icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Afkrut: mitt gamla skytte namn. Är en gubbe på 66 slitit på kroppen, är utsliten, blivit förgiftad mm. 2/12 2013 Köpte vi huset vid Bo Hage, se bilden vatten utsikten från matbordet på altanen, Det köpet räddad nog mitt liv hade börjat vissna i Stockholm efter 14 år där. Har bott 44 år på gård. i Jönåker, var vapenhandlare, tävlings skytt har SM medalj. Har använt MD för ut gåt ner 30 kg fungerade då med, Resan började 20/3 vägde 147 kg, börjad bokföra här på sidan 18/4 vägde 137 kg då. Den 26/8 2016 gåt ner 29,9 kg aktuell vikt 117,1 kg Mål vikt då 100 kg den är nu 20180209 88 kg. Har röjt både buskar, sly, och kört 32 släpkärror till tippen med soppor. Har en HR 432S med vanlig motor, en el snurra och ekolod. Fiskekompisar börjar tryta så letar nya fiskeintresserad så någon i närheten hör av er, Det vanligast är gös, gädda och abborre lite kräftor.
9 januari 2019 22:43
5

Hej vänner en uppdatering från Stugan.

Hej nu börjar hostan ge sig, när man får sova hela natten utan hosta blir livet lättare, 4veckor med natt hosta, och någon timmes sömn blev jobbigt. Har däremot rethosta ibland så, lyckades byta mitt pass på CR då jag skulle ha holt i samlingen, läsa en massa och hosta är inte kul. Men det är stor skillnad och man får tydligen räkna med någon väcka till minst.

Har skruvat traktor den sista veckan, mycket har krånglat. Bladet gick bra få dit, men fel på vinkelen pålytspaken den går i backen, har tillfälligt monterat den uppochner, så det går att köra med den, ritningen är så dålig så man får gissa. Mot vikten pasad inte alls efter hålen som visades på monteringsanvisningen, fick plocka bort festen och lyckades hitta andra hål som nog var de som skulle användas, resultaten såg ut på bilden. Fick riva hela bakdelen på traktorn för att komma åt. Nu bara en snökedja som krånglar den vil åka av, länkarna är inte bra monterade, och fästet för låset satt helt åt skogen, men just den länken var inte svetsad så den kund jag flytta på. Trodde aldrig mer jag skulle kroka om snökedjor, det sysslade jag med när jag var 14-15 år och körde i skogen på helgerna, eller på kvällarna lagade jag kedjor åt de som körde i skogen på dagarna, var lyse i maskinhallen, kedjorna tog mycket stryk när det var dålig mark att köra på, de slets man fick både svets om paltorna och byta ut dem ibland, rena smed jobbet och mycket tungt att göra det ensam. Hade man ont om pengar gjorde man det som fans, och på morgonen måste traktorn bara fungera igen för då kund man behöva röja snö. Lite historia om mitt gamla liv, så i morgon ska jag försöka kroka om innersidan på kedjan, 2 cm är mycket att korta är vad en länk gör. Får släppa ut luften och dra till och hoppas det går.

Vikten blev riktigt retsam med all hostmedicin, allt är socker i även honungen. Men har tagit ner 4 kg sen jul, så räknar med att ta 4 kg till, just nu struntar jag i takten ner, då jag inte är i motionsform eller så är jag det, men orkar jobba i alla fall. Det retsamma är om jag äter lagad mat 2 gånger om dagen går jag ner 3-4 hg per dag vilket är mycket bra. Äter jag lätt mat som soppa med någon knäckemacka till eller ett par går jag upp eller står still kaloriintaget ligger inom ramen, men är för snabba kolhydrater för mig.

Min nya hjärtmedicin är kanon bra, men det jag fungerade på i matväg förut fungerar inte. Frusterande därav den stora viktuppgången innan jag upptäckte att min kropp fungerar helt annorlunda med mycket, är inte frusen längre, inte vita fingra, kund jobba med handskar ute 5-10 min hade jag vita fingrar. 2 grader kalt skruvade traktor i 3 timmar barfingrad, vist blev jag frusen om fingrarna och fick lite små sår, för att skinnet blev skört. Men en kopp kaffe och en kvart senare var jag igång igen förut tog det timmar att bli varm om fingrarna. Blodtrycks mediciner har den inverkan. Nu får min kropp mat efter den nya medicinen, kräver mer långsamma kalorier nu förbränner maten fortare, som jag förstår det, blir fortare hungrig med något som jag sällan blev förut. Blev med dålig om jag inte åt, på minna bestämda tider, nu bar hungrig, mår inte dåligt av att hoppa lunchen flera timmar, förut klappade jag nästa i hopp, spännande tider, och helt klart måste jag hitta på något mer krävande i motions väg, gå en halvmil är inte ens jobbigt längre bara tråkigt. Gymnastiken jag tränar nacken gör att jag växer ur minna skjortor, gott upp i axelbred så mycket tungt de axlarna burit bord jag ha haft muskler där, men åt lite fel i börja så tappade lite muskler. Man kan styra vad man vill tappa vikten ganska mycket med maten, innan jag lärd mig det rök för mycket muskler på fel ställen som baken och axlarna mm. Så blodtrycksmedicin kan man få vita fingrar av.

