icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Afkrut: mitt gamla skytte namn. Är en gubbe på 66 slitit på kroppen, är utsliten, blivit förgiftad mm. 2/12 2013 Köpte vi huset vid Bo Hage, se bilden vatten utsikten från matbordet på altanen, Det köpet räddad nog mitt liv hade börjat vissna i Stockholm efter 14 år där. Har bott 44 år på gård. i Jönåker, var vapenhandlare, tävlings skytt har SM medalj. Har använt MD för ut gåt ner 30 kg fungerade då med, Resan började 20/3 vägde 147 kg, börjad bokföra här på sidan 18/4 vägde 137 kg då. Den 26/8 2016 gåt ner 29,9 kg aktuell vikt 117,1 kg Mål vikt då 100 kg den är nu 20180209 88 kg. Har röjt både buskar, sly, och kört 32 släpkärror till tippen med soppor. Har en HR 432S med vanlig motor, en el snurra och ekolod. Fiskekompisar börjar tryta så letar nya fiskeintresserad så någon i närheten hör av er, Det vanligast är gös, gädda och abborre lite kräftor.
18 april 2017 20:02
11

Full Gubbe ny upp täckt.

 

Märklig dag tröt i morse men låg vikt 90,4 kg kände mig hängig och vinglig på benen, vilade en stund på sägen sen vovven kommit, han sov i korgen med tröt men viste jag inte mådde bra så fort jag röde, mig kolade han, vi 10 tiden en resa till staden hade kör värme i bilen så vovven inte skulle frysa.

Hade bestälda grejer hämya och köpte ett dubbel hjul till båtkärran så den går lättare flyta på har ett hjul på den som är utan luft i dag det sjunker ner i gräsmattan.

Fick minna nya tapeter med och ska koppla en slang på vattnet i trappkastarna så jag får ut det till högtryckstvätten. Sjövattnet är för skitigt nu får se om vi kan lyfta insuget.

Var upp till granen och blev bjuden på ett par glas vin, ny upptäckt regerade på vinet blev påverkad, fråg beror det på att jag tappat 56,4 kg eller på kortisonet som jag äter. Nästa fråga är varför ser jag bäter på ögat efter 3 glas vin ser nu läsa på datorn med vänster öga förut bara sudigt, är det tiden eller påvekar vinet blodtrycket ???.många frågor. Jag är inte full men känner av att jag druckit brukar behövas en halvliter starksprit för att jag ska märka det därför det är intressant och en liter om jag ska bli berusad, men min alkohol tröskel kan ha ändrats med vikten Inter sant måste ha koll på det eller om det är korticondropparna so på verkar mig, tål inte kortison något bra.

Blir tidig säng vovve i morgon bitti vid 6 men är inget problem han är morgon tröt och sover ett par timmar, värre med rastlösa mig som vill jobba och har lovat låta bli frugan fick mitt löfte om att var räd om mig.

Ska ta reda på ett vildsvin i helgen har en hängande nu börjar var slut i boxen och det rökta är slut så det blir snart en rök igen. Rökt nasse är gott.

Ha en fin kväll minna pippin jobbar hårt på att äta upp min fågel mat börjar halvsex och äter fortfarande klockan åtta på kvällen ska fylla på nu så de har i morgon bitti, har en 10 liters behållare den räcker läng men de gillar mina rör bättre tömmer två om dagen nu och fyra talgbollar, plus en massa havre har cr: 75 fåglar här nu varje dag,

 

Gillar

Kommentarer

 • 18 apr 2017 20:25
  paloma

  Det är säkert vikten som gör att du reagerar snabbare på alkohol.

  Ha en trevlig kvällsmiley

 • 18 apr 2017 21:19

  Tack det samma Paloma

 • 18 apr 2017 21:20
  Bella50

  Jag har oxå blivit " billig i drift" efter viktminskningen.

