icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Afkrut: mitt gamla skytte namn. Är en gubbe på 66 slitit på kroppen, är utsliten, blivit förgiftad mm. 2/12 2013 Köpte vi huset vid Bo Hage, se bilden vatten utsikten från matbordet på altanen, Det köpet räddad nog mitt liv hade börjat vissna i Stockholm efter 14 år där. Har bott 44 år på gård. i Jönåker, var vapenhandlare, tävlings skytt har SM medalj. Har använt MD för ut gåt ner 30 kg fungerade då med, Resan började 20/3 vägde 147 kg, börjad bokföra här på sidan 18/4 vägde 137 kg då. Den 26/8 2016 gåt ner 29,9 kg aktuell vikt 117,1 kg Mål vikt då 100 kg den är nu 20180209 88 kg. Har röjt både buskar, sly, och kört 32 släpkärror till tippen med soppor. Har en HR 432S med vanlig motor, en el snurra och ekolod. Fiskekompisar börjar tryta så letar nya fiskeintresserad så någon i närheten hör av er, Det vanligast är gös, gädda och abborre lite kräftor.
25 december 2016 17:40
4

Första fungerande JULEN i stugan

Första julen på 4 år som vi kunde fila en jul, gumman visserligen ont av spottkörtel inflammation, men ingen influensa eller hög feber som smittar. Sen vi köpte huset 2 december 2013.

Blev en fin jul. Maten värmdes och lagad på järnspiselen mysigt varmt i köket ingen frös.

Blev inget regnade på julafton nästan, men hade klarat maten hyfsat, men snapsen till sillen och lite öl till maten var nog den stora boven, men händer sällan typ nyår och missomar afton och fick julklapp i år som jag smakade på riktigt fin öl och Smirnoff Guld vodka med kanelsmak, var en upplevelse, sate den första i vrångstrupen nästan, var inte bered på att den var så seg att guld flingorna gjorde att den fastnade mellan tänderna var en ny upplevelse, men fick lov prova en till gillade kanelsmaken. Kan bli traditon till jul en flaska brukar räcka en 7 år ungefär. Så inget missbruk på dropparna.

Jul bordet blev lyckat ingen lyckades smaka på allt, men blev en lugn ostressad till ställning, någon räknad ut att det fans över 30 olika saker smaka på då är bröd och kex och ost inte med räknat. Var lite kul har börjat så smått frysa in mat till kommande middagar, får se vad gästerna äter i morgon, blir lite repris på julbord då.

Ingen hund på julafton men en långpromenad blev det, och i dag med är rundan av klarat.

Enda missen var att kompisen lade sig med huvudet i knä på tjejen och tryckte sönder min soffa, så nu måste jag fixa något nytt sitta i, den är hoppskruvad med vinkeljärn och plattjärn plus ett spännband. Syns inte där den står, men den måste ersättas på sikt vet inte hur mycket som är sönder inuti i.

Tisdag blir tidig morgon min kompis ska på operation med sitt öga, har varit där 2 gånger blir inte bra, han fyller 80 år i januari. Ka skjutsa honom vi ska vara i Nyköping inne på lasarettet 8.

Sen om han är pigg på onsdag bliver det lite mat hemma här.

En god fortsättning i vårvädret. Här är det vinter på höjden när man går med tjäle, hos mig är det mjukt och blöt, halva promenaden på frusen mark andra halvan slaskig, och mycket varmare, svårt klä sig lagom.

 

Gillar

Kommentarer

 • 25 dec 2016 18:15
  Arrietty

  I Karlstad har det startats en facebookgrupp som heter "Bortskänkes i Karlstad med omnejd" och när jag gick in och kollade nu fanns det två annonser på soffor som skänktes bort. Så är det så att det är taskig ekonomi som är skälet till att det kan bli bekymmer att fixa något nytt att sitta i kan du väl kolla om ni har någon sådan där "bostskänkes" grupp i din omgivning. Du är ju så händig att du kan fixa ev skavanker om stommen är bra tror jag...fast det kanske bara var allt jobbet med att byta soffa som var det knepiga. Jag har en soffa som är slut egentligen men jag gillar den skarpt och funderar mycket på om det skulle gå att fräscha till den med nedsuttna plymåer oh rätt så utslitet tyg... god fortsättning!

 • 25 dec 2016 18:43

  Arrietty den här soffan är ett fynd på sekundhand, 125 kr problemet är att hitta en soffa som jag klarar sitta i med min rygg och knä missen med denna var att benen inte var skruvade, så jag kunde byta dem, och höga karmar så när min kompis skulle kravla sig upp på 125 kg och sate ändan hårt högst upp på ryggstödet vek sig det, hade den inte ståt på klossar hade den nog klarat det. Brukar byta ut benen, har gjort det i Stockholm. Till fritids huset är väldigt mycket frå sekundhand, tycker man ska återvinn det man kan, köpte en arbetsjacka där den är nu min favorit jacka är alltid på när jag är lite snyggare klädd, har en bra sekundhand i flen där bengarna används.

   

   

 • 26 dec 2016 07:40
  Bella50

  Soffor finns det gott om att få tag i på second hand eller annons...men oftast ska de ju passa in med övrigt också. Vi har bytt flera gånger p.g.a. " felköp".

  Den vi har nu är stor...men har ett riktigt "myshörn",  x-tra brett , där vi får plats båda två.

  Härligt med ditt succe'-julbord. Det blev snaps här med till sillen.👍

 • 26 dec 2016 10:36

  Bella soffor fins det gott om men ska mitt knä hålla så måste den var hög har den skruvade ben är broblemet litet, med den här hade fasta ben  blev klosar under därför den inte höll. är nästan 2 m. så klara inte ryggen med att sitta lågt. börjar fundera på två fotöler i stället har en 2 bädsoffa.

Logga in för att skriva en kommentar.