icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Afkrut: mitt gamla skytte namn. Är en gubbe på 66 slitit på kroppen, är utsliten, blivit förgiftad mm. 2/12 2013 Köpte vi huset vid Bo Hage, se bilden vatten utsikten från matbordet på altanen, Det köpet räddad nog mitt liv hade börjat vissna i Stockholm efter 14 år där. Har bott 44 år på gård. i Jönåker, var vapenhandlare, tävlings skytt har SM medalj. Har använt MD för ut gåt ner 30 kg fungerade då med, Resan började 20/3 vägde 147 kg, börjad bokföra här på sidan 18/4 vägde 137 kg då. Den 26/8 2016 gåt ner 29,9 kg aktuell vikt 117,1 kg Mål vikt då 100 kg den är nu 20180209 88 kg. Har röjt både buskar, sly, och kört 32 släpkärror till tippen med soppor. Har en HR 432S med vanlig motor, en el snurra och ekolod. Fiskekompisar börjar tryta så letar nya fiskeintresserad så någon i närheten hör av er, Det vanligast är gös, gädda och abborre lite kräftor.
8 april 2018 21:17
4

Dyr HARRE!

Torsdagen blev dyr, gumman och jag var på väg hem, från Katrineholm. En hare kom mer eller minder flygande rakt på bilen så Haren först 2 m framför bilen, måste varit vettskrämd och hoppat över ett staket på vänster sida av vägen rakt mot mig, körd i 70 km, buggla i nummerplåten, plasten under kofångaren sprack eller så är det en del av kofångaren, innerskären på hjulet trasigt och stänkskyddet under motorn, hjulet gick över haren. Men tro inte den var död den låg och andades på vägen, fick lov att döda den. Är inte roligt köra på djur hopas det var en hane annars så svälter ungarna ihjäl.

Är trist kör på djur men hade inte en chans att se haren när de kommer flygande över staket. Får se i morgon om jag ska prata med försäkringsbolaget eller försöka laga det själv med begagnade delar det enda som syns är locket till strålkastarspolaren det för svan hittar jag begagnade får jag byta bägge så ser det lika ut.

Ingen tränings värk efter motorsågen, sen jag blev helt ren från tillsatser i maten verkar mina muskler fungera annorlunda, ingen tränings värk har bar ett, blåmärke eller hade i morse nu är det bara rött har smörjt på det så är troligen borta i morgon, och med Hit på det så gör det inte ens ont. Enda jag känner efter 2,5 timme med motorsåg, blev inte ens varm, bar lite törstig av all spån som rök. Var duktig frun satt ute och vaktade mig, och hade skydd, byxor, stövlar, handskar och riktigt visir.

Men blev kär i motorsågen, var en Huskvarna 2017 med ny vässad kedja, så lättstartad, lätt men stark, var som att skär i smör vill ha en lika dan egen såg, då blir vedjobben mycket lättare.

Måste fixa extraljus till bilen är rena djurparken här vildsvin, rådjur, dovhjortar, kronhjortar, någon älg ibland, harar och grävlingar ser minst två olika sorter varje kväl man är ute.

Ha det gott.

 

Gillar

Kommentarer

 • 8 apr 2018 21:59
  Lovis

  Usch ja, inte alls kul att köra på eller krocka med djur, tur att du kunde avliva haren, jag är så blödig....måste få hjälp om det händer sad

 • 9 apr 2018 06:50

  Usch, det där måste vara jobbigt. Vi ser också en del djur när vi åker ute på Vikbollandet men har än så länge klarat oss för att köra på några med undantag av grodor. Vi hade en gång ett avsnitt där det var fullt med grodor på vägen så vi  var rädda för "grodplaning".

 • 9 apr 2018 08:25

  Vi hade också rena rama safarituren när vi åkte mellan Eksjö och Stockholm -

  Älg , rådjur , grävling , räv , vildsvin,hare, ormvråk, hök och hjortar av något slag  ( var långt bort på fältet)

 • 9 apr 2018 09:35

  Här börjar det bli mer vanligt att det står dhovhjort jämter vägen, vildsvinen är otäckast de springer lite över allt kan komma faranade ur tätagranar och är fruktanvärt snabba.

  Håler på att fixa en extraljus ramp till bilen nu för att se bättre.

Logga in för att skriva en kommentar.