icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Afkrut: mitt gamla skytte namn. Är en gubbe på 66 slitit på kroppen, är utsliten, blivit förgiftad mm. 2/12 2013 Köpte vi huset vid Bo Hage, se bilden vatten utsikten från matbordet på altanen, Det köpet räddad nog mitt liv hade börjat vissna i Stockholm efter 14 år där. Har bott 44 år på gård. i Jönåker, var vapenhandlare, tävlings skytt har SM medalj. Har använt MD för ut gåt ner 30 kg fungerade då med, Resan började 20/3 vägde 147 kg, börjad bokföra här på sidan 18/4 vägde 137 kg då. Den 26/8 2016 gåt ner 29,9 kg aktuell vikt 117,1 kg Mål vikt då 100 kg den är nu 20180209 88 kg. Har röjt både buskar, sly, och kört 32 släpkärror till tippen med soppor. Har en HR 432S med vanlig motor, en el snurra och ekolod. Fiskekompisar börjar tryta så letar nya fiskeintresserad så någon i närheten hör av er, Det vanligast är gös, gädda och abborre lite kräftor.
17 maj 2018 11:46
3

Kan man vila sig i form. Ved motion och värme.

Då har man varit lat i 3 hela veckor, förbjuden att göra något tungt för ögonoperationens skull. Har varit lite i farten men inte gjort något tung, fick gå så mycket jag ville men det har fungerat dåligt då jag blir nästan sjösjuk när jag går, glasögonen fungerar sämst på avståndet ner till fötterna, inne går jag mest utan då märker jag inget, men ser inte på långt håll då.

Det tyngsta veden klöv vi innan ögonoperationen, den hade torkat på 4 veckor. Har handlat med ved väldigt mycket, och jobbat med den, ( när jag var 6 år travad jag veden högst upp i vedboden, var roligt man fick var Tarzan för att komma upp på travarna var 4 m höga, pappa knöt ett rep i en liten sel som var fäst i taket om jag skulle trilla.) Det pappa inte vist var att jag hade en hemlig koja lite höger upp som vi klättrade till utan lina, så hittade alla fotsteg.

Blev som vanlig lite tankar på det gamla livet, men har aldrig missat så mycket i mängd på att upp skatta ved som denna gång. Hade nog 1,5-2 kubik mer en vad jag räknat med, jag hade bara travat lite av det, det andra låg utspritt på pallar, och var väldigt grovt, därför svårt uppskatta trodde det vart mer luft i fast och löskubik skiljer mycket.

Har nu 2,5 kubik osågad ved i skogen, vilodag i dag, i morgon ska jag testa nya motorsågen. Jag som det ser ut kommer inte få in 2,5 kubik i vedboden så det får bli en täckt trave ute i så fall.

Det stor undret var att jag jobbade 8 timmar i sträck i tisdag från 7:30  men en kort mat paus vid 14:00 var varmt sol hela dagen, 5 liter vatten gick det åt. Det stora undret var att jag svettades inte det minst kepsen och tröjan var torra när jag slutade.

Onsdag morgon gick jag ut och började kl. 7:30 med att klyva al ved som låg i vägen för de stora klossarna blev värklig hårdkörning för att hinna till kl. 10:00 lyckades kompisen kom kl.9:30 då var de stor kutsarna fria, sen hjälpte han mig klyva dem till vi tog lunch vid 14:00. Blev en enkel lunch grillade fläskytterfilé i kontaktgrillen. ( Är för enkelt bar välja program och vänta tills den piper vid rätt tillagning.) Den godaste ytterfilén jag ätit. Delad den i tre bitar grillade den och lade den 20 min i folie att mogna sen gjord jag Bea liknande sås med chili och vitlök till strips.

Vi körde klart även de halvstora bitarna men han var kvar, hade 1,5 timmars klyvning kvar för att kunna städa upp ved backen.

Se bilderna första bilden tagen 7,30 cirka

 

3551593c-7b89-484b-aa4c-8dc1f14d1b62.jpg

 

Blid 2 tagen vid kl. 17.00 cirka när jag hade städat upp.

 

1e316134-e448-48c7-abea-aaa10f217e81.jpg

 

Palarna står kvar för om jag måste trava mer ved men ska nog flyttas lite då.

Ha en fin dag alla här är lite vilodag i dag efter 17 timmars ved klyvning.

 

 

 

 

Gillar

Kommentarer

 • 17 maj 2018 13:10
  Lovis

  Wow vilket dagsverke, du är verkligen värd vila efter det smiley

 • 17 maj 2018 19:11
  paloma

  Håller med föregående talare☺

 • 18 maj 2018 08:53
  aregnisw

  Oj vad du jobbar på smiley

Logga in för att skriva en kommentar.