icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Afkrut: mitt gamla skytte namn. Är en gubbe på 66 slitit på kroppen, är utsliten, blivit förgiftad mm. 2/12 2013 Köpte vi huset vid Bo Hage, se bilden vatten utsikten från matbordet på altanen, Det köpet räddad nog mitt liv hade börjat vissna i Stockholm efter 14 år där. Har bott 44 år på gård. i Jönåker, var vapenhandlare, tävlings skytt har SM medalj. Har använt MD för ut gåt ner 30 kg fungerade då med, Resan började 20/3 vägde 147 kg, börjad bokföra här på sidan 18/4 vägde 137 kg då. Den 26/8 2016 gåt ner 29,9 kg aktuell vikt 117,1 kg Mål vikt då 100 kg den är nu 20180209 88 kg. Har röjt både buskar, sly, och kört 32 släpkärror till tippen med soppor. Har en HR 432S med vanlig motor, en el snurra och ekolod. Fiskekompisar börjar tryta så letar nya fiskeintresserad så någon i närheten hör av er, Det vanligast är gös, gädda och abborre lite kräftor.
19 januari 2017 19:49
5

Domen föll i dag, nya problem x 2

 

Ny dag vikten en aning högre, men är troligen lägre då jag vägd mig väldigt tidigt, brukar tappa nåt halvkilo till vägning vid normaltid 3 timar senare, har diffat på 9 hg. på 3 timmar, var tvungen kolla lite när vikten hoppade upp och ner, hade mest med klockan att göra. Vädret bestämer lite över min uppgång.

Nu har jag hål i golvet och ingen botten i diskbänken, men verkar vara en ny läcka, inget mögel bara blöt isolering och bar i undergolvet (trosbotten) behöver bytas en del isolering och för handlas med försäkringsbolag igen det som jag älskar och alltid får ta i även när det inte är mitt hus. Men sågar man sönder diskbänken så bör ju försäkringen betala ett nytt skåp monterat, frågan är med dem bredvid, är ju 5 cm. lägre. Nytt golv i hela köket, sen är frågan om de betalar montering av skåpen på golvet på andra sidan? Man är ju sniken betalt premien i många år. Men föra huset jag hade, betalade de bra för huset, tomten fick sälja själv. Fick 4 gånger mer en vad jag gett, tack vare jag rustat det, men det mesta hade jag gjort själv så blev bra timpenning.

Hålet i golvet är ett stort problem har objudna gäster i trosbotten, som jag inte vill ha in, möss hade täta all gångar som fans så mössen kom inte in i skåpen längre. Har just nu en fläkt står och går som blåser varmluft i hålet, dundrar och låter så hoppas de inte törs fram, sen har jag varit in och köpt en dyr elektrisk mus skrämma med både ultraljud och siren som vi inte hör. Har satt den i diskbänken nu där hålet är, hoppas den fungerar, ska gillra några fällor med för säkerhets skull.

Problem 2 när mus skrämman skulle hämtas, sa bilen stopp och till verkstad, var fel på farthållaren och växellådan, rent ut sagt hade den fåt spader. Den påstod att jag hade backen i när jag körde framåt. In på en parkerings plats stänga av den, vänt en stund sen starta den igen då funkade den igen, torka svetten ur panna och ta en sväng för bi verkstaden de trodde på en kontakt som krånglat på grund av fukten till backen som ska tända backlyset och lampan på instrumentbrädan. Det här fuktiga vädret knäcker allt, bilen ståt still sen i måndags och startade utan värmare då fäckten gick i köket. Men känns så där att åka långt i morgon.

Blir att besöka IKEA på lördag och titta på skåp och golv och se vilken slit klass som försäkringsbolaget betalar, vill ha en hög är kök med mycket spring i. Spisel köper jag en på trettio se tror jag vi får se men har köpt mycket av dem det krånglar aldrig.

Tänk vad lugnt och skönt jag skulle ha när jag fyllde 65år, måste var något med 65 alla pensionärer här ner hinner inte med bara jobbar och sliter, måste vara smittsamt börjar vist bli lika dan. Trodde jag skulle sitta bakom ett flöte och njuta han knappt fiska i somras fick gå upp 5 för att dagen skulle räck till. Men roligt var det med 140 stora eget fångade kräftor.

Ha en bra dag i morgon Stockholm, ska lämna huset för 2 nätter i staden, och en lång resa till IKEA 1,5 km dit hemifrån bor så när Kungenskurva.

 

Kommentarer

 • 19 jan 2017 23:05
  Bella50

  Vi har haft vår "musskrämmare" i säkert i över 20 år.

  Vi startar den i oktober och stänger av den i april. Vi kan allt höra "gästerna " i vårt gamla tak...men dom stannar inte länge , med det oljudet av sporadiska studsande ljudvågor mellan väggarna, som de aldrig kan vänja sig vid. Den var dyr (1500kr) och heter Topostop.

  Katterna störs inte och vi hör bara ett surr och ett knäppande. Förresten så "hör"vi inte det heller längre .

  Ha det gott i Stockholm med frun.

  Senast uppdaterad 19 jan 2017 23:07

 • 19 jan 2017 23:16

  Denna kostar 700 kr har både ljud och ultaljud men de funkar bar på öppna ytor väg och isolering dödar vågorna har en gamal siter här ner den satt när vi köpte huset men den bryr de sig inte om.

  Den här ska klara 80 kvadratmeter, så har placerat den i skåpet under diskbänken nu framför hålet i golvet om mössen skule hör dåligt,

  Hoppas den fungerar, har en fläkt som blåse varmluft över hålet så de inte ska tordas komma upp.

 • 20 jan 2017 07:33
  Bella50

  Okej. Då håller jag en 👍

  Hade det inte gått att addera ett finmaskigt nät över hålet 🤔

  Jag hade inte "vågat" ha det öppet...hatar möss inomhus.👎

  Senast uppdaterad 20 jan 2017 07:34

 • 20 jan 2017 08:21

  Är en massa rör så svårt, och sen ska det förmodligen dit en luftavfuktare, men har musskrämman på nu och en vämefläkt står och skar och blåser luft över hålet så de ska håla sig bort.

 • 20 jan 2017 10:10
  ulla165

  Låter jobbigt! Vi får hoppas på tidig vår, det blir lättare då...

Logga in för att skriva en kommentar.