Julen blev väldigt lugn då jag hostade hela tiden. Men blev lite julmat lagad. Jag jobbade på som vanligt, styckade upp en framdel kronhjort och malde gjorde grytbitar och några stekar, blev färsk kronhjort grillad på Nyårsafton med ett par vänner. Onyttig radiokaka som mamma brukade göra den och ischoklad på kokosolja den blir god då. Ny års afton är dispens på från nyttig heter. Jag var vaken hela nyårsafton med, somnade inte framför Tv som jag gjorde för, det påverkade nya mecinen med är inte trött längre.

Bilder tagna i dag.

Sköt om er.

smiley

b96ed4f5-7883-4446-9a41-c26104bc4f10.jpg

77ecb17a-8b13-47cb-9a95-420ef7739c92.jpg

 

f1046460-3413-4631-8e02-8950708ade07.jpg

 

 

 

 

Gillar

Kommentarer

 • 10 jan 2019 10:45
  Arrietty

  Spännande läsning – jag vet inte hur mycket du behöver ta bort igen men det låter som att du hunnit klättra upp en bit på vågskalan innan du blev uppmärksam och tog tag i det? Väldigt spännande att läsa om hur ändrign av medicin också ändrat ditt sätt att ta upp maten och följaktligen manar dig att ställa om kosten.

  Host... hujeamig, jag har haft hosta från och till i ett år, som fd cancerpatient oraode jag mig till slut för lungcancer och fick en röntgen som int evisade några problem. Men just nu är hostan jobbig, hostar så jag kiknar och så har jag hållti på sedan före jul... konstigt nog verkar motion hjälpa, det blir värre de dagar jag sitter i soffan! Sedan har jag också köpt eukalyptusolja och droppar i kokande vatten och sätter huvudet över, det tycks lindra för stunden iaf.

  Jag hade ett plogblad till min trädgårdstraktor men det lämnade jag nog när jag flyttade för jag insåg att jag aldrig skulle orka montera på det ändå... nu har jag mycket mindre att skotta det går med skyffel och pensionärssläde...

  Roligt att höra från dig! 

 • 10 jan 2019 12:12

  Jag gick upp åtta kg, jag viste om det men 3 veckor utan en nats söm gjord att jag inte fungerade matmässigt, och hade en massa medicin mmed socker i och socker i julmaten och nyår gick inte i hopp, men har 4 kg kvar att ta ner för att var nöjd hae redan got ner till nyårsafton då det var årets fria ätning, trots radiokaka och hem gjord ischoklad på kokosolja blir mycket godare en det vanliga kokos fettet, färsk grilad kronhjort, och ost på kvällen med en flaska vin till. Men 2 kg lätare efter nyårsafton så ser ingen panik nu så länge vikten sjunker och jag får lära känna min kropp på nytt, för den har blivt helt anorlunda på alla sätt minna problem med att frysa så fort det är kalt verkar gå över helt, jobbar barfingrad i 2 graerkalt några timmar nu, förut 5 min med varma hanskar, sov med elmadras nu är täcket nästan varmt med 17 mgrader i sovrummet. Bara golven som är lite för kalla nu. Så det får lite tid att lära känna den här kroppen igen, jag har alltid haft bra närings upptag tack var att jag håler tarmarna i skick med alovera. Men nu verkar jag reagera något väldigt kraftigt på minsta socker i maten, äter mindre nu när jag inte jobbar tungt, och när jag kör hårt moste jag öka maten mer en vad jag gjorde förut, verkar orka mycket mer men bränner mer kalorier nu när jag jobbar, intresant en liten tablet kan ändra på så mycket.

 • 10 jan 2019 14:44
  paloma

  Jag tycker de flesta är sjuka just nu, i min familj är 5 av 8 sjuka. Det knapras penicillin, kortison och annat smått och gott.

  Vad skönt att din nya medicin hjälper bra, men tråkigt när vikten ökar. Du vet hur man gör och motion verkar du ju få, så snart är du tillbaka där du är nöjd.

  Krya på dig👍🙂

  Senast uppdaterad 10 jan 2019 15:03

 • 10 jan 2019 15:02

  Ja paloma jag kan alltid börja skriva om det inte fungerar har inte skrivit på ett år nu snart.

 • 10 jan 2019 15:03
  paloma

  Det låter bra👍

Logga in för att skriva en kommentar.