icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Afkruts blogg

117005
Afkrut: mitt gamla skytte namn. Är en gubbe på 66 slitit på kroppen, är utsliten, blivit förgiftad mm. 2/12 2013 Köpte vi huset vid Bo Hage, se bilden vatten utsikten från matbordet på altanen, Det köpet räddad nog mitt liv hade börjat vissna i Stockholm efter 14 år där. Har bott 44 år på gård. i Jönåker, var vapenhandlare, tävlings skytt har SM medalj. Har använt MD för ut gåt ner 30 kg fungerade då med, Resan började 20/3 vägde 147 kg, börjad bokföra här på sidan 18/4 vägde 137 kg då. Den 26/8 2016 gåt ner 29,9 kg aktuell vikt 117,1 kg Mål vikt då 100 kg den är nu 20180209 88 kg. Har röjt både buskar, sly, och kört 32 släpkärror till tippen med soppor. Har en HR 432S med vanlig motor, en el snurra och ekolod. Fiskekompisar börjar tryta så letar nya fiskeintresserad så någon i närheten hör av er, Det vanligast är gös, gädda och abborre lite kräftor.
11 januari 2017 20:50
9

Oron tar aldrig slut, nu blåser det från fel håll.

Behövde en lugn stund, storm på 10 sekundmeter med 17 i byarna, Har ett garage tält ren sydlig vind ligger rakt på det, det skakar så att blixtlåsen vill gå upp, och då håller inte blixtlåsen, hela huset skakar Är bar ren sydlig vind som jag inte har några skydd för, blev värre utan träden nere vid sjön. Verkar som jag får vakta tält i natt, ska blåsa lika dant i m orgon. Vinden får kraft rakt över sjön. Fått 2 mm snö hittills resten regn.

Skulle laga potatis mos till lunch men blev strömlöst, i 3 timmar drog igång järnspiselen kokade potatis till lunchen. Men problem få eld på den var sånt drag så tändstickorna blåste ut 1 dm. före luckan, fick tända på en hel hög på en gång och kasta in, blev rena blåslampan. Kokade fort när min mat var klar att äta kom strömmen, så kokade potatisen till moset med på järnspiselen, ger både kokt mat och värme behövdes i blåsten.

Frun mår bättre verkar som det går tillbaks nu, men penicillinet är slut det skulle ha gått tilbakas innan var meningen.

Prognosen är ändrad 12 i morgon ska blåsten gå ner till 4 m/s och vid midnatt ner till 8 m/s får hålla mig vaken tycker det är längre mellan byarna nu

Lägen hets livet är enkelt, ska göra om lägenheten och hyra ut ett rum nu, behöver lite extra pengar, och Stockholm är det inga problem med uthyrning. Har en 3a på 83 kvadrat så vi kan lätt hyra ut ett rum när vi mest är här nere, och två förråd ett på 65 kvadrat och ett litet på 4 kvadrat, så det räcker och en extra parkeringsplats, om den som vill hyra har bil. När T-banan 500 m. buss 50 m. så är rätt centralt och lugnt område.

Nu skar huset man kan tro att man är någon anna stans en Svedala.

Ha en skön kväll i blåsten här sprakar brasan och fötterna siter i en påse med lammull nog konstgjord står på tyska är inte så bra på det, men är en termostat på den 6 värmelägen har 2 an går 90 min sen stänger den av sig, fötterna är inte svullna när jag lägger mig om jag använder den, och sen har jag börjat med natt strumpor ökar med blodcirkulationen.

Gillar

Kommentarer

 • 11 jan 2017 22:07
  LissaLo

  Här blåser också full storm men inget regn eller snö. Lär ska komma i morgon det.....

 • 11 jan 2017 22:45
  Bella50

  Gott att du har tak över huvudet , ved till spisen och frysen full i mat. Sov gott 😴

 • 11 jan 2017 22:46

  Har varit ute och tragit ner blixtlåset på tältet var annan timme nu, måste lösa det problemet när det blir just är knivig när allt rör på sig, binder jag fas blixtlåsen slits de sönder, tältet håller bar för att luften kan gå igenom.

 • 11 jan 2017 22:49

  Får var vaken några timmar och passa tältet.

 • 12 jan 2017 00:15
  Monqi

  Oj det går vilt till hos dig...

  Hoppas det lugnar ner sig snart så du kan få lite sömn 😊

  "Och krya på dig" till din fru, hoppas hon snabbt blir bra.

 • 12 jan 2017 00:54

  Tack Monqi frugan är bätre nu, men pencelinet är med slut, så förhopnings vis börjar magen med fungera var laktos i tableterna, ocg det tålinte hon.

  Blåser åtta sekundmeter nu så minskat lite var 10 förut men är mycket det med. funderar på att sova ett par timmar snart. Börjar känna mig seg.

  Senast uppdaterad 12 jan 2017 00:56

 • 12 jan 2017 05:54
  Arrietty

  Går det inte att strypa spjället lite då det blåser så? Låter besvärligt med tältet, då stormen Per härjade stod jag vid köksfönstret och såg halva ladtaket blåsa av, plåtar över hela gården! Här i väster har det blåst men inte alls lika mycket som det tycks göra hos er.

 • 12 jan 2017 08:22

  Hoppas att du fick sova lite iaf!!

  Sköt om dig och vila lite ibland för du verkar vara igång hela tiden!

  Pepp, Pepp!

 • 12 jan 2017 10:42

  Halv 2 minskad stormen så lade mig då och tog sov morgon, jag är snabb när jag jobbar så blir mycket gjort, men tar det lugnt i mellan, sen har jag väldig litet sömnbehov, är mina ben som behöver få liga plant, vaknade 5.30 var upp och kolade tältet, sen lade jag mig att vila några timmar. Nu ett glasvatten extra, och en kopp kaffe och ett äpple sen är jag klar för stora rundan. Tar nästan en timme, får bli med stavar är så spårigt ner vid sjö är oplogat.

  När jag bodde vid Hälla, blåste 10 kvadratmeter plåttak av det sågs försvinna 100 m upp i luften över skogen nåra km, bort, man väntade bar på att få läsa om nån som blivit skada det flög mot Stigtomta och bar steg högre. Var spårlöst borta.

   

Logga in för att skriva en kommentar.