icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Afkrut: mitt gamla skytte namn. Är en gubbe på 66 slitit på kroppen, är utsliten, blivit förgiftad mm. 2/12 2013 Köpte vi huset vid Bo Hage, se bilden vatten utsikten från matbordet på altanen, Det köpet räddad nog mitt liv hade börjat vissna i Stockholm efter 14 år där. Har bott 44 år på gård. i Jönåker, var vapenhandlare, tävlings skytt har SM medalj. Har använt MD för ut gåt ner 30 kg fungerade då med, Resan började 20/3 vägde 147 kg, börjad bokföra här på sidan 18/4 vägde 137 kg då. Den 26/8 2016 gåt ner 29,9 kg aktuell vikt 117,1 kg Mål vikt då 100 kg den är nu 20180209 88 kg. Har röjt både buskar, sly, och kört 32 släpkärror till tippen med soppor. Har en HR 432S med vanlig motor, en el snurra och ekolod. Fiskekompisar börjar tryta så letar nya fiskeintresserad så någon i närheten hör av er, Det vanligast är gös, gädda och abborre lite kräftor.
12 mars 2018 12:23
7

Knölig är livets väg mycket backar uppför, verkar var få utför.

Då har 10 nya dagar gått, fick ont i halsen för 14 dagar sen, hade ingen feber. Men så ont så jag kunde inte sova vaknad när jag skulle svälja, sov inget på tisdag, onsdag och torsdag, var hund vakt med talade med distriktsköterska trodd på virus då jag inte hade feber. Fredag ringer vårdcentralen får akut tid, och papper i handen färd till akut tid på Mälarsjukhuset. Blev akuten, där såg man alvarligt på min hals, halsböld och akutinläggning. Inte minna planer hade ett helt vildsvin i gästsängen. Efter mycket löften och förhandlande, fick jag en dubbel dos penicillin och dubbel dos citodon blev jag värre måste jag ringa, då kund jag inte svälja för det gjorde så ont. Nästa problem skulle jag se köra hem, hade en backupp plan frugan och en kompis startade mot Eskilstuna för att plocka upp mig, jag sa jag börjar köra stannar om det inte fungerar, var så fokuserad på vägen så det funkade tills jag kom hem. När bilen stannade på gården och pustade ut, tog värken det friska ögat såg inte nyckelhålet, frugan kom samtidigt.

Tur hade man kompisen hjälpt till och frun är väldigt duktig på att läsa köttet och stycka och han ville lära sig, såg inte så tordes inte finskära, men visade hur man plockar isär grisen så den gick att packa i kylboxen till lördagen för fin styckning och putsning. Var bara arbetsledare och konsult. På lördagen firade vi gummans födelse dag då kom svärmor, så de fick stycka och putsa till köttet, jag mald bara försen. Nu är nassen vakuumpackad och i frysen.

På fredagen 2 citodon och lite entrecote med smärtstiland åkte det ner, lättar svälja en kött bit en bara vatten konstigt.

Lördag grillade vi med entrecote till lunch blev 2 citodon, ner gick maten. Under min halsböld försvann med entrecoten det bästa inget mer citodon. Sagolik bra fungerar nya optikgrillen lät som en plätt få rät kött blodigt rosa, och välstekt som svärmor ska ha, hon blev så förtjust så hon ville ha en grill med. Hon fick köpa min hittade en större modell billigare antagligen svårsåldare så svärmor sparade 600 kr på affären och jag fick en 6-8 personers grill.

Nog var jag sjuk allt kroppen helt ur balans, vikte upp 2,8 kg vägd som mest 91,8 kg blev ingen panik åtgärder, frugan får inte i sig mat när hon är sjuk. Min kropp är klyftig vill ha lite extra kalorier för att orka slås. Jag känner min kropp, så ändrade inget på kosten utan fuskade lika mycket på helgen som jag brukar i dag på lunchen tar jag sista penicillinet. Glömde vist slutklämen på vikten tog 3 dagar att komma ner och ett par till att komma under 90 kg. Då firade vi frugan, med lite extra, slängde till en kladdkaka det kan man inte ens missa få bra om man är halvblind, fick lite hjälp mäta och hacka mandelen. Blev en till gästerna nu i helgen med blåbär i de är för goda, trots det så liger vikten nu på 89,2 kg är helt ok med penicillinet det samlar lite vatten i kroppen.

Förra måndagen fick jag använda all min förhandlingskonst för att slippa först bli inlagd på Mälarsjukhuset, sen slippa åk dit tog mig hela förmidagen. Är märkligt när man inte vill till sjukhuset då vill de att man ska komma. När man har ont och vill komma för att få hjälp tar det lång tid.

