icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

8veckors blogg

Kalorisnål 155940
HAR varit En viktpendlare av rang ;)
Det är slut med det nu.
Hösten 2017 prövade jag BSD - The Blood Sugar diet , Blodsockerdieten av Dr Michael Mosely
( kallas ibland 8/800 då man äter 800 kcal/dag i 8 veckor)
och gick ner 16 kilo på 8 veckor - det lyckades jag gå upp , och lite till då jag avslutade året med lyxig all-inclusive i Dubai.
Under 18 veckor har jag kämpat mig ner drygt 30 kilo med strikt kcal och kolhydratintag -LCLC.

Kan jag ( en tröttkörd ensamstående 3 barnsmamma) så kan DU !
Nu börjar nästa utmaning - att hålla vikten .
26 juni 2018 09:36
8

Ytterligare hjälp önskas - aktivitet/förbränning-KONTROLLbehov


 

Mitt aktivitetsarmband vivofit 3 rapporterar väldig ojämnt och jag blir frustrerad…

Frustrerad av att inte ha KONTROLL -

Just kontrollbehov //kontrollhjärna är vi uppenbart många som “lider “ av härinne.

Jag vill kunna mäta , räkna , jämföra - KONTROLLERA

Jag vill kunna föra statistik, göra listor , se balans och resultat- KONTROLLERA

 

Steg räknar klockan OK , och sömn ser jag utmärkta grafer över , MEN så fort jag ska lägga in manuella aktiviteter och länka med myfitnesspal så blir det fel - det stämmer inte .

 

Visst jag vet att för att få exakta resultat måste man vara uppkopplade med diverse mätinstrument på ett labb , men jag vill iaf veta ungefärligt för att ha…...lite kontroll.

865ce4f5-0920-4cd9-af43-0f4e3f59d5a8.jpg

Så ni som har bättre koll och kontroll än vad jag har-

Är det rimligt att 10,000 steg skulle förbränna ca 400-450 kcal och 30 min simning snabbt motionstempo förbränner ca 200-250 kcal med min vikt och längd ( 67 kg / 173 )


 

Igår stod stegräknaren på  19.498 när jag skulle gå och lägga mig

 

Länkt till intresant artikel om just pulsklockor och kaloriförbränning

https://traningslara.se/nar-stammer-energiforbrukningen-fran-pulsklockor/

Gillar

Kommentarer

 • 26 jun 2018 10:11
  paloma

  Här kan du kolla lite kalorier.

  http://springer.nu/traning/verktyg/rakna-ut-kaloriforbrukning/

  http://www.kaloritabell.com/kaloriforbrukning.html

  Hoppas du kan få rätt siffror på din förbrukning🙂

 • 26 jun 2018 12:56

  Kaloriåtgången måste väl bero på intensiteten i stegen och inte bara på antalet tänker jag. Ibland när man varit och handlat i stora affärer så blir det många steg men inte blir man särskilt andfådd av det. Medan min 7 km vandringsrunda i kuperad skog som tar 90 minuter ger runt 10 000 väldigt svettiga och andfådda steg, och då tror jag på en förbrukning på minst 400 kalorier för hela promenaden, vilket är nästan exakt det som Matdagboken anger då jag lägger in det. Sedan beror ju kaloriförbrukningen på individens grundkondition, det har tagits upp här tidigare att man förbränner mer ju mer tränad man är. ”Orättvis effekt av fysisk aktivitet” har jag för mig att artikeln heter.

 • 26 jun 2018 21:11
  gittan52

  Jag håller med Medlem16, enbart stegen räcker nog inte för att räkna k1 kcalcal. Pulsen spelar stor roll också, tror jag.

  Eftersom jag också gillar statistik så tittade jag på gårdagens resultat, som jag får fram på Garmin Connect.

  Antal steg: 14454
  Kcal totalt: 2774
  Kcal aktiva: 1008

  Om jag bara räknar aktivia kcal och dividerar dem med antal steg så får jag fram att varje steg motsvarar 0,1 kcal för mig, dvs 10 steg= 1 kcal.
  Om jag jämför totalt förbrukade kcal med antal steg så blir resultatet 0,2 kcal/steg.

