icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej,
Den här bloggen kommer jag använda som mitt livs första dagbok (... som alla får läsa!) Det kommer vara roligt att gå tillbaka och läsa och att göra dagboken öppen för alla är ett sätt för mig att inte fuska för mycket och ” sätta lite press” vilket jag vet att jag behöver.
Min tanke är att skriva och sammanfatta veckan som gått och även anteckna ned lite av de uppgifter man får här på MD.
Jag har många kg att gå ned och det behöver inte gå fort även om resultat ger ökad motivation.
LCHF är ett kosttänk som passar mig då liknande matvanor fungerat bra tidigare.
Nu vid start våren 2018 vill jag följa de råd och tips som ges i MD relativt noggrant för att senare få styra mer själv vad jag äter.
Kommentera gärna även om jag tänkt detta som en dagbok.
Stort ” pepp ” till er alla här på MD!
17 februari 2018 13:22
15

Vecka 1 LCHF kickstartprogram - inte så svårt som jag trodde..

Vecka 1: -3  kg 

Nu har  jag  skrivit  det här inlägget tre gånger och  tappat  bort  det  lika  många  gånger... även  jag  lär  mig väl så småningom vilka  tangenter  jag  INTE  ska trycka  på.

Bloggen kommer  jag  använda  som  mitt livs  första dagbok (som  alla får  läsa) . Det kommer  vara  intressant  att  gå  tillbaka  och  läsa lite samt att det är en  positiv "press" för  mig  att andra kan ta  del av  hur  det  går vilket  är  en  sporre  för  mig  att  inte  fuska och  vara  fokuserad. 

Ja, konstigt nog  har vecka  1 inte  varit  så  svår. Lite  ödmjukt  förstår  jag  att  utmaningar  kommer...

Jag  har inte  varit  hungrig en  enda  gång och  sötsug/ "att  vara  sugen  på  nåt- jag  vet  inte  vad" försvann  dag  två. Hur  är detta  möjligt?

Frukostarna  liknar  mer  en  lättluch numera  och  jag måste  gå  upp  10  minuter  tidgare  ,  dvs  kl  4.50 för  att kunna  vara  på  jobet  kl  7.00. Som den den kvällströtta respektive  morgonpigga  "tant" jag  blivit  är detta  inga  problem...

Lunchen och  middagen  känns  också  annorlunda när  talltriken är  tom- varken hungrig  eller  mätt efteråt. Det  är  något  sorts  neutralläge  som  infunnit  sig. Lite  ovant  att inte  "vara mätt samtidigt  som jag inte  är  hungrig. För  säkerhets skull  dricker  jag  ett  extra  glas  vatten  till  maten- det blir  mellan 5- 6 dl / måltid.

För att  inte  bli  alldeles för  privat ( om  nu någon annan läser  detta...) så har toalettbesöken  blivit  flera. Däremot är magen  tydligt  mindre "uppblåst",  då  jag  nu  når  upp med en  plastmugg  till  översta  hyllan i köket, vilket  jag  inte  lyckats med tidigare...alltid  fattats  någon  cm.

Att få  konstig  torr metallisk  smak  i munnen redan  dag  två har  jag  läst  mig  till att det  kan  bero  på att  kroppen  använder  fett  som  energikälla, tecken  på  ketos..?

Jag känner  mig  väldigt priviligierad att jag/vi kan  följa  detta  LCHF kickstartprogram /  kunna  lägga  om  våra  matvanor då  bra kvalitetsmat  är  dyrare  vilket den  också  måste få vara.

Däremot vill jag  på  sikt äta  mer vegetariskt ur miljöresurspersepktiv. Just nu  följer  vi programmet  så  noggrant vi  kan och det är  ingen  tvekan om  att  torsk,seranoskinka, ryggbiff är fantastiskt  gott!

Nästa veckas  mål  blir  att  kunna  fylla  i  lite  motion varje  dag  oavsett  mängd...det  måste  få  göra lite  ont  i  hälsenor,  ländrygg att  komma  igång. Hoppas  på  sällskap av två-  och  fyrfota  vänner.