Det tråkiga är att vovven har ont i tassen, och husse har slarvat bort skona så skulle köpa nya i dag.

Jag börjar undra vart våra bryggor ska ta vägen, blev mycket regn i höstas och Nyköping hade tappat för mycket vatten så vi kom knappt ut med båtarna, Verna bona kom inte ut. Runtursbåten Munter drivs med ångmaskin blev upplagd tidigt. Nyköping höll på att få stopp på att ta dricksvatten ur sjön då munstyckena inte får ligga för nära ytan, blir alger vattnet då.

Vi har redan fult i sjön landgångarna pekar uppåt. Nu har snö sjunkit i hopp, men har nog en 50 cm snö här ner hos mig men är mer nedan för backen där jag bor ovan för är det nog bara 30 cm.

Men vacker är det, med en km. snö täckt sjö, snyggt med väl skottad gård fast det är mycket jag skottar.

Sköt om er såg det blir öronlappar till helgen 17 grader kalt varnar de för.

smiley

Kommentarer

 • 12 mars 2018 13:02
  Lovis

  Oj vilken runda du åkte på, man skall vara försiktig med halsböld. Hoppas du kryat på dig nu.

  Usch och fy för -17°, nä nu vill vi ha vår med sol och värme, eller hur?

  Må så gott och sköt om dig väl  smiley

 • 12 mars 2018 14:38
  ulla165

  Det lät ju inte alls bra. Men det låter som att du är i farten igen. Ta det lugnt nu!

  Var köper du skor åt hunden? Det blir stora "snöbollar" mellan trampdynorna på våran lille vän.

  Tappat bort ditt recept på tjocka revben. Salta? och koka? och grilla? var det visst? Tacksam för da capo!

 • 12 mars 2018 17:09
  Bella50

  Jösses...det händer alltid en massa saker hos dig. Hoppas du är piggare igen. 

  Vår vill vi ha nu här på Kroppefjäll oxå.

 • 12 mars 2018 19:10
  Arrietty

  Du är uppenbarligen rätt så stryktålig, jag hade blivit ett gnällande bylte... god bättring på alla fronter!

 • 12 mars 2018 21:24
  paloma

  Krya på dig och ta det lugnt, halsböld är inte att leka med.

 • 12 mars 2018 22:13

  Ulla jag köper skor i djurafären ta med hunden så man får se att detbär rätt storlek de bästa har två kardbore band de jag köper brukar hålla länge, men har inga här nu så jag vet inte vad de heter, min ena bulmastiff had skor i ett år innan vi fick lov att ge upp, fans inget som kunde stoppa tasarna växt. Det var bitert ta bort en hund med järnsyke polisens tränare lyckades inte hitta has strespunkt, det lyckades han inte med pappan häller, men honom kund jag stressa, men valoen gick jag bet på hita den punkten.

  Gamaldax reben salta dem kvällen före, bryn dem jag använder lit vit peppar och 2 lagerblad en stor morot och ett äpple i klyftor läg i gryta och kocka till de är överkota så köttet släpper benen. Saqltet gör köttet fast senrederjag såsen med mjöl ofta mazena och spär med mandelmjölk för att få lagom selta sen topar med minst 2 matskedar äplemos, brukar gör färskt mos ett stort eller 2 äplen skalad körd i mickron med ett par matskedar vatten mosade en del i såsen resten till, brukar ha potatis till som jag kokar låter kalna helt och värmer för att få långsama kolhydrater av potatisen gillar vara mätt länge.

  Arrietty är min för banelse tål värk men när jag har riktigt on hjälper tableter knapt de Citodon jag fick ta var dubbel dos had gumman tagit dem had hon varit borta en halv dag och kompisen en hel. Jag sov 3 tim på dem tog bar 3 gånger så har 34 kvar hatar verktableter har knaprat sån som godis när jag var sjuk fick blanda starkast alvedonen med morfintabletaer för att fp lite lindring i bland, läkarna förstod inte varför man inte ville äta tableter mot verk. en läkar provad de 3 tableterna jag åt 4 gånger om dagen han var bakfull hela dagen äfter och påstod att de fungerade. Så inte lätt för mig om jag har riktigt ont, sist det hände hamnad jag på akuten i 18 timmar inna de släpte hem mig, musklerna i hela kroppen krampade av värken i en handled så kund inte gå, morfin alve don och kramlösand plus muskelavslapnande skulle få ner en oxe på knä, som jag sa då är föd i oxens täcken.

   

   

 • 12 mars 2018 22:44
  ulla165

  Tackar och bockar Afkrut!

Logga in för att skriva en kommentar.