icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Afkrut: mitt gamla skytte namn. Är en gubbe på 66 slitit på kroppen, är utsliten, blivit förgiftad mm. 2/12 2013 Köpte vi huset vid Bo Hage, se bilden vatten utsikten från matbordet på altanen, Det köpet räddad nog mitt liv hade börjat vissna i Stockholm efter 14 år där. Har bott 44 år på gård. i Jönåker, var vapenhandlare, tävlings skytt har SM medalj. Har använt MD för ut gåt ner 30 kg fungerade då med, Resan började 20/3 vägde 147 kg, börjad bokföra här på sidan 18/4 vägde 137 kg då. Den 26/8 2016 gåt ner 29,9 kg aktuell vikt 117,1 kg Mål vikt då 100 kg den är nu 20180209 88 kg. Har röjt både buskar, sly, och kört 32 släpkärror till tippen med soppor. Har en HR 432S med vanlig motor, en el snurra och ekolod. Fiskekompisar börjar tryta så letar nya fiskeintresserad så någon i närheten hör av er, Det vanligast är gös, gädda och abborre lite kräftor.
28 januari 2019 23:21
4

Oturen fram igen.

 

Har oflyt var till Stockholm förra veckan, full snöstorm såg 50 m för all snörök på motorvägen, tog tid men snön slutade vid Trosa. Vinrutan sprack där försvinner minst 1800 kr. Var till tandläkaren för lagningen som lossade före jul, nya lagning var los när jag tittade i spegeln några timmar senare. Åkte hem sent på tisdagskvällen i dimma nog med set värsta jag kört i tog en timme längre tid komma hem. På ett par ställen var det ny snö på vägen och platt man såg inte var dikena var, ingen sikt bar vit slät snö inga bilspår. Var väldigt otäckt kör så man tog det lugnt. Skulle skotta snön när jag kom hem på natten, traktorn startade inte, fick handskotta lade mig klockan 2:15 sen upp kl. 5 och handskotta det mesta. Nästa snö som kom fick traktorn K-sprit och letade reda på gamla tiders startgas efter några rejäla sprut startgas direkt in i motorn hoppade den i gång sen har den gått.

 

Schaktbladet är fel svetsat spaken man lyfter med så får ont i armen måste trycka ner den under fötterna. När man ska vrida bladet ska var en meter högre upp, garanti. Ena snökedjan siter inte bra en pigglänk saknar en länk så den blir för kort. Kedjan går inte spänna riktigt bra men funkar nu. Får försöka få den utbytt på garantin.

I dag var goda gärning hjälpa min 82 åriga vän, han var insnöad fick inte ut bilen var bökigt att ploga upp hans tomt masa frusna spår och berg i vägen men traktorn tog det så han var glad med hans tomt och min har jag nog plogat snö 6 timmar i dag så hoppas det inte snöar i natt. Röjd upp det mesta i kväll. Fick ett magnetiskt blinkljus satte det på min lilla traktor när jag körde på vägen i mörkret har framlyse men inget bak. Såg proffsigt ut, är otäck i snön när det kör så fort på vår lilla väg ville synas.

Vikten nu nere på lägsta sen jul, hostmedicinen och mina veckors stillasittande tog ut sitt, och nästan 3 veckor utan sömn. 2 kg kvar till godkänd vikt.

Dags sova nu blir troligen upp före 5 om det snöat i anat fal senast 5:30 då kommer Anton men det kan bli lite sova sen han kommit med han är trött på m orgonen sover gärna med mig. Jag försöker få till, så mycket vila och sömn som jag kan för att kroppen ska må bra även om jag är så pigg igen att jag lätt kan hoppa en nattsömn, men har blivit klockare så försöker håla minst 8 timmars vila per dag i liggande ställning.

Jag har sagt hela tiden att riktiga vintern skulle komma i slutet på januari och början på februari. Med mycket snö, ( min gamla vän har sagt det och han är orolig för att det kan bli mycket snö, som han sa trillar ner på fel ställe) när jag frågade vad han menade sa han den som lever får se och skrattade.

Ha en fin vinter tänk på att det kan vara is under snön här släpper stor bitar på isen och man far i väg dubb hjälper inte.

Min lite bongstyriga traktor.852b05ab-7620-44f8-bd3a-790aaa817801.jpg

Kommentarer

 • 29 jan 2019 06:16
  Arrietty

  Jag lämnade faktiskt mitt plogblad till trädgårdstraktorn bakom mig då jag flyttade tillbaka till Värmland, jag skulle aldrig ha orkat böka med att montera det och snökedjorna ändå och har ju bara en garageuppfart och en gång att skotta så med skyffel och pensionärssläde går det rätt bra. Fast igår skottade jag faktiskt uppfarten för första gången, har nöjt mig med att skotta en gång hittills men nu kändes det som att det nog var tvunget... och snön fortsatte falla under kvällen så jag vet inte hur det ser ut idag. Är iaf glad att jag orkade och förra vintern tror jag inte jag behövde skotta en enda gång så det gör väl inget med lite arbete denna vinter.

  Har inte tittat ut och sett hur det ser ut än idag, det lär få avgöra om jag åker och simmar på morgonen eller inte, inte så kul ge sig ut i morgonrusnoingen om det kommit för mycket snö inatt, vägröjningen lär inte hunnit göra sitt!Min mörkersyn är klart sämre numera och om modden täcker de vita linjerna får jag mest gissa var vägen är...

 • 29 jan 2019 08:47
  paloma

  Här går skottandet som en dans, maken köpte plogblad till sin sexhjuling. Den klarar mycket snö på en gång, och vi har en ca 200 m lång väg innan vi kommer ut på den större körvägen. Vi har en bil som ska klara att köra i djup snö, nen jag föredrar skottat innan jag kör.

  Men nu när det blev plusgrader blir det riktigt halt att gå, broddar hjälper inte långt.

  Mycket motion får du med all snö, men du får vara rädd om dig.

 • 29 jan 2019 10:15

  Klokt att ha rejält med blinkande lyse så de ser dig! Vi vill inte att du ska bli påkörd!

  Men vad snällt av dig att skotta fram din vän! Där gjorde du en välgärning!

   

 • 29 jan 2019 11:43
  LissaLo

  Du ligger i som vanligt och snäll o hjälpsam också! 👍 Däremor gillar jag inte din otur med tanden och väglaget👎

Logga in för att skriva en kommentar.