icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Afkrut: mitt gamla skytte namn. Är en gubbe på 66 slitit på kroppen, är utsliten, blivit förgiftad mm. 2/12 2013 Köpte vi huset vid Bo Hage, se bilden vatten utsikten från matbordet på altanen, Det köpet räddad nog mitt liv hade börjat vissna i Stockholm efter 14 år där. Har bott 44 år på gård. i Jönåker, var vapenhandlare, tävlings skytt har SM medalj. Har använt MD för ut gåt ner 30 kg fungerade då med, Resan började 20/3 vägde 147 kg, börjad bokföra här på sidan 18/4 vägde 137 kg då. Den 26/8 2016 gåt ner 29,9 kg aktuell vikt 117,1 kg Mål vikt då 100 kg den är nu 20180209 88 kg. Har röjt både buskar, sly, och kört 32 släpkärror till tippen med soppor. Har en HR 432S med vanlig motor, en el snurra och ekolod. Fiskekompisar börjar tryta så letar nya fiskeintresserad så någon i närheten hör av er, Det vanligast är gös, gädda och abborre lite kräftor.
17 december 2016 23:17
11

Julstöket börjar märkas.

Vikten smyger neråt som planerat, men mina planer var inte julen med, den är värre en midsommar och färsk potatis. Lägsta vikten i dag 105,2 kg. 41,8 har jag gåt ner nu. Så det fungerar.

Måtten minskar och kläderna trillar av, synnerligen byxor. Hade inte tid egentligen, men blev en resa till Fabriken 6000 kvadratmeter kläder mest, skulle köpa byxor, för fans det inga roliga kläder i min storlek, nu finns det massor med snygga byxor, men allt är slut har hamnat i svensson storleken, 54-56 vid, där ryker allt billigt och snyggt fort, kommer jag ner i 52 är det bättre, men hamnar nog på en normal 54, 56 börjar bli rymligt.

 Julklapp till frun löst och hennes till mig med, vi vet om det så nu får det bli något litet hemligt, den stora var snygg och dyr, hon provade den. Så det är något hon gillar och behöver.

Jul stöket är planerat ganska bra nu blev lite stressad ett tag, då jag nästan fåt all matlagning på mig. Så julskinkan gjorde jag klar i dag, första gången i stekpåse, suveränt ingen disk, och skinakan verkade bli perfekt smakmässigt, tycker inte om blaskigt kokta skinkor de ska koka i sit eget spad, kör den på 125 grader. Nu är fråga om jag ska glasera den med lite honung.

Revbenen är med saltade, och sågade, ska liga ett dygn nu sen brynas och kockas i 2 timmar så de blir möra. Blir 2,5 kg gris, ett kilo kronhjort, lika mycket jobb att gör en stor sats på en gång gott frys.

Ska pickala ett kilo rotselleri och en rödbeta för färgens skuld har aldrig gjort det, har alltid något nytt på julbordet när vi är friska, marinerade kycklingvingar är en ny het med, i år, sen tre olika smaker på egen gravlax som ligger i kylskåpet är perfekt till julafton, och svärmor fixar sillen i år när min hand strular och tar med en Jansson med, Tappar lite tid på måndagen Lasarettet då. Köttbullar och prinskorv är med under kontroll, sylta så frågan är vad jag glömt ska vara salladen,

Blir givetvist rökt rådjur, dovhjort, vildsvin och fläskfilé lax med.

 Lutfisken till lunchen är med fixad, så undra vad jag glömt till och med julmust till gästerna.

 Den som går hungrig från det julbordet skulle jag villa se. Är onödigt mycket men kul att få gör ett sånt bord ibland, förut hade jag sådana tillställningar för de som jobbade åt mig, med, 4 rätters middag ibland helstekt kalkon på runt 20 kg , den var rolig bjud på om den blev bra, men vilket jobb med att täcka vingar och lår och ösa den.

Blev som vanligt minen bubblar upp.

