icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej,
Den här bloggen kommer jag använda som mitt livs första dagbok (... som alla får läsa!) Det kommer vara roligt att gå tillbaka och läsa och att göra dagboken öppen för alla är ett sätt för mig att inte fuska för mycket och ” sätta lite press” vilket jag vet att jag behöver.
Min tanke är att skriva och sammanfatta veckan som gått och även anteckna ned lite av de uppgifter man får här på MD.
Jag har många kg att gå ned och det behöver inte gå fort även om resultat ger ökad motivation.
LCHF är ett kosttänk som passar mig då liknande matvanor fungerat bra tidigare.
Nu vid start våren 2018 vill jag följa de råd och tips som ges i MD relativt noggrant för att senare få styra mer själv vad jag äter.
Kommentera gärna även om jag tänkt detta som en dagbok.
Stort ” pepp ” till er alla här på MD!
3 mars 2018 17:30
15

Vecka 3 LCHF kickstartprogram - vid gott mod med nya goda rutiner

Vecka 3:- 6 kg totalt

Så har det gått en vecka till med nytt innehåll i matlådorna. Fortfarande inget sötsug eller hungerkänslor som besvärar- accepterar att matordningen ger den sköna effekten nu. På morgnarna har jag börjat med att dricka     en kopp med försk citron och ingefära med hett vatten och äter frukosten en timme senare ( innan jag börjar jobba). Jag tar alltså med mig frukosten och lunchen till jobbet- kan bli några burkar...

Förra söndagen ”knakade ” det till brutalt i vänsterknät när jag skulle ta i lite extra i en uppförsbacke och är nu lika halt som en del av mina patienter. Därför har motionsmängden varit lägre än önskat, men små korta promenader i långsamt tempo funkar .

Däremot har jag frusit allt mer. Kall om händerna som bara den. Går varmt klädd inomhus med tofflor och inomhustemperaturen är ok. Misstänker  att om jag rör på mig mer försvinner frusenheten kanske.

Jag klurat lite på hur mina delmål och små belöningar ( förutom viktnedgången i sig) ska se ut? Vilka vikt- och rimliga tidsintervaller jag ska sätta upp? Lättare är det att hitta belöningen för de första -5 kg: nya skor att promenera i! Fick fantastisk hjälp med belastnings- och steganalys och sedan provade jag ( vi) igenom 5-6 par innan jag bestämde mig . Till denna fina service ingår även en garanti att skorna ska fungera efter användande- skulle det bli något fel får man byta de använda skorna....imponerande.

De färdiga menyerna är fortfarande lätta  att följa och ger utrymme för ostbiten till kvällsteet eller färre utnyttjade kcal. Fredagkvällen avslutades med tre rutor mörk choklad och 20 gram jordnötter, mer behövs inte för att njuta. Egentligen kanske sådant inte ska rymmas i kickstartprogrammet men det fungerar ändå. Det går också bra att låta bli resterande choklad i skåpet utan att den behöver ta slut direkt. Det dröjer tills jag kan ha den framme. Jag får vara nöjd så här långt i min förmåga ”att avstå”.

Jag är tacksam att jag hittat MD och så glad och överraskad över att så många engagerar sig i varandra och stöttar och   delar med sig av sina erfarenheter och upplevelser. Det är stort!

 

b9ce1fb5-a3d4-47dc-b824-1bcdd6b1cfb9.jpeg

Gillar

Kommentarer

 • 3 mar 2018 18:10

  Grattis till viktminskningen! Nya skor är ju guld värda, det är nog de dyraste skorna som jag har köpt - ett par Asics väldämpade löparskor(även om jag mest promenerar). Hjälpte mig genom många mils motionerande och även om de nu är slitna och leriga så använder jag dem på skogspromenader när det är dåligt väder.

 • 3 mar 2018 18:16
  Bella50

  Det var ju jättebra resultat. Pepp,pepp✌️

 • 3 mar 2018 18:17

  Tack medlem 16! Då har vi gjort samma investering...skitdyra men ska ju bära mig många mil,så jag hoppas de är väl värda pengarna. Sedan så får man väl som vanligt betala åtskilliga 100:- för att det ör ett visst märke...

  Trevlig lördag afton!

