icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

8veckors blogg

Kalorisnål 166336
HAR varit En viktpendlare av rang ;)
Det är slut med det nu.
Hösten 2017 prövade jag BSD - The Blood Sugar diet , Blodsockerdieten av Dr Michael Mosely
( kallas ibland 8/800 då man äter 800 kcal/dag i 8 veckor)
och gick ner 16 kilo på 8 veckor - det lyckades jag gå upp , och lite till då jag avslutade året med lyxig all-inclusive i Dubai.
Under 18 veckor har jag kämpat mig ner drygt 30 kilo med strikt kcal och kolhydratintag -LCLC.

Kan jag ( en tröttkörd ensamstående 3 barnsmamma) så kan DU !
Nu börjar nästa utmaning - att hålla vikten .
12 oktober 2018 09:05
4

Vecka 6 & 7 på 800 kcal. Totalt minus 10,3 kilo

Efter en liten vurpa vecka 5 så återgick min väninna till strikt 800 kcal -dieten.

Inget fuskande och bra koll på framförallt kolhydratintaget.

Vecka 6 en nedgång på 2,2 kilo och nu vecka 7 ytterligare 0,8 kilo - sammantaget minus 10,3 kilo på 7 veckor.

Det är ett fantastiskt resultat - MEN det stora jobbet börjar ju faktiskt efter målgång.

Hur håller man uppe motivationen att fortsätta äta på ett hållbart sätt ?

Hur tampas man med  tex sug , fredagsmys och festliga tillfällen då ofta extra mat och dryck erbjuds ?

För egen del har det varit väldigt viktigt att inte se viktnedgången som ett enskilt projekt utan ett pågående projekt.

Jag har tidigare haft mål att gå ner tex 5 kilo , eller "hålla ut " en viss diet i ett visst antal veckor och när det målet väl varit uppnått har jag mer eller mindre snabbt återgått till mina tidigare dåliga ätvanor.

Jag ( Ingen ? )  kan inte hålla vikten om jag ska vara unnande och tillåtande hela tiden , jag måste hålla koll på framförallt hur mycket kolhydrater jag får i mig och jag arbetar med at få bort tankar på mat och dryck som det främsta sättet att unna mig , och försöker att stanna upp och tänka efter vilken känsla det är jag äter på.

Lever man på det sättet är inte en middagsbjudning eller en hotellfrukost det som  kommer att stälpa , det finns utrymme för att NÅGON GÅNG IBLAND göra dessa utsvävningar om man är på det klara med att det är just ett enstka tillfälle och så går man tillbaka till sitt hållbara ätande.

 


 

 

 

Gillar

Kommentarer

 • 12 okt 2018 11:58

  Visst är det så att det är ett pågående projekt. Jag har också tidigare "hållt ut" en viss period och sedan sakta men säkert återgått till gamla vanor. Men nu är det stor skillnad och det känns helt naturligt. Jag kan, som du säger, sväva ut till en viss gräns för att sedan återgå till det numera normala. 

 • 12 okt 2018 15:15

  Grymt bra jobbat, tack för att du inspirerar och delar med dig! Trevlig helg! smiley

 • 15 okt 2018 10:02

  Jag håller också med dig! Men, vad är egentligen "utsvävningar"? För min del innebär det att jag kan äta utan begränsningar av nästan allt jag tycker är gott, om det är ett speciellt tillfälle. Men bara nästan. Jag äter inte pommes frites. Jag tar inte tre bitar gräddtårta. Jag skippar After Eight till kaffet. (Men tackar ja till portvinet.) Att jag ägnar mig åt en utsvävning innebär inte att jag slutar göra val.

 • 15 okt 2018 14:39

   

  Seglar67 Jag knycker din mening rakt av "För min del innebär det att jag kan äta utan begränsningar av nästan allt jag tycker är gott, om det är ett speciellt tillfälle. Men bara nästan."

  Så resonerar jag också , dvs det är INTE fritt fram att av bara farten ta 3 bitar gräddtårta och en påse ostbågar 

Logga in för att skriva en kommentar.