Lycka till med julstöket, minna gäster i år känner sig som hemma och vi hjälps åt få det mysigt. Är riktiga vänner så det behöver inte vara perfekt bara gott lol, är nog mest kräsen själv, på det jag lagar.

 

Gillar

Kommentarer

 • 18 dec 2016 07:30
  marre64

  Det låter som om du har läget under kontroll. Och vilket julbord du dukar upp, nästan så jag bjuder in mig själv 👍🏼😀

 • 18 dec 2016 07:30
  Bella50

  Vilken fröjd för både ögat och gommen det kommer att bli 👏👏

 • 18 dec 2016 07:58
  Tita

  Det är så roligt att läsa om allt du gör du måste vara en riktig gourmet som gillar att bjuda gott! Härligt!!🍾🍸

 • 18 dec 2016 09:56
  paloma

  Grattis till din viktminsning, med all den goda mat du lagar är det en bedrift att minska i viktyes

 • 18 dec 2016 11:16

  Tack Marre, Bella, ja Tita jag brukar kallas det av minna vänner, och älskar prova laga nya maträtter för i värden har, lugnat mig lite på gamla dagar, nu gör normalt frugan en ny till julbordet och jag en, men i år blir det mycket nytt tror en 8 från marinerade kycklingvingar rökt kött gammaldags revben på kronhjort picklad rotselleri  nyheter, första året på länge som jag rökt själv,

   

   

  Senast uppdaterad 18 dec 2016 11:20

 • 18 dec 2016 11:16

  Tror tvärt om Paloma att jag nästan bar äter det som jag tycker om, eller fixar till det så det smakar som jag gillar, och jag gillar god mat bättre en godis, en röt kött bit lockar mig mer en chokladkaka. Och jag får rökt viltkött varje frukost, jul blir det gravlax på fröbrödet blir lite kraftigar frukost. I dag blir det potatismos till lunch med kalvsylta har en rackare med dåligt datum, rödbetter, potatis mos med smör men 2,5 dl cashew dryck i stället för mjölk är godare normalt 20 kcal per 100 gr denna har 30 men köpte 20 liter billigt 5 kr litern, mandelmjölk fungerar med bra, och är inte kylvara förens den öppnas och har väldigt lång hålbarhet. Gör grönsakas soppa på den, blir champinjonsoppa i kväll på färska champinjoner.

 • 18 dec 2016 12:27
  gasten

  Mycket god mat du lagar! 

  Jag tycker inte om att laga mat, men det gör min man, men jag fixar sås och grönsaker,

  Grattis till din stora viktnedgång, bra jobbat!   

 • 18 dec 2016 13:03

  Tack gasten merkligt går ner när jag vilar, blev ingen runda, i går häller men, 104,8 ny läögsta vikt, planerar gå långa rundan nu, i dimman.

 • 18 dec 2016 15:06

  Tack LissaLo ska bli kul har varit svininflunsa i två jular förut, fru är utslagen nu med sportkörtelinflamation.

   

 • 19 dec 2016 06:42
  Arrietty

  Jag kan inte låta bli att gräma mig lite när jag påminns om din resa och tänka att jag hade kunnat vara 40 kilo lättare om jag hade varit lika envist uthållig... nå, det är ju bra att får bevisat att det går så ett jättegrattis. 

  Det där julbordet låter inte att leka med... 

 • 19 dec 2016 15:32

  Det farliga är brödet, och Janssonen, sen gravlaxen som är tre smaker på, den får jag passa mig för, köttet är en kcal grammet ungefär det fina vildsvinet mindre, revben är gammaldags, man bryner dem i rikligt med smör, sen kokar man dem tills kött nästan är los från benen, sen silar bort spadet och låter det kalna, och lyfter bort fetkakan, på vilt siter den taljasmaken i fete det försviner då, sen har man en fond som man får spä och gör sås på om man vill, brukar gör äppelmos på färsktäpple så jag slipper socker. Ja dessertosten på slutet brukar jag hoppa, det rökta lockar mig, och ett par bitar heminlags sill.

   

Logga in för att skriva en kommentar.