icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

8veckors blogg

Kalorisnål 105537
HAR varit En viktpendlare av rang ;)
Det är slut med det nu.
Hösten 2017 prövade jag BSD - The Blood Sugar diet , Blodsockerdieten av Dr Michael Mosely
( kallas ibland 8/800 då man äter 800 kcal/dag i 8 veckor)
och gick ner 16 kilo på 8 veckor - det lyckades jag gå upp , och lite till då jag avslutade året med lyxig all-inclusive i Dubai.
Under 18 veckor har jag kämpat mig ner drygt 30 kilo med strikt kcal och kolhydratintag -LCLC.

Kan jag ( en tröttkörd ensamstående 3 barnsmamma) så kan DU !
Nu börjar nästa utmaning - att hålla vikten .
26 augusti 2018 09:18
5

14 veckor målviktig :Två beroenden borta

Hej då Kaffe och CocaCola Light / Zero !

Coca Colan -

Under intensiva arbetsperioder har jag druckit i snitt 1 1/2 liter cola om dagen .

Colan slutade jag helt med i december 2017 . Inte ett enda återall.

 

Kaffe.

Började dagen tidigare med 3 dubbla espresso - INNAN jag ens väckte barnen

Sedan forstatte  kaffedrickande hela dagen - och alltid espressokaffe. 12-14 koppar per dag var normalt.

08e99829-92c2-483e-a5e2-d0225b0f5994.png

Under LCHF perioden var kaffe med grädde min räddning ( trodde jag - men troligtvis var det grädden som höll mig småtriggad och sugen hela dagarna ) eller Bulletproof kaffe med smör , ägg, kokosolja och fett.

Jag visste redan innan jag åkte till Spanien att kaffet skulle bli "lidande " då jag inte släpade med mig min älskade Nespressomaskin ( föra sommaren inhandlades en maskin till huset vi hyrde ).

Bryggkaffe är inte allas lika gott som "mitt " kaffe och därför bestämde jag mig för att inte ens köpa lite olika sorters bryggkaffe och kanske kanske hitta någon sort som var ok.

När vi hade gäster gjorde min vänninna kaffe till sig varje morgon och jag smakade 2 gånger - mest av sociala anledningar .

För egen del tycker jag att det är så intressant att vissa vanor / beroenden är så mycket lättare att bryta än andra.

När något  är lätt att bryta så kanske det handlar  mer om en (o)vana än ett beroende ? 

MIn rubrik skulle därför kanske varit  " två ovanor borta "

Saknar varken kaffet eller colan , önskar så att det vore likadant med de djävulusiska raffinerade kolhydraterna.

 

 

Vilka ovanor / beroenden har ni lyckat bli av med - eller kämpar ni fortfarnade med ?

 

 

 

Gillar

Kommentarer

 • 26 aug 2018 10:36
  pralin

  jag hade beroende  av peppsimax .Men  sluta med  allt sånt  som är färgad bubbel. De är ca 10 år  sen . Nu är  de  bara  vatten  nån  gång  bubbbelvatten. Som sagt  tänk om man var lika  bestämd med annat. smiley

 • 26 aug 2018 11:03

  Cola light har jag också plågat min mage med alldeles för ofta. Men itne så att det går att liknas vid ett beroende. Jag kan fortfarande beställa cola light elelr zero ibland om vi äter ute och jag itne vill dricka vin.

  Godis däremot, där kan vi snacka beroende. Polly, Dajm, lakritspipor, Violtabletter, hård smörkola, lakritsbåtar, mintchoklad, lakritschoklad... Jag skäms när jag tänker på vad jag har utsatt min stackars mage för, och hur mycket pengar jag har kastat i sjön. Inte bara kastat i sjön förresten. Hur många halvfulla godispåsar har jag kastat ut genom bilfönstret i ångest över vad jag just köpt och proppat i mig? Oräkneliga.Hur många godispåsar och chokladkakor har jag gömt i skrivbordslådor och bokhyllor för att få ha för mig själv när ingen ser? Ångest, ångest.

  Kanske är befrielsen jag känner över att slippa denna ångest lika viktig som lyckan jag känner över att orka mer och se bättre ut.

 • 26 aug 2018 13:04
  gittan52

  Nu fick jag tänka till länge och ordentligt!  smiley

  En ovana vi hade tidigare var detta med fredagsmys. Ostbågar, chips, dip, lösgodis och gärna ett par glas vin till oss samt läsk till grabbarna. Det ”konstiga” var att den ovanan fortsatta även sedan grabbarna flyttat hemifrån.

  Nu för tiden är det ytterst sällan vi köper hem snacks eller godis. Inte ens kaffebröd förekommer i någon större utsträckning.

  Sommarens ovana med ett glas kallt vitt vin på altanen ger sig av sig självt nu när hösten börjar smyga sig på.

  Mitt gräddkaffe ser jag inte som en ovana eller ett beroende eftersom det inte är något som triggar igång ett felaktigt ätande.

  Så skönt att du blivit av med två ovanor! yes

 • 26 aug 2018 17:28

  Bra jobbat, grattis! smiley

   

 • 26 aug 2018 20:39

  Jag har ändrat en hel del i min kost till det bättre ( i mina ögon) senaste åren men det finns ett beroende som jag är väldigt glad för att jag har avbrutit och det är med avsvällande nässpray. Har alltid haft Otrivin till hands dygnet runt i massor av år och kämpat med rekyleffekten när den avsvällande effekten avtog och man blev bomtät. Försökt många gånger att sluta men har inte lyckats. Men för cirka ett år sedan så gick det plötsligt att sluta helt tvärt, mycket tror jag beror på att jag kände att jag borde klara även det när jag nu hade klarat av min stora viktminskning. Skönt att slippa beroendet, mår mycket bättre i andningen och tänk på alla pengar som jag nu slipper lägga ut. 

Logga in för att skriva en kommentar.