  Nu väger du ju väldigt lite...😬

 • 18 apr 2017 22:00

  Stämet inte riktigt vägd lika mycket när jag var 14 och tålde 75 cl starksprit testade då hur länge man kunde hå på en regel över hö alla trillade i hör men efter en litet var spriten slut var gränsen med för alkoholförgiftadning med min vikt då. Men klarar gå en rak linge då och har lekt ett par gånger i livet senare med, men med större och farligare insatser i mitt vilda liv. Men aldrig känt av 3 glad vin var något nytt men det försvan fort. Brukar ta en 75 till osten i bland men sällan om det är gott vin brukar bara köp det.

 • 18 apr 2017 23:35

  LissaLo blev bar lite förvånad jag kände av 3 glas vin så pas mycket, men inte mer en att jag lagade mat och fylde på fåglarnas frukost, de behöver båd frukost och lunch påfylning nu de gillar rören bättre en brevlådan som frun kalar min stora matare som tar 10 liter frö så de inte blir utan.

 • 19 apr 2017 06:23

  Chris var inte min alkoholdebut men jag började leva MIT vuxna liv som 13 år och hade dubl läg som 12 åring en riktig till bussen för att åka på halv biljetter och en för att gå på bio  alla min kompisar jag jobbade med var minst 10 år äldre som 12 åring var jag 190 cm lång och hade en liten mustas som med lite teatersminket och lite kraftigare ögon bryn och lite grovarhy så såg man vuxen ut och lite extra bred i kavaje på axlarn så blev man 20 år gamal behövde aldrig lägg för min ålder uppåt bara när jag ville vara ung. Min första snaps smakade jag som 7 åring det tog bort all spänning hade kunnat fått eller tagit en flaska när gubbarna festade men äplplmusten var godare så de mutade mig med såna flaskor när jag höll kol på apparaten åt dem.

 • 19 apr 2017 07:16
  Bella50

  Oj,oj...vilket liv du levt. 😲

 • 19 apr 2017 08:59

  Skönt att det är fler än jag som fortfarande matar fåglarna. Ha en bra dag!

 • 19 apr 2017 10:11

  Leka och Chris jag levde inte något vanligt liv på landet häller, men bönderna var gamla runt mig på några gårdar och var minna vänner. Är man 180 lång som 10 åring och inte så bra på gymnastik då motriken inte var bra klass kompisarna var 34-40 cm kortare, så var det inte roligt umgås med dem, var bra på fotboll som målvakt med min räckvidd, Tog även höga bollar var enda sporten jag spelad lite i lag. Jag börjad tävla i Skytte som 10 åring luftgevär, var hjälptränare och ungdoms ledare i klubben som 12 åring, Och började skjuta mauser som junior då på 300 m. Jag var enda junioren sen var resten i klubben 50 och uppåt, Så de var rädda om mig de kunde tävla lag om de hade en junior med. Sköt även matcher i luftgevär.

  Bönderna hade drängar på den tiden och även pigor, men i bland var de lediga så jag både mjölkad och fodrade kor och gödslade ut, det besvärliga var att sela hästen själv men det fixade drängen med ett block i taket där han hängde selen sen var det bar att försöka få in hästen under. Värst var att få in betslet han skulle inte gapa sen kom jag på att piga tog en socker bit mellan läpparna och hästen tog den, Jag tog en morot i munnen när hästen skulle ta den hade den betsel på plats. Körd in grönfoder till kosorna när drängen var ledig var tungt men det gick min vän var 70 med bruten handled då. När jag blev åtta blev allt lättare fick ta lilla traktorn då, och på det sättet kund jag köra hem pappas ved med fick låna den.