  Mitt RMR är tydligen 1736 kcal, oavsett vilken aktivitetsnivå jag lägger mig på.

  I morgon ska jag ta mig tid att läsa länken du la in, men är för trött efter en hel dag på Kolmården

 • 27 jun 2018 09:47

  Gittan52

  RMR ska ju vara relativit statiskt.

  Basalomsättning, basalmetabolism eller basalförbränning (engelska Basal Metabolic Rate - BMR) är ett uttryck för hur mycket energi (kcal eller kJ) kroppen gör av med i viloläge, det vill säga hur mycket energi som kroppens organ behöver för att fungera på ett korrekt sätt.

  För din del , om du äter 1736 kcal per dag  står din vikt ( i praktiken ) still 

  All förbränning utöver detta , dvs aktiva kcal som borde blivit 1038 för din del är det som du extra kan använda för att antingen äta lite extra eller ha till din viktnedgång

 • 27 jun 2018 11:09
  gittan52

  Om jag skulle äta runt 1700 kcal skulle jag garanterat gå ner i vikt.

  RMR och BMR skiljer sig tydligen lite vad gäller uträkning, men ju mer jag försöker lära mig om detta så inser jag att det inte spelar någon direkt roll för min del.
  Jag varken joggar eller styrketränar utan nöjer mig med raska promenader och stavgång.

  För mig blir siffrorna mer något som jag kan jämföra med dag för dag i form av t.ex antal steg, vilopuls, maxpuls etc. Mest bara för att jag tycker det är kul.

  Mitt BMR idag, om jag skulle vara sängliggander är runt 1450 kcal.
  Men lätt motion runt 2000. Och det senare stämmer väldigt bra för mig.

 • 27 jun 2018 16:18

  Att vi alla är olika kan man ju konstatera på en massa olika sätt.

  Jag har äntligen förstått att jag är extremt känslig för hur mycket jag äter , och då inte bara i form av kolhydrater som jag länge fokuserat på , utan jag måste hålla koll på BMR för att inte gå upp i vikt . 

  Äter jag mer än BMR och inte rör på mig och på så sätt får extra kcal att äta , ja då går jag garanterat upp i vikt.

   

 • 27 jun 2018 20:01
  gittan52

  Visst är det bra att vi kommer underfund med vad som fungerar bäst för oss för att behålla vår målvikt!

  När jag testar lite olika värden i min lilla ”BMI-snurra” så skiljer det bara 50 kcal mellan 79 kg och 84 kg för mig.

  Hur räknar du ut ditt BMR? Om jag lägger in dina värden i min ”snurra” och skriver in din målvikt som du har i din profil så får jag det till att du, med lätt motion, borde ligga på 1900 kcal.
  Sängliggande ca 1400 kcal och ”ingen motion” runt 1700.

  Har du kommit på något smart sätt att räkna din kcal-förbrukning, som känns något så när rättvist?

  Jag har börjat följa upp lite hit och dit nu för att se om jag kommer fram till vad som påverkar vad för mig.  laugh

 • 27 jun 2018 23:14

  Det grundläggande sättet att nutritionsberäkna inom vården är 25 kcal/kg för sängliggande och 30 kcal/ kg för uppegående. Om man väger 70 kg blir då dygnsbehovet för vikstabilitet 2100 kalorier för uppegående. Det kluriga är att man har sett att efter stor viktminskning så minskar kroppens behov av energi, så att någon som vägt 70 kg hela sitt liv har behov av flera hundra mer kalorier än de som gått ner mycket i vikt och nu väger 70 kg. Detta har forskare sett bl.a. vid uppföljning av Biggest Loser deltagare i USA. Och jag tror det stämmer ganska bra. Jag väger runt 70 kg och är viktstabil runt 2100  kalorierna men då går jag i 1.5 h per dag. Utan mina långpromenader kan jag bara äta runt 1850 per dag för vikstabilitet. Och motionsråden från Socialstyrelsen för att bibehålla en större viktminskning ligger på 60- 90 minuters daglig lågintensiv motion, cirka 10000-15000 steg per dag. Det är en utmaning att ta sig tid att göra detta, men det är värt det för att uppnå viktstabilitet.

Logga in för att skriva en kommentar.