icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Afkrut: mitt gamla skytte namn. Är en gubbe på 66 slitit på kroppen, är utsliten, blivit förgiftad mm. 2/12 2013 Köpte vi huset vid Bo Hage, se bilden vatten utsikten från matbordet på altanen, Det köpet räddad nog mitt liv hade börjat vissna i Stockholm efter 14 år där. Har bott 44 år på gård. i Jönåker, var vapenhandlare, tävlings skytt har SM medalj. Har använt MD för ut gåt ner 30 kg fungerade då med, Resan började 20/3 vägde 147 kg, börjad bokföra här på sidan 18/4 vägde 137 kg då. Den 26/8 2016 gåt ner 29,9 kg aktuell vikt 117,1 kg Mål vikt då 100 kg den är nu 20180209 88 kg. Har röjt både buskar, sly, och kört 32 släpkärror till tippen med soppor. Har en HR 432S med vanlig motor, en el snurra och ekolod. Fiskekompisar börjar tryta så letar nya fiskeintresserad så någon i närheten hör av er, Det vanligast är gös, gädda och abborre lite kräftor.
3 October 2016 22:49
7

Arbetsdag måndag mycket planerat och det oplanerade hände ?

Vad hände i dag skulle höströjningen börjat, var ut i morse, det sa klafs klafs när man gick, var sån dag, så klev in bakade en limpa, skulle ta fram draglådan under sängen, vad dammigt det var trodde jag städad där för nån väcka sen, städning av sov rum under sängarna med, sen putsa fönster, bäst äta innan man spänner på sig röj sågen, lunch fixad, sen dök tanken upp i hjärnan vill kunna fiska, men bryggan är så brant så på morgonen kommer jag knappt utförlandgången. Har klurat på problemet några dagar, i dag dök lösningen upp. Så konstruerade ett räcke till brygga med en specialkant mitt räcke står stadigt men mycket jobb blev det, och sen satt dit större ribbor på landgången så man inte halkar, fiskekompisen kom ner och höll stolparna på plats när jag skruvade. Han är lite vinglig på benen med går med käpp, mitt knä klarar inte lutningen kan inte håla upp kroppen då. Om jag får säga det själv blev det bra och snyggt och stabilt. Han heter Karl-Axel, hade fyra nät i bilen så dem stoppade vi i sjön, så åtta var jag hemma, känns som en bra dag, skulle någon av oss trillat och man tänkt gör räcke skulle inte vara roligt. Så gjorde en champinjon soppa så man blev varm, åt ett kyckling lår som legat 3 veckor sen jag rökte det. Vilken röksmak det blivit det var det godaste av dem jag ätit, Så i morgon hund kommer 6:00 nät upp 6:30 sen rensa all fisk, och trassla ut näten och hänga på tork. Undra sa flundran om det blir något röjt i morgon eller om sågen får vila. Tröt nu sova en stund.

Ha en bra natt wink

 

 

Gillar

Kommentarer

 • 4 Oct 2016 06:14
  LUAL

  Är det vid sjön Yngaren du bor? 

 • 4 Oct 2016 06:45
  Bella50

  Men vilka fulla arbetsdagar du alltid gör ...😧👍!!

   

 • 4 Oct 2016 08:38
  paloma

  Bor du i din stuga hela året?

  Det låter trevligt, men mycket arbete har dusmiley

  Ha en bra dagsmiley

 • 4 Oct 2016 09:32

   

  LUAL jag bor vid Yngaren i Bo Hage mitt hus ligger mitt för Åkerö där moderträdet för Åkeröäpplet fortfarande fins även om de säger det är dålig nu, har inte varit där på länge, men minna kanadagäss jag rökte kom därifrån, är stor gässproblem på alla sätt nu, bönderna förlorar många tusen på dem har hört siffror på 100 tkr på vissa gårdar, nu när skörden är bärga, så äter dom brodden, (det nysatta stråt som kommit upp och drar upp kornet med den) Värsta dan i sjön uppskattade vi det till över 2000 gäss i sjön, har jagat väldigt mycket fågel själv men aldrig sätt så magra gäss vid den här tiden, brukar sitta fulla med gult som vi kallar tranfett, och som fiskargummorna kallad, gult guld det skulle gåsen brynas i och grönsakerna stekas i, och det skulle sparas till mat lagning bara hetas upp och skummas, och sparas till söndagsmiddagen, jag kastar fettet.

  Paloma jag har vinterbonad stuga så brukar bo till januari åka hem efter jul, bestämmer inget om boendet blir det för jobbigt eller inte rolig så kan jag bo i Vårberg en stund med.

  Frost i morse, kalt om händerna ta upp näten, blev konstig fångst 1 stor abborre, blir min lunch, 6 stora kräftor i nätet, Aldrig fåt kräftor i nätet förr, typiskt var ute och plockad in luft pumpen i går kväll.

  Ha en fin dag här verkar det bli det.

 • 4 Oct 2016 09:46
  LUAL

  Då bor du inte så långt från min syster, Halla Sjölund, de har också en strandtomt vid Yngaren. Dessutom har jag min farbror i Vrena.

 • 4 Oct 2016 10:21

  Du är välkommen hälsa på nån gång på helgerna är gumman nästan alltid här. Kan bli både vegangryta eller vildsvins gryta till uns i stugan eller en kopp kaffe på nymalda bönor. Känner två som bor i de trakterna den ena är Kenneth Larsson den andra pratar jag bar med i bland är uppvuxen i Jönåker bodde där i 43 år på en Gård som hette Hälla med golfbana på nu.

   

   

  Senast uppdaterad 4 Oct 2016 10:23

 • 4 Oct 2016 10:22
  acki

  Även jag har Höst städning började ute med omplantering till höstblommor. Idag blir det höststädning inne ....

  Hade gärna smakat ett par skivor av din nybakade limpa....älskar limpa med bregott.....inte svårt att förstå var mina kilo kommer ifrån....

  Ha det gott på landet även jag bor på landet härligt.....smiley

Logga in för att skriva en kommentar.