icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Afkrut: mitt gamla skytte namn. Är en gubbe på 66 slitit på kroppen, är utsliten, blivit förgiftad mm. 2/12 2013 Köpte vi huset vid Bo Hage, se bilden vatten utsikten från matbordet på altanen, Det köpet räddad nog mitt liv hade börjat vissna i Stockholm efter 14 år där. Har bott 44 år på gård. i Jönåker, var vapenhandlare, tävlings skytt har SM medalj. Har använt MD för ut gåt ner 30 kg fungerade då med, Resan började 20/3 vägde 147 kg, börjad bokföra här på sidan 18/4 vägde 137 kg då. Den 26/8 2016 gåt ner 29,9 kg aktuell vikt 117,1 kg Mål vikt då 100 kg den är nu 20180209 88 kg. Har röjt både buskar, sly, och kört 32 släpkärror till tippen med soppor. Har en HR 432S med vanlig motor, en el snurra och ekolod. Fiskekompisar börjar tryta så letar nya fiskeintresserad så någon i närheten hör av er, Det vanligast är gös, gädda och abborre lite kräftor.
3 April 2018 23:29
4

Dyra byxor, tunga lyft, och lustiga påskägg blev det.

Hade fått några vedknosar av grannen, körde hem dem en morgon innan det blev varmt så jag konde köra över min granes gräsmatta, då blev körningen bar 2x300 m mot att få lov kör runt, hade blivit 2x1,2 km i 7 km fart som är vad traktorn gör på högsta fart, Man går lika fort. Det jobbiga var att ved trissorna var blöta och stora, vägde mellan 25-15 kg st. Fick lov bär den en 7 m till kärran kom inte närmare, 20 st. Fick sur fru hon tyckte jag bar för tungt när jag var ensam här nere, blev 2 lass. Sen kom grannen i påsk och frågad om jag ville ha mer ved han hade för mycket orkade inte klyva den. Det säger man ja till, så när jag tittade ut har jag lika mycket ved till, hoppas min klyvhåller för de stora bitarna och orkar med, blir många tunga lyft för att klyva dem, räknade till över 40 stora trisor.

Sen har jag någon kubikmeter liggande sen i höstas osågad. Gav upp var och köpte såg byxor, och skydds stövlar, elsågen orkar inte med för hårt och grovt, så blir att köpa motorsåg nu. Såg b yxorna och stövlarna är bra för säkerheten när man kör rörsåg med. Säkerhetsavståndet på röj såg är 10 m, nåt som folk inte respekterar, har gått kurs för att få använda den. Men det var länge sen även motorsåg, är nog 50 år sen dess. Får se om man kommer ihåg något, Har sågat åtskilligt med ved men hade en vedkap då av stålbalkar den klarade 40 cm. grovt, så det mesta blev sågat med den.

Som sagt byxorna är godkända efter högsta normen men inte de dyraste kostade 999 kr. och stövlar 790 kr. Svärmor och frun lade in veto mot att jag fick såga utan, som sagt kan var en billig livförsäkring, byxorna ska stoppa kedjan om det går tokigt. I det här fallet håller jag med.

Kompisen som slog nässlor med rörsågen i somras, barbent och fick blodförgiftning, har fåt sviter efter det så röj såg och gifterna i våra växter är inte att leka med.

Så väntar bara på motorsågen nu en kompis håller på och renoverar en åt mig, som jag ska köpa.

Vikten så där fick lite problem i påsk började egentligen 3 dagar innan fick lov äta mat ute för att hinna med blev inte riktigt ren mat då. Så låg på gränsen före påsk, och hade fult upp så han inte med så mycket promenader. Sen blev det en del folk i påsk, och min matlagning sattes på prov, både lammstek med ben i ung med örtkryddning och mitt änglamos till, är ett potatis mos med nötmjölk och upp vispat med mycket luft och mycket mjölk i, man vispar upp det med kokhetmjölk. Gör att man kan äta en stor klick är mycket luft och alla vänner älskar det, var beställning till lammet så jag fick ge mig, hade tänkt hasselbackspotatis till med sås.

Sen var det önskat min speciella kladdkaka som nästan smakar kola, ja ena dagen blev det en nyttig kladdkaka utan socker med frukt i och kokos den var inte farlig att äta.

Så blev det sil och ägg med så klart, påskafton blev det lite rolig mat, påskhare den styckades fick lite stekyta i pannan, sen hamnade den i slow cookern med lök och palsternacker, lite grönsakas buljong ett par deciliter vin och en halvliter grädde sen tråddrog, jag den och benad ur den, smaksate med lite teriyakisås soja och mangotjatny blev mycket lyckat.

