icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej,
Den här bloggen kommer jag använda som mitt livs första dagbok (... som alla får läsa!) Det kommer vara roligt att gå tillbaka och läsa och att göra dagboken öppen för alla är ett sätt för mig att inte fuska för mycket och ” sätta lite press” vilket jag vet att jag behöver.
Min tanke är att skriva och sammanfatta veckan som gått och även anteckna ned lite av de uppgifter man får här på MD.
Jag har många kg att gå ned och det behöver inte gå fort även om resultat ger ökad motivation.
LCHF är ett kosttänk som passar mig då liknande matvanor fungerat bra tidigare.
Nu vid start våren 2018 vill jag följa de råd och tips som ges i MD relativt noggrant för att senare få styra mer själv vad jag äter.
Kommentera gärna även om jag tänkt detta som en dagbok.
Stort ” pepp ” till er alla här på MD!
20 mars 2018 11:15
22

Får ta i lite när det blir trögt...Hoppas på tips på nybörjarträning

LCHF vecka 5  Totalt - 9 kg

Tankar till min MD.

Nu får vi klara oss själva. Saknar lite det korta morgonmailet från MD/ Johan. Å andra sidan så finns alla medlemmars bloggar att både hitta/ ge energi i. 

Vi har valt att göra det lätt för oss och började följa 10 veckors färdiga LCHF menyerna. Mycket goda recept- känner igen en del ”gamla bekanta”. Nu storhandlas det på söndagar och det fungerar hittills bra. Det blir några små ändringar för att passa tonåringarnas smaklökar och tillägg av kolhydrater .

Viktminskningen märks mest i kläderna, byxorna känns lösare och jag har kunnat gå ned en storlek i mina arbetskläder.

Sötsuget är fortfarande borta men det är väldigt lätt att äta för mycket i mängd. Försökte hitta lite helggodis i form av Parmesansnacks med obefintliga kolhydrater- åt upp alla på en gång. Försvinnande goda och påsens innehåll på 60 gram som skulle räcka till åtminstone tre tillfällen pts upp direkt. Har en lång väg att gå i träningen av att kunna avstå...

Just nu känns lite det mesta lite trögt. Men så är livet - upp- och ned, med- och motgång. Mest frustrerande är ”ryggskotttet” som är 14 h gammalt och omöjliggör att gå till jobbet idag. Ska fokusera på att fortsätta förbereda en heldags föredrag i reproduktion som jag ska hålla i helgen.

Det som måste förbättras är den fysiska  aktiviteten. Just idag är det ok att avstå, men måste växla upp både i mängd och intensitet. Har försökt hitta lätta nybörjarprogram men alla jag läst hittills är så ambitiösa och designade för personer som redan har styrka / kondition . Ångrar lite nu att jag inte kopplade på motionsdelen i kickstarten...ännu ett ”bevis” på att man oftast ångrar det man inte gör..

 

Gillar

Kommentarer

 • 20 mar 2018 11:32
  seglar67

  Heja dig, visst är det underbart när kläderna sitter lösare? Parmesanchips är farliga saker, allt som krasar är faktiskt bedrägligt tycker jag. Något som man knappast kan överäta men som är gott (tycker jag) är faktiskt fläsksvålar. Jag har hittat både på Hemköp och ICA. Krasar härligt mellan tänderna, mättar faktiskt, och är helt fritt från kolhydrater.

  Om du har plats hemma är en pilatesboll ett jättebra och skonsamt sätt att träna. 

  Senast uppdaterad 20 mar 2018 11:33

 • 20 mar 2018 11:40

  Seglar67: Tack för tipset! Har aldrig ätit fläsksvålar få jag tyckt det låtit lite ”mindre gott”😉. Är det månne därför man omöjligt kan äta för många? Ska ge dessa svålar en chans men endast om de kommer från svenska grisar. Just i den frågan är jag svinaktigt envis! Både för djurskyddet och våra svenska lantbrukare.

  Pilatesboll kan inhandlas men vad gör man på den? Det är just kruxet att hitta själva övningarna...

  Önskar dig en fin dag och hoppas solen skiner på dig!☀️☀️☀️

 • 20 mar 2018 12:35
  seglar67

  Det finns säkert flera böcker att låna på biblioteket, plus att du kan googla för att hitta övningar på youtube.

