icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Afkruts blogg

117092
Afkrut: mitt gamla skytte namn. Är en gubbe på 66 slitit på kroppen, är utsliten, blivit förgiftad mm. 2/12 2013 Köpte vi huset vid Bo Hage, se bilden vatten utsikten från matbordet på altanen, Det köpet räddad nog mitt liv hade börjat vissna i Stockholm efter 14 år där. Har bott 44 år på gård. i Jönåker, var vapenhandlare, tävlings skytt har SM medalj. Har använt MD för ut gåt ner 30 kg fungerade då med, Resan började 20/3 vägde 147 kg, börjad bokföra här på sidan 18/4 vägde 137 kg då. Den 26/8 2016 gåt ner 29,9 kg aktuell vikt 117,1 kg Mål vikt då 100 kg den är nu 20180209 88 kg. Har röjt både buskar, sly, och kört 32 släpkärror till tippen med soppor. Har en HR 432S med vanlig motor, en el snurra och ekolod. Fiskekompisar börjar tryta så letar nya fiskeintresserad så någon i närheten hör av er, Det vanligast är gös, gädda och abborre lite kräftor.
26 januari 2017 10:46
6

När skjuter ingen hare.

När skjuter ingen hare, gammalt talesätt från där jag är uppväxt. Hade planerat nå målet denna månad på 47 kg. ner. Men det börjar se tufft ut har gåt ner något hg de sista dagarna, så står på 101,7 kg biobiljet vid 45kg. gåt ner 45,3 kg. fattas 1,7 kg till hundra vilket är målet, sen innan första april var nere på 97 kg. och kunna skryta med 50 kg.

Har inte att skryt utan tro min kropp trivs någon stans mellan 95-100 kg. det är det viktiga jag kommer se var jag landar och mår bra 90-100 spelar väldigt liten roll, men någon stans där får jag för lite underhuds fett och börjar frys för lätt, det är inte skojigt.

Den här vikt resan ser ut att ha gått väldigt lätt, och det är den lättaste jag gjort, sen jag helstädade all mat jag äter inga. Skadliga E-nummer inga sötningsmedel, inget margarin, bra smör och oljor om jag använder rapsolja bara kallpressad. Dricker inte rödvin, om det kommer från EU utan bar vit vin även till kött finns några viner från Argentina Anderna även Sydafrika och Astralien. Rödvin är enda jag kan må dåligt av och synnerligen de dyra tyska eller franska och italienska. Finns få alkoholhaltiga drycker inplanerade 2 gånger till i år midsommarafton och julafton om det är vänner som jag verkligen känner, kommer ingen sprit på mitt bord med okända och med vänner menar jag sån som vi är tajta med. Har för många föredeta, som blir frestade av alkohol, i bekantskapskretsen.

Nu spårad jag ur igen, men sen jag renad all mat på tillsatser och socker, efter 14 dagar blev suget mindre på onyttigt och efter fyra veckor slutade jag svettas när jag jobbade eller gick, efter 2 timar på vedbacken kund jag vrid ur kläderna, nu går jag 50 min stavgång i raskt tempo kommer hem bär in in stor pyts ved är inte ens fuktig i pannan, är underbart, kan även gå bort utan attt behöva ha en extra skjorta om det var stark mat eller för varmt.

Kan bar rekommendera rena maten, äter ju väldigt lite tillsatser då jag nästan bara äter vilt kött.

Tycker om got vit vin, då gumman inte tål det på grund av medicin så blir det 3 gånger per år. Mamma var mot alkohol och de tre helgerna skulle pappa ha sin snaps på. Så är lite av nån ting hemifrån.

Jag är jätte nöjd med min vikt ned gång, och hade inte vatten läckan kommit hade jag fixat det, men nu vet jag tydligt efter som jag inte missat att regga, stress påverkar min ner gång massor får se om jag kan få lugn av att lyssna på den susande avfuktaren eller om den är stressande, den kommer troligen stå där en månad i värsta fall 2 sen ska resten lösas med, det svår är eftersom jag har en Plata under huset med is så komer man inte åt att isolera om röret. Försöker skjut i från mig de bekymren tills det ska göras, men är inte så lät för en som gillar att ha stenkoll på all. Trodde jag hade slutat med det, men en lever gubben och hjärnan fungerar tydligen fortfarande, till snickarens förvåning han köpte min planering, med konstaterand det kan man gör blir ju riktigt bra, skön kille man kan ha honom som bollplank, han är ärlig tycker han något inte är bra säger han det.

Nu har jag skrivit av mig lite stress, nu kaffe och en lång hundpromenad, och sen se hur kalt det är i duschen, ska till staden i kväll så måste snofsa till mig lite.

Ha en fin torsdag och var rädda om er.

Mitt kök just nu ska plocka ut alla grytor som inte kommer fungera på induktion är bar en som jag kommer sakna en 5 liters, om den inte fungerar måste testa den först, får byta med Stockholms lägenhetn, har en där som fungerar

Fungerande kaos.

c768696a-a27f-40ca-aba7-06bbc88eb4c1.jpg

0759aaaa-8f18-4b6f-ad0c-f5d26d6eba23.jpg

f93e8826-57eb-43ae-a0f7-03ab6e253f3f.jpg

04754649-2ebf-4969-a826-c15d49a8801a.jpg

 

 

Gillar

Kommentarer

 • 26 jan 2017 11:29

  Vilken fantastisk viktnedgång du gjort. Stort grattis!

  Ibland kommer andra saker i livet emellan och man får ta en paus. Målet kommer du nå tids nog.

  Köket kommer nog blir jättefint när det väl är klart.

  Ha en fin torsdag du med ☺

 • 26 jan 2017 12:41

  Ja Soltimme köket blir bra, den här gången byger jag som jag vill ha det, har bygt några renoveringar förut, så lärt mig litet, problemet är att jag måste ta vara på varje mölighet till förvaring då huset är litet. Svårt byga kompakt och snygt samtidigt, men hitade ett nytt köksbord, slagbord, pasar den lantliga stilen och har 6 lådor nästan 40 djupa blir perfekt det kommer gumman och jag att gilla.

 • 26 jan 2017 18:37
  Bella50

  Grattis till dagsläget ...stressa inte över det lilla "som fattas" till viktmålet. 👏👏💐

  Om inte om varit...är sant många gånger...men du har tur att vi haft en mild vinter (åtminstone här). Nu kan det bara bli bättre... hejar på dig. 👍

 • 26 jan 2017 21:55

  Tack Bella ja det är tur med vintern, men inna vi upptäckte läckan var det väldigt kalt vid diskbänken fick ont i benen av att stå där därför med vattnet frös blötisolering leder kylan. men det börjar handla om för mycket pengar så man funderar fram och tillbakas men tycker vi är värda ett kök vi trivs i.

  Senast uppdaterad 26 jan 2017 21:57

 • 26 jan 2017 22:23
  Bella50

  Absolut. 👍Pengar har man ingen glädje av i madrassen.

  Njut av dom i ett härligt kök istället. Vi blir inte yngre...

   

 • 28 jan 2017 05:24
  Arrietty

  Förstår om det där är bökigt och lite stressigt att leva med... å andra sidan uppfattar jag dig som både kreativ och driftig och med ganska gott humör i botten så dels kommer du att hitta lösningar som ändå får det att fungera någotsånär under renoveringstiden, dels verkar fyra kilo på två månader inte oöverkomligt för dig. Men skulle det inte gå och du "bara" kommer till tvåsiffrigt får du försöka njuta även av det!

Logga in för att skriva en kommentar.