icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej,
Den här bloggen kommer jag använda som mitt livs första dagbok (... som alla får läsa!) Det kommer vara roligt att gå tillbaka och läsa och att göra dagboken öppen för alla är ett sätt för mig att inte fuska för mycket och ” sätta lite press” vilket jag vet att jag behöver.
Min tanke är att skriva och sammanfatta veckan som gått och även anteckna ned lite av de uppgifter man får här på MD.
Jag har många kg att gå ned och det behöver inte gå fort även om resultat ger ökad motivation.
LCHF är ett kosttänk som passar mig då liknande matvanor fungerat bra tidigare.
Nu vid start våren 2018 vill jag följa de råd och tips som ges i MD relativt noggrant för att senare få styra mer själv vad jag äter.
Kommentera gärna även om jag tänkt detta som en dagbok.
Stort ” pepp ” till er alla här på MD!
11 mars 2018 19:35
9

Rottweiler ska inte lukta choklad

V 4 LCHF kickstart: totalt -7,5 kg

Asta och Bleppo  luktar choklad! Igår lördag när jag tillverkade den nu traditionella LCHF chokladmoussen tappade jag den mikrade varma chokladen över skåp och golv. De fyrfota vännerna är snabba som pirayor och skulle hjälpa till att städa men kletade mest ner sig i på hals och öron än att få i sig något -allt medan vi tvåbenta ville rädda kvarvarande  innehåll i skålen. Moussen blev lite ljusare och hundarna mår bra...men luktar choklad trots tvätt.

Veckan som gått var den sista i kickstartprogrammet - inga större motgångar . Jätteglad över viktminskningen på 7,5 kg på fyra veckor. Tar sats redan nu mentalt att det svåra kommer månader och tom år efter att målvikt nåtts för att behålla uppnådda mål. Men just nu glädjer jag mig enbart av det sköna ” flowet”.

Jag är verkligen ingen planerande person och får till och från lida av att jag lever så mycket i nuet. Det som förvånar mig är att jag och min man som också ätit LCHF dessa veckor, har så lätt att planera handling efter menyerna och vet precis vad vi ska äta nästa dag! Det är ju helt magiskt och hungerkänslorna och sötsuget är borta.

Morgondrycken har fått en ny ingrediens: färsk gurkmeja. Första dagen glömde jag vilken kraft det gula har- satt fast på fingertopparna hela dagen! Lite dov bitter smak  men citronen och ingefäran tar över!

Nu har jag bestämt mig att inte mäta mig. Att väga mig en till två gånger i veckan får bli min stil. Jag får märka i vardagen att måtten ändras- större glapp i byxor, bättre avstånd mellan mage och bilratt, lättare att böja och sträcka sig mm

Idag investerar jag i mig själv och blir plusmedlem under ett år. Inget svårt beslut alls. I kyl och  skafferi finns det råvaror för en veckas matlagning - allt efter MD:s färdiga menyer för 10 v.

Lite av vinster efter 4v klokt ätande: mindre ont i hälsenor och knän, sover klart bättre, inte blivit förkyld trots massor av sjukskrivningar på jobbet, mycket stabilare i magen och i princip sluppit akutbesök på toaletten, kunnat gräva fram undanplockade mindre jeans,orkar mer generellt, känner mig också gladare och lite lite kaxig på ”insidan”.

9d51d534-f9d2-4b8c-9ad4-339f4c4a9385.jpeg

Lite av veckans minnen..

Gillar

Kommentarer

 • 12 mar 2018 11:08

  Stort grattis till ditt fina viktresutat efter de 4 första veckorna.

  Vissst är det ibland lite tröttsamt med all planeringn , men det hjälper ju till och det är faktiskt skönt ( och magiskt ) att inte behöva lägga tid och ork på "vad blir det till middag "

   

  Tack för påminelse om gurkmeja , ska börja riva det i mitt citron/ingefäravatten .