 • 20 mar 2018 12:37
  Bella50

  Det finns olika pilatesprogram och svårighetsgrad på nätet , tror jag att jag hört av någon härinne.  Youtube kanske har nån film ...?

  Vilken bra kickstart...- 9 kg. Inte dåligt alls 👏👏 grattis 💐

  Även om fläsksvålar inte innehåller kh...måste de väl innehålla en hel del kcal, tänker jag 🤔😲

   

  Senast uppdaterad 20 mar 2018 12:37

 • 20 mar 2018 12:41
  gittan52

  Vilken härlig start du fick på din viktresa! 

  Du frågade om min klocka och det är en Nokia Steel HR smiley

 • 20 mar 2018 12:46
  seglar67

  Bella, de innehåller 578 kalorier per 100 g. Men 20 gram (116 kalorier) blir väldigt mycket, man är mer än nöjd då.

 • 20 mar 2018 13:12

  Tack för input!🌷Jag ska leta runt på nätet.. Då jag inte har någon större erfarenhet av vad som är rimligt ” att sätta ihop” till ett nybörjarprogram får jag leta efter färdiga skapade av mer kunniga inom detta område.  Exempel på min okunnighet är att jag inte trodde att varken sk dips eller utfall var så extremt jobbiga och dessutom gjorde väldigt ont i ena knät nu när jag är så otränad.

 • 20 mar 2018 14:45

  Jag fick tips på pilates boll från LadyG  -  finns på BILTEMA , billiga & bra !

  Slår också ett slag för fläsksvålar - kan nog dock vara svårt att hitta svenska , de jag köper är från Danmark

   

  Grattis till fina viktminskningen !

 • 20 mar 2018 15:34

  Tack 8veckor! Biltema finns i närheten. Letar övningar nu...💪🏼

 • 20 mar 2018 15:45
  seglar67

  8veckor Jag hittar mina fläsksvålar på Hemköp i lilla Ellös på Orust! Minsta tänkbara håla! ;-) Finns även på Maxi på Torp Köpcenter. Så de är nog inte så svåra att få tag på.

 • 20 mar 2018 16:55
  Bella50

  Det var ju överkomligt kalorimässigt...där ser man...man lär sig alltid nåt. Tack 👏👏😁

 • 20 mar 2018 17:26

  wow!! 

  helt otroligt vad bra, vad duktig du är, ååå, jag blir så peppad av dig, här går det sakta framåt..

  men, blir inspirerad av er andra, tack för er pepp... 

  jag önskar vi kunde gå en promenad ihop,, kanske efter jobbet? någon dag hoppas, vore väldigt trevligt..

  kram

   

   

 • 20 mar 2018 19:32

  Vad fint Fridis75, att du blir inspirerad av oss allihopa. Misstänker att just detta sociala nätverkande - även det virtuella är en stor orsak till att många stannar på MD... och i åratal dessutom!

  Klart vi ska promenera ihop! Jättekul, men just nu har jag en akut inflammation i nåt muskelfäste eller vad vi kallar ”ryggskott” och kommande helg ska jag hålla föredrag i Jönköping. Vi får hålla kontakten och vara envisa och hitta dagar som passar.

  Heja dig! Inga gömmor med pepparkakor nu va? Pepp- pepp !!!👏🏼💕☀️💪🏼

 • 20 mar 2018 23:29

  Hallå där, jag har en boll som jag vill träna med, vet några bra mage och rygg övningar, Ackhs, när du mår bättre i ryggen så är du varmt välkommen till mig, vi kan börja lite lätt som min sjukgymnast sa...

  Skulle önska det fanns gratis dans någon stans,  tycker det är roligt att bugga och dansa loss ibland.. 

  Ska skriva lite på min egen blogg, mina egna tankar

  Ha det bra, ta väl vara på dig, kram

 • 21 mar 2018 07:14
  Arrietty

  Wii-spel kan vara ett kul sätt att röra på sig tillsammans - vi har ett antal "just Dance" som ju finns med olika svårighetsgrader, från vääääldigt lugnt tills supersprattel... jag vet inte hur ni har det med tekniken, via Apple-TV, kan jag fp upp datorbild på teven och googlar du på ex 4-minuters workout så dyker det upp båda 4-minuters och 40-minuters-varianter och det finns t o m "seated workouts"  för "disabled". VIll du köra kettleboll eller hantlar eller snodd så finns det miljoners youtubedemon på det också....

Logga in för att skriva en kommentar.