  Jag hade en flaska hembränt i min koja sen jag var 7 år drack aldrig mer en högst en snabbs med gubbarna när vi spelade kort vilket jag började gör som 6 åring till mammas förtvivlan, och pappas godkännande så det var lite gruff om, var tvungen var hemma till 23 blev kompromissen. Fick en krona av pappa och löftet att jag skulle få spela tills pengarna var slut, den asken blev full många gånger men aldrig tom. Tro min far hade rät när hantyckte grabben skulle få smaka på spriten den var aldrig spännande eller god behövde aldrig gömma mig som kompisar och drika för att veta vad det var, och var kontrofrik redan då så bli full existerade inte i min fantasi.

  Har aldrig lekt mer en med några söta flickor på den tiden. Eller vad man ska kalla tidig förälskelse för. Bygder fin lövkoja som vi myste i hade gjort en liten spisel med tegelstenar och en plåt så vi kund laga lite mat på och steka korv och baka pinnbröd. Fick egentligen inte ha eld men fick elda utan rök.

  Är ensam kvar av de som jag umgicks när med då de var mycket äldre en mig, Men man lär så nu har jag rätt många unga omkring mig och lite äldre med så det blir lite balans på tillvaron för frun om hon blir kvar efter mig.

   

   

   

 • 19 apr 2017 10:28
  Bella50

  Vilken livsberättelse !👍

 • 19 apr 2017 19:27

  Jag börjad kör traktor i vuxens sällskap innan jag fyllde 7 då kunde jag inte stanna om det lutade orkade inte bromsa och koppla samtidigt vägd för lite, men när jag fyllt 7 harvad och sladdad själv på gärdena då går det så tungt så man behöver inte bromsa, sen fick vi en begagnad Ferguson den var lagom stor, den ersatte hästen gick att kör upp på körbana med, det fick jag inte göra förens jag blev 18 var inte riskfritt. Men Färgisonen kallad Grålle i folkmun klarad jag helt att köra, men den orkad inte med de stora harvarna så den gjord hästens sysslor, och då min pappa inte kund köra traktor så fick jag köra åt honom och de andra gubbarna som inte körd när hästarna blev gamla. Min mamma fick börja jobba som lill piga när hon var 6 år, sen gå i skola och hem och jobba, när det var bakning eller stor tvätt fick hon ledigt från skolan för att jobba. Jag var med min pappa på jobbet sen jag var 4 år och rymde ofta ut och åkte med på traktorn i stället, Hästen var jag inte gammal när vi använde den till att kör in stör med efter höet, hade 2 häsor med störar kvar 14 störar då gick hästen hem, klockan var 12 han tog lunch jag orkade inte hålla honom, det glömmer jag aldrig, drängen hade så roligt åt mig, Dagen efter var drängen och hämtad ved med hästen, han var inte snäll mot hästen, hästen gick hem när drängen vänd ryggen till med halvfullvagn. Skrattar bäst som skrattar sist.

  Mitt problem var att jag tyckte alla i min ålder var barnsliga, och läraren gav mig öknamnet professorn efter en disskuterat om en fisk som kunde klättra i träd, som jag kunde bevisa han hade fel, alla skrattade åt mig men höll en timmes fördrag med bilder så det blev tyst. Läste 20 böcker i väckan på den tiden så en del fastnade. Var all ätare men läste mycket historia och böcker även på gammalsvenska.

  Hade mycket udda vänner bland gamlingarna hade en pigg gamling på över 90 år försörjd sig på tjuvjakt för och hembränt, bodde i hus uppe i skogen som var något mellan ting mellan grotta och koja. Han saknad födelseattest var föd utanför äktenskap, saknad pension, en dag var han bara borta blev polis in blandad han hittades aldrig, han sa alltid när det var dags skulle gud kalla hem honom och ingen skulle behöv begrava honom. Har alltid funderat över hur han slutade sina dagar misstänker han hade hittat någon grotta men vet inte. Han försvann ibland flera veckor talade aldrig om vart.

  Har nog långtråkigt, lever på minne nu, får nog skriva minna memoarer snart om inte jag får munkavel då är lite defust vad som är frit i dag. Tystnads plikt brukar vara 30 år.

   

Logga in för att skriva en kommentar.