillar inte gumman. Jag gjord jag gratängen på kokosgrädde och en kokosmjölk det blir fler gånger. Då allt ska vara laktosfrit och utan tillsatser så blir det kungmarkatas kokosmjölk.

  Fick räkna efter gratängen räckt till 6 matlåder som var kvar och det var halva kvar. 17 portioner kalkon blev det nu när jag räknat matlådor stor portioner kalkon, är magert kött. så 20 är inte överdrivet den räcker till.

   

   

  Senast uppdaterad 18 apr 2017 15:16

Logga in för att skriva en kommentar.