Avslutningsvis  vill  jag  tacka initiativtagare  till  MD, mig  själv  att  jag  hittat den då jag tror att den  passar  mig och allra  mest tacksam är jag över  jag  få sällskap av mitt livs kärlek och  allra  bästa vän - TACK!heart

Nu känner jag  att det kommer  vara lättare att komma " upp på  vägen  till  målet  när  jag  kör  ned  i  diket", vilket jag alldeles  säkert  kommer  att  göra. Men  just  nu  känns det  väldigt bra och  njuter  av  detta.

Vid tangentbordet nästa  lördag! 

 

 

 

 

 

Gillar

Kommentarer

 • 17 feb 2018 14:32

  Tack Lissa Lo för den  första komentaren på  min dagboksblogg!yes Konstruktiva tankar är positiva. 

  Jag  kanske  är en  positiv  realist - och  tycker  inte det är så  farligt att göra  fel bara man  kan rätta till dom. Du vet , "det stora  är  inte  att  falla  utan  att  resa  sig..." . 

 • 17 feb 2018 15:12

  Grattis till både ett superfint resultat på vågen oh till att du har en medresenär på färden.

  Att hålla rätt kurs blir då både enklare & roligare !

  Välkommen till MD heart

 • 17 feb 2018 15:28

  Tack för så vänliga  ord!heart

 • 17 feb 2018 16:12
  Monqi

  Det låter jättebra! Heja heja laugh

 • 17 feb 2018 16:34

  Tack för pepp!😀

 • 17 feb 2018 19:04

  Lycka till med viktminskningen! Vilken fin hund du har vid din sida, bra promenadsällskap med hund.

 • 17 feb 2018 19:45

  Tack så mycket! Ja, Asta är en fin 9- årig Rottweilertik. Snäll och lojal.

 • 18 feb 2018 13:36

  Heja dig!

 • 18 feb 2018 13:43

  Tack för pepp Ewfa!🤗

 • 19 feb 2018 00:51

  Grymt bra jobbat!! Grattis och lycka till kommande vecka! smiley

 • 19 feb 2018 05:10

  Tack för uppmuntran! Upplägget i MD med egen aktivitet ( anteckna mat, blogg mm) samt nya sociala kontakter är ett toppenbra verktyg för viktnedgång/ välmående.

 • 22 feb 2018 07:01
  Bella50

   Välkommen hit...och att ha en öppen blogg / dagbok ger pepp och styrka..

  Har du mätt dig på några ställen och sparat nåt bra FÖRE- foto.

  Bra att ha som jämförelse Framöver.

  Jag  hade inte kommit i mål utan Matdagboken , så häng kvar härinne,

  Hitta din egen väg och låt det ta tid. 

  Varmt lycka till 👍

 • 22 feb 2018 08:07

  Godmorgon Bella, wow vilket välkomnande🤗.Vad bra att du påminde mig om att mäta / fota. 👏🏼

  Vaknade jättetidigt och har ätit en smarrig pannkaka med ägg/ fiberhusk och goda bär! Hittills har maten varit godare än den vi ätit innan.

 • 28 feb 2018 19:18

  Haha, på tal om fiberhusk, ska laga egen pasta nån dag, har aldrig hört om det tidigare, så dyrt sen.. tack vare md så får jag prova nya saker, det är spännande och roligt. 

  Snart är första veckan över för min del, ska bli intressant vad vågen visar... 

  Roligt att läsa om din framgång, önskar jag hade hund, men det får gå ändå..

  Ha det.

 • 15 mar 2018 18:25

  Wow vilket resultat som inspirerar!  Vilken fin vovve du har. Väldigt bra medhjälpare när det gäller motion. Jag har en mycket aktiv hund och två hästar så de håller mig igång. Men trots det så skenade vikten iväg åt fel håll och nu står vågen nästan still. Viktigast just nu är att hålla kvar tålamod och glädjas åt att känna mig pigg och motiverad. Sen kommer väl kroppens funktioner rassla till och börja fungera normalt igen. laughTror på MD. 

Logga in för att skriva en kommentar.