Mat lagningen fick jag beröm för, var roligt få laga sådant som jag är bra på, men det var inte helt nyttigt för vikten. Hamnade en bit över 90 kg, men har inte gjort något drastiskt åt det en. Är väldigt intresserad om jag har lyckas få en vikt som kroppen strävar efter att hålla, i så fall kryper jag tillbaks dit utan att ändra på min matlagning. I dag har jag halverat katastrofen, ligger bara 9 hg över. Låg det dubbla över från början. Problemet var att jag var 2 hg över före påsk, tänkt skärpa mig i påsk men blev tvärt om fuskade vilt, med flit nu blir det lugnt till första maj då jag fyller.

Jag är inte orolig att jag inte ska gå ner vikten igen, mest intresserad och jag klarar det utan att skriva, ska få kroppen att ta en vikt som den ska hålla får man lov att äta jämt, och inte hoppa över måltider som många gör, svärmor är hopplös på det hon går ner lite sen fuskar jon och äter bar 200 kalorier på kvällarna för att gå ner fortare, då går hon upp det hon gått ner igen, man får inte ligga mer en 500 kalorier under i snit om hjärna inte ska lägga sig i och tro det är svält på gång och lägga fet på lager, Har fåt gå upp på en fetare kost för att liga kvar här ner på min vikt, äter jag för magert går jag upp. Låter lite sjukt men väger mig varje dag så börjar ha en bra bild på vad min kropp reagerar på.

Jag vet att det bara gäller mig frugan går upp på andra saker en vad jag gör, jag har 22 års tid reparerart upp mina tarmar och tarmflora så jag bryter ner maten väldigt bra och då tar kroppen upp mineraler bra, är en av orsakerna jag mår bra nu, reparera upp skadade tarmar och under hålla dem tar många år innan man verkligen ser resultatet. Ska jag inte bli tröt och hängig så måste jag anpassa maten efter vad jag gör, jobbar jag tungt behöver jag ett bränsle med mer oktan i, är det en slö dag får det bli lågoktan.

Jag är så förvånad över alla som klagar på att det inte orkar någon ting, för sök köra en bil på vatten. Innan jag ilsknade till på svärmor, så började hon bli så slut att hon bar satt och sov framför TV och orkade inget ting var bara trött. Skulle ner 12 kg för att få en operation, hon åt så lite att hon blev proppmät på en liten potatis och ett ägg. Hon kund äta en 600 kalorier om dagen. Hon äter fortfarand ofta för dåligt när jag räknar på en dag och ojämnt. Men nu äter hon mer en det dubbla och mer fett i maten, så nu börjar hon var normal och i farten igen, som hon var för.

Tänk på det fel kost ger noll ork, min höga vikt när jag började gå ner berodde på 800 kalorier i snitt för lite de flesta dagarna, så lite för mycket i stället ibland. Har aldrig varit så mätt som de första väckorna när jag började skriva igen. Kan ärligt säga att på det jag äter nu är jag aldrig hungrig, bara vid 10 väldigt sugen på mitt äpple som hjärnan tror är socker och vill ha, får den pinklady som är favoriten är kroppen nöjd, den lyxen unnar jag mig varje dag, ett äpple håller docktorn borta.

God natt från mig blev långt men ser vad jag skriver i kväll, borde bli sämre men ser lite bättre nu operation den 19 ska bli skönt.

Våren här nu blåsipporna uti backen står vårliga hälsningar.

 

Gillar

Kommentarer

 • 4 Apr 2018 07:33
  Arrietty

  Jag hoppas du delar med dig av hur det går för det är intressant om kroppen funnit sig tillrätta med din nya vikt eftersom det ändå är relativt kort tid sedan du uppnådde din målvikt. Du gick ju ner väldigt fort också så det är häftigt om det har lyckats så väl att komma i jämvikt!

  Min motorsåg var bortom reparation och jag har inte köpt någon ny vilket är lite tråkigt ibland men ajg har så lite trän att ta hand om att det inte känns befogat. Men du ger mig idénatt utfästa en liten motorsåg i belöning till mig själv om jag når min målvikt, jag har ju kamrater som gladeligen skulle låta mig gallra lite i deras yviga skogsdungar, småbjörk skulle bli finfint i vedförråtdet! Större träd tror jag inte jag vill ge mig på...

 • 4 Apr 2018 07:40
  Bella50

  Det var långt men trevlig läsning och så ” matnyttiga ” tips om kroppen.

  Tack...och bra med skyddskläderna. 👍

  Lycka till med op.✌️

  Senast uppdaterad 4 Apr 2018 07:43

 • 4 Apr 2018 08:12
  paloma

  Du håller igång som vanligt, och du verkar vid det är laget kunna vad du ska äta för att hålla vikten👍

 • 4 Apr 2018 09:12
  pralin

  bra jobbat tycker jag . ha  en  bra  onsdagsmiley

Logga in för att skriva en kommentar.