icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Afkrut: mitt gamla skytte namn. Är en gubbe på 66 slitit på kroppen, är utsliten, blivit förgiftad mm. 2/12 2013 Köpte vi huset vid Bo Hage, se bilden vatten utsikten från matbordet på altanen, Det köpet räddad nog mitt liv hade börjat vissna i Stockholm efter 14 år där. Har bott 44 år på gård. i Jönåker, var vapenhandlare, tävlings skytt har SM medalj. Har använt MD för ut gåt ner 30 kg fungerade då med, Resan började 20/3 vägde 147 kg, börjad bokföra här på sidan 18/4 vägde 137 kg då. Den 26/8 2016 gåt ner 29,9 kg aktuell vikt 117,1 kg Mål vikt då 100 kg den är nu 20180209 88 kg. Har röjt både buskar, sly, och kört 32 släpkärror till tippen med soppor. Har en HR 432S med vanlig motor, en el snurra och ekolod. Fiskekompisar börjar tryta så letar nya fiskeintresserad så någon i närheten hör av er, Det vanligast är gös, gädda och abborre lite kräftor.
5 februari 2019 23:10
3

Nya problem, med snö.

Insnöad brukar man säg, om folk, men insnöad var jag, halv 9 på söndagskväll plogades stora vägen runt området, minna 150 meter hade jag lyckats ploga upp fast det var för mycket snö för min lilla traktor, han kom bar 5 meter utan för tältet. Sen blev det stopp, snön gick över stövlarna på hela min gård (3,5 cm). Hade tänkt sälja slungan hade en som ville köpa den, men de tankarna fick jag slå ur hågen slunga gick perfekt och allt snöfritt. Körd gångvägen ner till sjön så jag hade något att gå på med hunden, där får han var lös. Där imponerade slungan hårdpackad snö över knähöjd (50cm) den bara åt sig igenom, strålen med snö var imponerande 10–12 m. lång.

Var in och handlade mat i går var tomt på nödvändigheter som mjölk och soppa. Tro inte det blev snöstorm när jag var i Nyköping, Blöt snö över allt och dåligt plogat innan, modigt och spårigt vägen hem helt snötäckt i 3, 6 mil älskar sånt före. Är uppvuxen på en gård med 1,5 mil egen väg där det inte alltid var plogat eller sand viste man knappt vad det var, jag är inte rädd att köra i det, men när folk kommer och bar susar om i över 110 på 80 och 90 väg. När jag låg omkring 80 och det är så halt att petade man till på gasen släppte julen. Dubbar gör ingen nytta när det liger i luften av allt snömodd på vägen, lyckades få bilen sladda in på våran väg i krypfart så halt var det kurvan är feldoserad, vist om det så var bered på det. Var snor halt redan när jag åkte nu låg det några cm. snö på det till körda.

I dag mer snöröjning, blötsnö röjde bor den med traktorn 1 dm var det, går rätt fort trots att det är lite drygt 500 kvadrat jag röjer. Sen hade det fräckheten att komma ner 3 cm till blöt snö tog bort den med. Hunden var bara försvunnen jag ropade ingen hund börjad verkligen undra var han tagit vägen, han brukar aldrig jaga utan mig. Då öppnas ytterdörren och en trött hund tittar ut och undrar vad det var frågan om han var ju redan inne. Då hade han öppnat dörren och gott in, lite märkligt han vill inte vara ensam hemma. Men är sur när jag jobbar ute fast han är lös. Men tar jag stavarna för att promenera då skuttar han flera meter långa hopp av glädje då är det inte kalt ute.

Vaknad i natt av en duns, men viste inte vad det var kom en ny duns i morse, då såg jag vad det var, granarna hade varit fulla med snö. Den släppte och landade på mitt tält. Så har bristningar i varje hörn och några på med. Snön hade hamnat 1,5 m högt på en sida tältet och tryckte in sidan och lit lägre på andra sidan med. Fick skotta bort nåra kubik när man såg mängden snö förstår man trycket. Hårt packat fick gör fyrkanter och bända loss det. Blir tvungen fixa nytt tält.

Vikten är lit för hög ett par kg, men trivs som jag väger nu så har ingen panik med det är kalt, brände för mycket underhuds fet från början, man styr vad man vill bränna med kosten just nu är jag väldigt nöjd med att kunna njuta av vintern utan att frysa, är mist 15 år sen jag klarade kylan så bra. Men väger mig varje morgon så länge det inte går uppåt är det lugnt, pendlar något kg beroende på hur tungt jag jobbar. Jag tränar min skadade nacke det har konsekvenser har fåt bredare axlar och längre armar ser det ut som, är nog lite verklig het har fåt för korta muskler att längda på sig igen, och nacken att bli mycket bättre och rörligare. Minus är att jag har fått för små skjortor över bröstkorgen inte magen där felet var förr.

Några snö bilder från före sista snön kom. Blev bilder är tvungen spara sidan först sen gick det.

Mvh från nästan insnöad gubbe.

34591e37-9237-42e7-abcc-0e589517c934.jpg

2174fcbc-16a5-4445-a171-337d9bd80dce.jpg

Pig snökjedjor

6487b842-869f-48d0-8d95-9398eada92d5.jpg

de3086bf-9d0e-49e0-91db-98c5948b814d.jpg

9c03ee9c-80ae-45e6-be4c-0997938bb893.jpg

26ebb0c8-0ef9-4e9c-a4e9-27878cfd3c66.jpg86b9964d-fcf3-496d-b3e2-37cc5341b752.jpg

Fålematningen plogad så fasanerna komer åt havren jag strör på backen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

 • 6 feb 2019 06:39
  Bella50

  Visst är det ljust och fint...men mycket jobb när det kommer så mycket på kort tid. 

  Gubben min är ensam plogare här nu , när grannen blivit dödssjuk.

  Vi får låna hans stora nya traktor...men måste se oss om efter en annan lösning till kommande vinter. Han plogar inget mera, tyvärr.

  Ha det bra.✌️

 • 6 feb 2019 08:06
  Lovis

  Tack för dina härliga bilder, fin vovve och mycket bra snökedjor. smiley

 • 10 feb 2019 08:46

  De sista vintrarna har det blivt snö sent, och inte legat kvar så länge, första gången jag varit insnöad här vid stugan. Men när jag var yngre och bode vid hälla had vi mycket snö vi fick vid flera tillfällen ösa upp vågen med lastare plgen kom inte igenom. Men sen blev det mindre med snö och vi började använda chaktblad. Men då fick man köra oftare om det snöade mycket. vi hade meter djum snö några år när jag var ung och plogade med. Normalt var 30-50 cm förr en vinter och då var det snöfrå november till februari. Första harungarna föödes i snö ofta, var det tort klarade de sig rätt bra var det regningt frös de och dog.

  Har haft så här mycket snö här ner med förut verkar få både snö och regn mer där jag bor har med sjön och stigningen att gör även kan var mycket järn i marken då oskan envisas med att slå ner framför hust i träden som var vid sjön. när de togsner så vågade jag inte ha minna kvar de var för höga.

Logga in för att skriva en kommentar.