  Nu kör vi 4 veckor till - eller hur ?wink

 • 12 mar 2018 12:48

  Hej 8veckor, javisst - det blir en kickstart 2.0! Magsäcken verkar ha blivit mindre så nu orkar jag inte äta upp ... kommer göra lite mindre portioner framöver. Det stod i någon av Johans artiklar att det tar ca 30 minuter innan hjärnan hinner registrera mättnad. Skulle väl vara bra att äta sin sallad en stund innan??? Önskar dig en bra vecka🌷🌷🌷

 • 15 mar 2018 10:46

  Så bra, Grattis!

  Härligt att det går så bra för dig, min man är smal, vi kan inte äta all mat tillsammans, det blir krångligt, jag har bytt till Gi.

  Det blev mycket lättare nu.. men, jag gick upp lite, har ju erkänt att jag har fuskat också, var på vippen att lägga in handduken så att säga..

  Men, så hände det, jag slängde alla frestelser, gick en promenad igår..

  Solen skiner idag igen, dags att tvätta, sen, ut på promenad..

  Jag är glad över din skull, över -7 kg. Jättebra gjort av dig..

  Min resa börjar om på nytt nästan.. 

  Nu vet jag mer hur jag ska göra.. tack för alla tips och goda råd..

  Ha en trevlig dag, vi får kämpa på..

  Massor av pepp..

 • 15 mar 2018 11:56

  Fridis, vi hjälps åt! Ta nu en dag i taget . Har du tid och råd så laga olika mat till dig och mannen eller så ger du mannen samma goda nyttiga mat som du äter- oavsett diet.

  Se bilden framför dig av Ditt nya jag om 1 år eller så. Stark, glad och kaxig ( åtminstone på insidan). Du behöver ju inte tänka på att bli snygg och söt för det ÄR du redan!!!

  Kom igen och fokusera - du kan fixa detta projekt! Det finns så många fördelar med att vara ” normalviktig”!

  🌷💕💪🏼🤗🌟🐾🥇🌻👏🏼💐

 • 20 mar 2018 10:40
  Arrietty

  Du har gjort det förut och lärde dig väl massor som gör att den här gången kan byggas på ett sätt som varar, bra resultat så här långt och jag vill också lyckönska dig till att du verkar ha din man med på tåget, det underlättar!

 • 20 mar 2018 11:29

  Arrietty: tack! Själva viktminskningen kan vara svårt i sig men att hålla målvikten och att inte släppa på klokskapen när livet gör sina tvärnitar och energin är låg kommer vara min utmaning. Jag hoppas att jag fått bra rutiner tills dess och har ett nätverk här på MD som både kan fånga upp och sparka mig i baken när den dagen kommer...( känner mig ändå som en positiv realist ..)

 • 20 mar 2018 15:30

  Tack Ackhs:

  Det var fint skivet.. 

  Jag blir gladare nu, har varit ute några gånger själv, men jag äter inte allt vad de rekommenderar utan kör mina egna recept ibland.

  Fast det blir svårare att skriva in.. just nu står jag still, den "förbaskade" pms-besvär ställer till det för mig. Jag går alltid upp den perioden. 

  Men, går ner igen några dagar efter.. 

  Men, jag har börjat med GI..

  Fungerar bättre, lite långsammare resultat, men med fullkorn 85% råg, bröd.. det går bra, äter rostade solroskärnor istället för godis och annat skräp, en frukt ibland.. Jag dricker mer vatten en jag gjorde förut, bara det är en framgång..

  Jag hittade mina gåstavar idag, solen skiner, härligt med frisk luft..

  Tack snälla du för din pepp och stöd. 

  Kram

 • 20 mar 2018 17:17

  ja just det, haha, citron och ingefära,, det var gott, tack för tipset, det gjorde susen.. 

  jag undrar, är det sant att när man har kokat potatisen och låter den kallna, in i kylen över natten, vips så är kolhydraterna borta och det är bara att njuta och äta? 

   

 • 21 mar 2018 07:44
  Arrietty

  Nej Fridis, det är inte sant, det handlar om hur resistent stärkelse som finns i rå potatis "återuppstår" i kall potatis:

  http://svenskpotatis.se/om-potatis/naringsvarde/resistent-starkelse/

Logga in för att skriva en kommentar.