icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Afkruts blogg

137599
Afkrut: mitt gamla skytte namn. Är en gubbe på 66 slitit på kroppen, är utsliten, blivit förgiftad mm. 2/12 2013 Köpte vi huset vid Bo Hage, se bilden vatten utsikten från matbordet på altanen, Det köpet räddad nog mitt liv hade börjat vissna i Stockholm efter 14 år där. Har bott 44 år på gård. i Jönåker, var vapenhandlare, tävlings skytt har SM medalj. Har använt MD för ut gåt ner 30 kg fungerade då med, Resan började 20/3 vägde 147 kg, börjad bokföra här på sidan 18/4 vägde 137 kg då. Den 26/8 2016 gåt ner 29,9 kg aktuell vikt 117,1 kg Mål vikt då 100 kg den är nu 20180209 88 kg. Har röjt både buskar, sly, och kört 32 släpkärror till tippen med soppor. Har en HR 432S med vanlig motor, en el snurra och ekolod. Fiskekompisar börjar tryta så letar nya fiskeintresserad så någon i närheten hör av er, Det vanligast är gös, gädda och abborre lite kräftor.
25 oktober 2016 20:29

Full Båt

Regnar, och regnar, har en pressenig över släpkärran har inte hunnit lägga bäringar under har virkesbrist. Fått ösa presenningen två gånger, så bar inse båten måste ösas, en halvfull båt är lite klurigt kliva i denne knycker till väldigt mycket när allt vatten byter plats i båten. Har aldrig kommit i båten så smidigt, och gjorde något jag inte ens mins att jag kunnat göra, då jag inte kan lyfta mig med höger handen, och vattnet var en bra bit över stövelskaften. Stod på för toften och öste ur vattnet med en hink med vänsterhanden. Bar imponerad av mig själv som är stel att ösa vatten under mina fötter, viste inte jag kunde bocka mig så mycket på en vinglig båt.

Båten tom och kan inte begripa att jag haft så svårt komma ur den för ut, nu är det svårare resa sig upp ur soffan. Men vattnet är ännu lägre och utan räcket och de nya narerna hade jag inte kommit ner på bryggan.

Fick hjälp kolla brunnen, den går några veckor till utan tömning., skönt veta det. Sån där enkla saker blir så komplicerade.

Här kan man nästan bli mörkrädd när man ska vattna busken, är totalt kolsvart ute, regnar sen brakar det till och inget ser man, tog i ren häpnad ett par snabba steg upp på trappen, av ljudet att döma var det rätt stort. Undrar om grisarna börjar bli när gånga såg dem 50 meter från huset för ett par veckor sen, sugga med 3 kultingar.

Har nu nog nästan kilometern till närmaste granne som är ut, är så tyst så det känns nästan onaturligt, börjar bli som de bofasta skönt när sommar gästerna åker hem.

Men trivs i min stuga, fåt prata några minuter på eftermiddagen, och i morgon kommer Anton hela dagen så då blir det hundpromenad.

Ha det gott.

 

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.