 • 3 mar 2018 18:22

  Tack Bella50 ! Igår läste jag stora delar av din blogg! Vilken otroligt målmedvetenhet, inspirationskälla och förebild du är. Jättefina bilder dessutom.

 • 3 mar 2018 18:25
  klaraelv

  Grattis till de första sex kilona. Tror som dig att du återfår viss del av värmen om du kan röra dig mer. Annars så tappar man mycket av sin värme när man går på energiunderskott, men jag upplever att jag blir varm trots det om jag kan vara aktiv.

 • 3 mar 2018 18:26

  Suveränt bra ju! Det blir säkert lite som med skorna för dig när det gäller vad du ska hitta för belöning. Jag hade ingen aning om vad jag skulle belöna mig själv med men efter att ha kört kickstart + träning ett tag så insåg jag att det jag ville ha var en träningsklocka! Hade någon frågat mig innan jag började så hade det aldrig kommit upp, aldrig i livet. Men nu, nu var det det jag önskade. Du får väl se när du kommer mot nästa mål vad du önskar. Och de där delmålen... jag har vissa ställen där jag har varit förut, och där jag vill tillbaka och under. Så där har jag mina delmål. Fundera på vad du har för tankar där.

  Grattis igen och lycka till i fortsättningen yes Och ha en riktigt skön lördagskväll laugh

 • 3 mar 2018 18:44

  Tack  klaraelv och kicki47! Ni är alla så gulliga. Här kan man ju ligga i bara för att få ”pepp”.  

  Senast uppdaterad 3 mar 2018 18:46

 • 3 mar 2018 18:46
  piaan55

  Jättebra resultat.

  Jag tror på Citron och ingefärs vattnet en timma före frukost.

  Jag har med mig frukost o lunch till jobbet.Det blir en hel del burkar. 3 -4 gr i veckan hoppar jag över frukost blir som 16:8 dagar.
   

  Pepp,peppyes

 • 3 mar 2018 18:54

  Vad kul piaan55 att du tycker det verkar bra. Inte lika tufft som min mammastypet  ingefära/ citronshot men det varma friska värmer upp kropp och sinne en stund innan första koppen kaffe gör sin entré vid 9-tiden. Helt olika typer av drycker - kaffeeffekten kan jag likna med en massa pusselbitar som hamnar rätt och hakar i varandra...

  Ha en skön lördagkväll !

 • 3 mar 2018 19:27
  paloma

  Grattis till dina minuskilo👍

  Det brukar bli så att man fryser mer i början av en viktminskning, men ju mindre stoppning man har desto mer fryser jag i alla fall. Vi kan ha 23° inne, och ändå sitter jag under en mjuk teddyfilt med myssockorna på i soffhörnet.

  Ha en fortsatt trevlig lördagskväll☺

 • 3 mar 2018 19:59

  Imponerad av din fina viktnedgång , stort stort grattis.

  Fryser också betydligt mer än tidigare och jag dricker också hett citron/ingefära vatten samt en hel del thé under dagen .

  Hjälper mot både kylan och dämpar hunger - wink

 • 4 mar 2018 16:49
  chicha

  Grattis till viktnedgången!

  Du frågar om delmål, jag tror att efter kickstarten kan varje 3 kg- intervall vara lämplig att belöna. Med vad får du själv lista ut. Någon lyx du vill ha, men inte måste köpa. Själv tror jag att jag hade något smycke, träningskläder, bälte och så småningom även nya kläder. 

  Kämpa på!

 • 4 mar 2018 18:25

  Tack Chicka! Tack för bra förslag.🌷

 • 6 mar 2018 18:13
  EO1964

  Vad duktig du är 😀. Smart att belöna sig själv sådär, jag lånar din idé. Jag tycker att det är helt fantastiskt att höra så många människors öden, förändringar, peppningar osv. Att vi kan stötta varandra och glädjas med varandra. Hoppas ditt ben blir ok snart  😊😊

 • 6 mar 2018 19:06

  Tack EO 1964! Håller med dig till 100 % i vilken god idé det varit att gå med i MD! Så roligt och intressant att följa sina nya vänner här! 🌷🌷🌷lite tisdagstulpaner till dig!

Logga in för att skriva en kommentar.