icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej,
Den här bloggen kommer jag använda som mitt livs första dagbok (... som alla får läsa!) Det kommer vara roligt att gå tillbaka och läsa och att göra dagboken öppen för alla är ett sätt för mig att inte fuska för mycket och ” sätta lite press” vilket jag vet att jag behöver.
Min tanke är att skriva och sammanfatta veckan som gått och även anteckna ned lite av de uppgifter man får här på MD.
Jag har många kg att gå ned och det behöver inte gå fort även om resultat ger ökad motivation.
LCHF är ett kosttänk som passar mig då liknande matvanor fungerat bra tidigare.
Nu vid start våren 2018 vill jag följa de råd och tips som ges i MD relativt noggrant för att senare få styra mer själv vad jag äter.
Kommentera gärna även om jag tänkt detta som en dagbok.
Stort ” pepp ” till er alla här på MD!
24 februari 2018 22:32
12

Vecka 2 LCHF kickstartprogram- häftigt att metoden fungerar!

Vecka 2 LCHF kickstart; totalt -5 kg.

Halvtid och det känns inte jobbigt med omställning i matordningen utan mer ovant. Fortfarande så fascinerad över att sötsug och hungerkänslor så snabbt försvunnit.

Det har gått bra att följa veckorecepten.Vissa byts ut till motsvarande E- profil och koll på totala kcal är enkelt i MD. Hur stekt färs med vitkål kunde bli så gott är förunderligt.. tur jag inte valde bort det ... Det är också trevligt att det finns plats för en liten ostbit till kvällsteet eller en efterrätt på lördagen- LCHF Chokladmousse ( kan bli en fin lördagsvana att se fram emot).Till jobbet har det inte alltid funnits tillräckligt med matrester att ta med från dagen innan då 15 åringen tar större portioner tillsammans med nyttiga kolhydrater.Detta löser jag  genom att vispa ihop ägg/ grädde och kryddor och hälla upp i en  mindre flaska eller burk för att sedan steka på jobbet med mozarella + sallad Mums! En arbetskamrat undrade varför jag hade sallad till min pannkaka med glass...😅

Min intention att motionera varje dag har jag lyckats med till 75%. Cyklat på den gamla knarrande motionscykel : +2 minuter längre för varje pass.En kväll mitt i veckan var det som att dra ned en gardin, en trötthet som inte kunde besegras annat än med sömn: somnade  kl 8 och vaknade som vanligt av mig själv runt 5. Jag har nog sovit i snitt för få timmar innan , ca 5,5-6 h per natt men ändå kunnat gå upp relativt lätt. Fick i ” läxa” av MD att prioritera sömn så nu blir det andra bullar- släcker lampan 22.30 och går upp till jobbet kl 6 imorgon då hag har helgjour.

Jag har ännu inte kommit för mig att mäta mig men men kläderna känns redan lite luftiga/ mindre tighta och vågen säger - 5 kg totalt . 

Tack till mig själv och alla på MD för en givande vecka 2. Hörs om en vecka.

 

Gillar

Kommentarer

 • 25 feb 2018 07:00

  Vad härligt att det går så bra för dig! Ett jättebra minus ju laugh Tröttheten kan vara lite omställningsbesvär men det är bra att du lyssnar på kroppen och sover när den säger till. 

  Lycka till med vecka 3 yeslaugh

 • 25 feb 2018 07:02

  Tack Kicki47🌷

 • 25 feb 2018 11:47

  -5 kg på 2 veckor, ja det där är helt fantastiska resultat. stort grattis och lycka till i veckan! smiley

 • 25 feb 2018 12:56

  Tack Johan. Jag följer ju bara de flesta anvisningarna på MD..😉🌷

 • 25 feb 2018 13:12
  piaan55

  Lycka till med vecka 9  din 3:e vecka. Stort grattis till viktnedgången.

  winkyes

 • 25 feb 2018 13:58

  Tack Piaan55🌷. Så skoj att få pepp !

 • 25 feb 2018 20:20
  Ateye

  Härligt att läsa hur bra det går för dig! Grattis till framgångarna och lycka till med vecka 3! yessmiley

 • 25 feb 2018 20:23

  Tack snälla du!🌷. Just nu är det ganska lätt och därtill roligt. Överlycklig att sötsuget är borta!

 • 26 feb 2018 06:44
  chicha

  Härligt att det funkar för dig! Motiverande förstår jag. 

  Viktigt att prioritera sömn också. 

  En annan sak - är det din fina rottweiler på fotot?

 • 26 feb 2018 09:52

  Hej Chica,

  tack för pepp!🌷Ja, Asta är en 9- årig härligt galen rottweiler ( kan inte skylla på någon då hon är egen uppfödning..😉)

   

 • 28 feb 2018 19:02

  Hej!

  Så kul för dig, redan -5 kg. Härligt.

  Det är lite svårt i början tycker jag. Har nog fuskat lite, åt mörk choklad idag.

  Men jag ska prova choklad mousse, men det svåra är att göra annat än min man, men receptet med köttfärs och nudlar, det var speciellt, min man fick vanlig spagetti.

  Mums, en ny favorit, jag börjar få kläm på det hela..

  Oj, 2 veckor redan för dig, det ser jag fram emot.

  Hmm. Har gått två promenader nu under veckan på hela året. Förutom mina ärenden till affären eller jobb menar jag. 

  Jag blir imponerad av din process..

  Nu vill jag följa dig på din resa..

  Ska skriva själv på min blogg.

  Lycka till nu nästa vecka.

  Ha det bra.

   

 • 28 feb 2018 19:19

  Så kul! Var noga och ät vad recepten innehåller och skriv upp allt. Då får du se hur E- procenten ligger : fördelning protein- fett- kolhydrater. Det är nog så att det måste få ta lite mer tid att laga maten just nu , framförallt frukosten. Ta med gubben i matlagningen vet ha!😉

Logga in för att skriva en kommentar.