icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Afkrut: mitt gamla skytte namn. Är en gubbe på 66 slitit på kroppen, är utsliten, blivit förgiftad mm. 2/12 2013 Köpte vi huset vid Bo Hage, se bilden vatten utsikten från matbordet på altanen, Det köpet räddad nog mitt liv hade börjat vissna i Stockholm efter 14 år där. Har bott 44 år på gård. i Jönåker, var vapenhandlare, tävlings skytt har SM medalj. Har använt MD för ut gåt ner 30 kg fungerade då med, Resan började 20/3 vägde 147 kg, börjad bokföra här på sidan 18/4 vägde 137 kg då. Den 26/8 2016 gåt ner 29,9 kg aktuell vikt 117,1 kg Mål vikt då 100 kg den är nu 20180209 88 kg. Har röjt både buskar, sly, och kört 32 släpkärror till tippen med soppor. Har en HR 432S med vanlig motor, en el snurra och ekolod. Fiskekompisar börjar tryta så letar nya fiskeintresserad så någon i närheten hör av er, Det vanligast är gös, gädda och abborre lite kräftor.
13 november 2016 21:39
7

Lung Söndag.

Var tröt i dag gårdagen med att röka ensam var mycket jobbigare en jag trodde, skulle haft två som skulle hjälpt till, Karl-Axel kom men han var så slut och hade så ont i kroppen att jag skickade hem honom efter att han ätit. Hade glömt tabletterna i går kväll så gick efter lunchen stavgång 45 min fick sällskap med grannar var trevligt.

Lunchen blev en wok, med rökt isterband, kvällsmat blev en pasta sås med rökt gris, nu är resterna slut, från föra rökningen, blir nya på lördag då vi skivar upp dovhjorten, är nyfiken på fläskläggen prov rökte en, och sidfläsk för att testa och se hur det blir.

Delat alla tabletter i senilburken för veckan är väldigt jobbigt, att trycka ut dem med handen.

 

Matat fåglarna med de fick jordnötter och solrosfrön verkar gilla solrosfröna bättre en nötterna, de är dyra i drift äter upp en stor talgboll varje dag,

 

Men är som akvarium är lungande att bara sitta och titta på den, har två som nog är tama sen damen bodde här, de kommer upp och hovrar utanför fönster och tittar in, verkar tigga mat, innan de fick mat satta de på bordet på altanen och tittade in lade huvudet på sned så de lyckades.

Är ju mina hyresgäster så jag får mata dem med, har en eller 2 kungsfågelfamiljer i mina stora granar, gillar inte maten har varit och tittat, de vil nog ha hampa, Måste vara trångt i granarna har två ugglor som brukar sitta där med.

Sov dags nu sov gott och ha en skön kväll.

 

Gillar

Kommentarer

 • 13 nov 2016 22:03
  paloma

  Vi har också mycket fåglar utanför fönstret, vi brukar göra egna foderbollar av cocosfett, nötter, solrosfrö och cocosflingor. Det är mycket populärt, och vi har en Hackspett som gillar denna mat.

  Det är trevligt att titta på fåglarna när jag äter lunchsmiley

  God natt!

   

 • 13 nov 2016 22:18

  Har emellanåt en spett och så en jätteliten hackspett, som gillar talgbollen, trodde den lilla hackspetten var utdöd eller en väldigt liten unge till mellan hackspetten, och han är inte fotointresserad siter bar på fel sida talgbolen är så lite så den syns knappt då.

   

   

 • 13 nov 2016 22:28
  paloma

  Denna brukar komma med jämna mellanrum.

  af1d83b1-1948-4059-a2b0-d7ae89d7ad1e.jpg

 • 14 nov 2016 09:23

  Hackspetten (är det en mellanspett ser stor ut) min mellanspett är mycket mindre. Sen har jag en skygg lite tror det är lilla hackspetsen kommer så sällan och väldigt noga sitta bakom talgbollen, den är stor som en gråsparv, sen har jag en entita eller talltita, sen nån trolig mes som jag aldrig set och hittar den inte ibland fåglarna den har aningen längre skärt en blåmesen men är svart där blåmesen är blå. Har fotat mycket fåglar men aldrig set en sådan. Vait och letat fåglar på nätet och upptäckte att jag har två fåglar som har fel täckning, lurigt.

   

  Senast uppdaterad 14 nov 2016 09:41

 • 14 nov 2016 15:44
  ulla165

  Byter samtalsämne! Tänkte maila till dig, men tji det gick inte.

  Vi pratade om olika Air fryers för ett tag sedan. Min svåger tänker köpa en och har frågat mig om olika modeller. Jag hade Philips men du tyckte att din var bättre - det blev skapliga pommes i den. Vad hette din?

 • 14 nov 2016 16:42

  Jag har:

  Tefal Actifry Express XL 1,7 kg är en fritös som tillagar maten med endast en sked olja genom cirkulerande varmluft och automatisk omrörning. Det är bara att ställa in timern och så sköter ActiFryen resten, du kan även klicka loss timern och bära den med dig.

  Tror dena är lite nyare en min har haft min i några år´, Gör egen pommes i den, men min skärare gör för tjocka, så kör ofta fryst strips 3-5%, utan nån olja blir som jag gillar dem krispiga, strips till 4 pers tar 21 min. Lökringar ska man panera och frysa först så blir de bäst, även bläkfisk är godast köra frysta, gör jag pomes av färsk potatis till mig och gumman använder jag en halv matsked.

   

   

 • 14 nov 2016 22:37
  ulla165

  Tack!

Logga in för att skriva en kommentar.