icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Afkrut: mitt gamla skytte namn. Är en gubbe på 66 slitit på kroppen, är utsliten, blivit förgiftad mm. 2/12 2013 Köpte vi huset vid Bo Hage, se bilden vatten utsikten från matbordet på altanen, Det köpet räddad nog mitt liv hade börjat vissna i Stockholm efter 14 år där. Har bott 44 år på gård. i Jönåker, var vapenhandlare, tävlings skytt har SM medalj. Har använt MD för ut gåt ner 30 kg fungerade då med, Resan började 20/3 vägde 147 kg, börjad bokföra här på sidan 18/4 vägde 137 kg då. Den 26/8 2016 gåt ner 29,9 kg aktuell vikt 117,1 kg Mål vikt då 100 kg den är nu 20180209 88 kg. Har röjt både buskar, sly, och kört 32 släpkärror till tippen med soppor. Har en HR 432S med vanlig motor, en el snurra och ekolod. Fiskekompisar börjar tryta så letar nya fiskeintresserad så någon i närheten hör av er, Det vanligast är gös, gädda och abborre lite kräftor.
30 augusti 2018 23:30
4

För noggran, kroppen fick lida.

Fick för mig att jag skulle få ordning, på minna kryddor, blomlådor fungerar inte längre blir för varmt åt rötterna.

Fick ide på kryddor på en ogräs rugge som stack upp i gräsmattan som en stackars ros kämpade på för att överleva fan en liten ros med. Tänkte ställa pallkragen över gräs ruggen och bar fylla den. Men sånt fusk sa huvud det gör man inte. Blev verktyg fram och gräva, min gräsmatta är inte anlags är gammal beteshage. Efter mycket pustande grävdes det ner till leran 2 dm inte undra på att gräset torkar lätt. Pallkrage på plats blev så låg när den var nergrävd så pallkrage numer 2 anskaffades. Då blev höjden bra. Sen några 50 liters jordsäckar, i kragen och lite koskit i botten så växterna har något nyttigt att leta efter. Tycket att 50 liters säckarna var tunga förut, men nu vägd de inget ting. Grästorvorna bankades och rensades på jorden, blev två fulla skotkärror perfekt till att reparera gräsmattan med efter grävningarna. Var förståndig tog tvådagar på mig. Nu har jag en liten kryddtäppa med dragon, libsticka, persilja, och gräslök på och en ros som är ogräsrensad och fåt ny jord hoppas den över lever den burdusa upp krävningen. Men har den överlevt i allt ogräset måste den vara tuff.

Vil gärna ha rosen där blev mina hundars grav med askan av bägge pojkarna under en ros mitt på tomten, blev fint som ett minne av dem.

Perfekt med väder och vind han få klart och bort all jord som var torr och skulle flyttas på och sopporna på komposten.

För mycket fester med smörgås torta hinner precis sänka vikten till acceptabel nivå så är det något nytt på gång. Som ställer till det har en last smörgåstårta har normalt sätt bar 1 maj jag äter det men nu hoppar de på mig lite över allt, ibland får man bita i det god för det godas skull, när man siter vid fel bord. Men gott var det.

Men ingen panik det är fixat snart nu blir några hårda, jobb veckor för att vinter bona huset och trädgården före nästa.

 

Gillar

Kommentarer

 • 31 aug 2018 06:47
  maemal

  Vad underbart med en liten kryddtäppa!

 • 31 aug 2018 07:59
  paloma

  Smörgåstårta är något jag har svårt att tacka nej till, det är tur att det bara blir en gång varje år...på min födelsedag🙂

  Du kommer fixa vikten nu när hösten kommer i trädgården👍

 • 31 aug 2018 09:29
  Lovis

  Så trevligt med din lilla kryddhage och hoppas den lilla rosen trivs där också. Mmm, smörgåstårta är bara så jättegott....wink

 • 31 aug 2018 09:37
  seglar67

  Så mysigt du ordnar, pallkrage är verkligen en bra lösning. Jag har fyra stycken dubbla, med mangold och sallad  och lite allt möjligt. På hösten sätter jag vitlök som blir jättegod att lägga in. Rosen klarar sig säkert, bästa tiden att plantera om nu. :-) Visst är det skönt att känna hur mycket man orkar!

Logga in för att skriva en kommentar.