icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Afkrut: mitt gamla skytte namn. Är en gubbe på 66 slitit på kroppen, är utsliten, blivit förgiftad mm. 2/12 2013 Köpte vi huset vid Bo Hage, se bilden vatten utsikten från matbordet på altanen, Det köpet räddad nog mitt liv hade börjat vissna i Stockholm efter 14 år där. Har bott 44 år på gård. i Jönåker, var vapenhandlare, tävlings skytt har SM medalj. Har använt MD för ut gåt ner 30 kg fungerade då med, Resan började 20/3 vägde 147 kg, börjad bokföra här på sidan 18/4 vägde 137 kg då. Den 26/8 2016 gåt ner 29,9 kg aktuell vikt 117,1 kg Mål vikt då 100 kg den är nu 20180209 88 kg. Har röjt både buskar, sly, och kört 32 släpkärror till tippen med soppor. Har en HR 432S med vanlig motor, en el snurra och ekolod. Fiskekompisar börjar tryta så letar nya fiskeintresserad så någon i närheten hör av er, Det vanligast är gös, gädda och abborre lite kräftor.
6 maj 2017 17:27
11

Mat lagning är extra roligt när man träffar rätt.

Jag lagade 1,9 kg vildsvins stek, som var dags äta upp blivit liggande för den var så stor, klurade ett tag på vad det skulle bli. Men slow cooker är inte färdig testad. Skar ner steken i stora grytbitar brynd dem i pannan, mycket blev det, skar två jättestora färsklökar 200 gr 3 äplen, en burk tomat soppa och en med plommontomater, sköljde burkarna med en dl vatten, tillsatte en halv dl balsamvinäger för syrans skull, och 4 msk mangochatny för att få lite god smak och sötma vildsvin kräver lite sött då köttet nästan helt saknar kolhydrater. Kryddade med vitlöks peppar, örtsalt ock en örtkrydda med rosmarin timjan körvel basilika mm. En skvätt soja med 0,5 dl sen röde om allt, startade 12 i natt på slow cooking på 12 timmar så till lunch var den klar.

Spännande är att man inte kan smaka av förens maten är klar, kokade potatis till den, och bjöd 2 granar på den. Det är sällan jag blir riktigt nöjd med maten är alltid något man kan förbättra. Men den här grytan var perfekt, kan inte komma på någon ting att ändra på, skulle möjligen var att jag skulle velat ha en 7-8 färska körsbärs tomater i. Dame som åt sa att hon aldrig ätit så mört kött, inte kompisen häller bägge är 80 år så de har ju hunnit prova en del.

Blev 16 portioner så många goda matlådor när jag jobbar, i kväll grönsaks soppa.

Var soligt och fint på förmidagen, när vi satte oss ute blev det mulet och nu smårutig ute så tänt en brasa. Har bar hämtat ett lass virke 5,60 m långa handen gillade inte längden struligt bär dem. Blir helt ny blomlist på gaveln på huset i år. Var bortkastad tid att reparera den gamla skulle inte hålla länge. Blir riktigt ordentligt gjort nu så håller 20 år till då, och blir snyggt.

Ha en fin lördags kväll tar det lugnt, byte stiften på båten, så klar sjösätta nu.

Gillar

Kommentarer

 • 6 maj 2017 19:12
  Molnbär

  Härligt med storkok och matlådor. Det är man tacksam för när inspirationen tryter en annan dag. Hur får man tag i vildsvinsstek, jagar du själv? 

 • 6 maj 2017 19:51

  Här ner är det got om dem, är nog det köttet jag gillar bäst väldigt magert och kolhydrat fattigt så blir nåra grisar om året, Sen röker jag kött med och får betalt i kött, ska börja röka nu när ögat är bra igen. Har inte jagat på 20 år men har lika mycket vilt i frysen nu. Hunden jag vaktar kommer med kött, är min gamla jaktkompis sen mitt förra liv då vi jagade mycket tillsammans och åkte på jaktresor tillsammans. Det enda jag inte skjutit är vildsvin av våra djur här nere, har jagat björn med men inte skjutit någon, var en tvungen jakt på björn han hade anfallit och skadat en flicka, när man körd en bil i mellan bugglade han till den med, en polis sköt den i sin trädgård mitt i samhället kl. 21 på kvällen på nära hål den anföll honom granen hade ringt på hjälp så han hade studsaren med. Björnen var skada ena käken var väldigt dålig, troligen en trafikskada som läkt tokigt.

  Men har gjort i ordning minna vapen nu ska skjuta in dem och se om jag håller måttet så jag får godkänt av mig själv att jaga. Har alltid skjutit väldigt bra med kula med har lite priser från kulstigar med.

   

   

 • 6 maj 2017 20:44
  paloma

  Vi har också gott om vildsvin, dom kommer närmare och närmare trädgården. Än så länge har dom bökat upp dikena i närheten, men jakthunden skrämmer nog dom från tomten.

  Det är gott med vildsvin, men jobbigt att skicka in prov på köttet till kontroll för att se så det inte är trikiner i.

  Det lät som en smaskig grytasmiley

 • 6 maj 2017 21:08

  Paloma grytan var god tycker om att överkoka vild svin lite extra då jag inte litar på provtagningen är mycket fusk där då det alldri hitas når trikiner, säghs det är vanliare bland gamla tamsvin en vild svin har ingen aning själv. Kör minna nassar till 74 grader lite tråkigt varför ta risker, är rökningen som är jobbig få upp tempen och inte få tårt kött.

 • 6 maj 2017 21:52
  gasten

  Maten lät god!  Bra att göra mycket mat och sedan frysa ner. Själv gjorde jag kålpudding på 2kg köttfärs, det blev en hel del över att frysa in. 

  Ha en fortsatt fin kväll! 

 • 6 maj 2017 22:37
  Bella50

  Jag funderar på hur din blomlist ser ut...och har för funktion ??

 • 6 maj 2017 23:22

   

  Gasten det blev mycket kålpudding, Packar min vilt färs nuförtiden 500 gr. platt, sen brukar det bli lika mycket grönsaker till.

  LissaLo björnen var helt klart inte frisk, köttet gick inte att ta vara på, och björnfällen som till föl staten tappade håret innan den kom till garveriet, den letade mat i soptunner därför den var i samhället. Var för mager för att gå i ide.

  Bella minna blomlister är ett skämt, som jag inte lyckas lösa en, de består av väldigt mycket kvickrot som inte går att utrota utan att vattna med rand upp vilket är något jag ogillar, man verkar ha tippat sten runt huset sedan fyllt på med jord över, så jag kommer bar ner ett par centimeter i listerna. Har många gamla Blommer som inte finns längre men kan inte flytta dem då spaden inte går ner. Går inte rensa bort ogräset då, Men har kraftiga perenna växter som kommer upp när de får växa upp en bit tar jag bort så mycket ogräs jag kan, sen nåra veckor senar det som växt upp igen sen är min perenna växter så stora så de kväver ogräset. Blir rena djungelen på listen föra året var boomerna 1,5 m. höga. Men reparationen i år är 20 m. nya kantbräder någon har kört ner listen, är hårt få dem på plats igen, och få ner nånting att fästa dem på går åt stor slägga, men stadigt blir det och tid tar det. Fick en masa beröm för att minna blomlister var så fina förra året. Har aldrig i hela mitt liv haft så vildvuxna lister och odlingen hon haft består bar av rötter från massor av buskar hade vilda plane på att låna en traktor och kör bort jorden på listen men risk jag behöver en grävare att ösa med. Har bjudit 25 tkr på en liten grävare i väldigt bra skick som är gammal men en gammal man som har haft den för det var roligt. Tänkte fixa det på tomten som jag vill göra sen sälja den.

   

 • 6 maj 2017 23:41
  Bella50

  En sorts blomrabatt alltså 🤔... en minigrävare skulle göra jobbet mycket snabbare förstås 👍

   

   

   

   

 • 7 maj 2017 00:04

  Kunde tillockmed bli roligt leka med en sån Bella😎

  Och skulle nog bli lite extra förtjänst är mycket så gräv jobb här 

 • 7 maj 2017 07:31
  Bella50

  Japp...vi hade en lite större gammal Nuffield med grävaggregat , som hjälpte oss när vi byggde garaget.

  Maken satt i den många timmar och drog upp stubbar m.m....och som vi sedan sålde när arbetet var klart. Perfekt.

 • 7 maj 2017 08:06

  Det här är en mini grävare med kärra som man får dra mef min bil om man har tungt släp.

Logga in för att skriva en kommentar.