icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

8veckors blogg

Kalorisnål 105896
HAR varit En viktpendlare av rang ;)
Det är slut med det nu.
Hösten 2017 prövade jag BSD - The Blood Sugar diet , Blodsockerdieten av Dr Michael Mosely
( kallas ibland 8/800 då man äter 800 kcal/dag i 8 veckor)
och gick ner 16 kilo på 8 veckor - det lyckades jag gå upp , och lite till då jag avslutade året med lyxig all-inclusive i Dubai.
Under 18 veckor har jag kämpat mig ner drygt 30 kilo med strikt kcal och kolhydratintag -LCLC.

Kan jag ( en tröttkörd ensamstående 3 barnsmamma) så kan DU !
Nu börjar nästa utmaning - att hålla vikten .
16 april 2019 12:14
13

Provocerande hälsosam livsstil

Var på middag i helgen med mina barn och jag tackade nej till desserten , alla andra, vuxna som barn åt med god aptit och det är inga som helst problem för mig - varför ska det då vara ett problem att jag står över något som inte är gynnasmt för mig och min kropp ?

2 åringar som slängde sig över skålen med chips innan maten och skrek när det tog slut…..

Att välja en hälsosam livstil är oerhört provocerande för många .

 

37e41215-7d0b-4fc1-a95d-a915f5a1db9b.png

Kommentarer som , du är för smal , du tränar för mycket , du kan väl äta en bulle nu när du varit så duktig på gymmet, varför äter du inte bröd osv

 

Kommentarer av detta slag  anses  ”okej” enligt många eftersom att det är så pass ofta man får höra dem, men hur hade det sett ut om jag sa ”oj ska du ta en bulle till ” ”Värst vad ofta du tackar ja till fika..” ”Det kan inte vara bra att vara så inaktiv som du är”, “ vad fet du är “ …

Om någon hade hört mig kommentera så till någon så kan jag garantera att det hade tagits väldigt illa upp av både personen jag sa det till samt av någon annan som eventuellt hade hört det.

Jag hade ansetts som både oförskämd , otrevlig och säkert elak.

 

Jag kan tänka ( tyst för mig själv) en hel del om hur andra väljer att leva sina liv men jag  respekterar andra och deras beslut och låter folk leva sina liv så som de vill leva- låt då mig ha mina val i fred.

Jag tränar inte för att få en extra kaloribudget som jag kan fylla med skräp - jag tränar för att jag mår bättre både psykiskt samt fysiskt . Jag tränar för att kunna orka  vara med och leva ett aktivt liv med mina barn.

 

Häromdagen hamnade jag i en disskusion kring påskgodis och barn - mina barn äter inte  godis och jag fick höra att det är barnens rättighet att få påskgodis, och att jag som förälder förstör fina barndomsminnen och traditioner för mina barn om jag inte låter dem äta godis - som sagt allas åsikter är välkomna att ventileras och den som väljer lite hälsosammare än boven i dramat…..

f7a1f5c8-54b8-4bad-9d4f-c9bb88246257.jpg

Gillar

Kommentarer

 • 16 apr 2019 12:30
  monosc

  Jag tror det är folks egna dåliga samvete som gör att man känner sig nödgad att påpeka andras val på ett negativt sätt. Det är okej att ge sig på de som gör hälsosamma val, de kan ses som lite udda och präktiga.

  Mina barn äter inte heller godis eller dricker läsk, de vill inte och det är ett val jag inte tänker tvinga dem att ändra bara för att andra tycker så. De får andra saker i påskägget och DET är en tradition hos oss.

 • 16 apr 2019 12:39

  monosc

  Precis - man kan skapa egna traditioner - mina barn får också annat i påskäggen ( själva letandet av påskägg är en självklar tradition hos oss ) - i år har de önskat sig böcker

  ( säkert udda och superpräktigt enlig en del laugh)

 • 16 apr 2019 12:53

  Tror det var här på MD jag läste om emotionella vampyrer, människor som tar mer en de ger och som nästan verkar livnära sig på att gotta sig i andras olycka, de måste kritisera och klaga om allt verkar frid och fröjd. Om man gått ner i vikt får man höra att "men så mager du ser ut i ansiktet, är du sjuk?". Om man tackar nej till fika är inte det heller bra osv. De flesta jag känner och umgås med vet och respekterar mina val vid det här laget, men de som inte kunnat göra det har jag diskret avpolleterat ur min vänskapskrets. Ibland är adjö det enda som finns kvar att säga helt enkelt.

 • 16 apr 2019 12:58

  LadyG

  det är skrämmand med dessa människor som livnär sig på att kritisera och förminska andra , undrar hur de egentligen mår på insidan . De verkar tro att det alltid är jakten på " finn fem fel " som är det viktiga ist för att se det som är bra .

  Jag har avslutat en hel del destruktiva  relationer under åren där summan av umgänget alltid slutade på minus och gav en bitter eftersmak - livet är för kort för det

 • 16 apr 2019 13:02

  Ibland kan jag gräma mig lite över att det tog så lång tid (jag är trots allt 46) för mig att inse det du skrev, att livet är för kort för att slösas på vampyrer, men å andra sidan ska jag väl vara glad att jag kom på det alls smiley

   

 • 16 apr 2019 13:08

  - det är aldrig för sent eller hur och nu är ju 46 knappt mitt i livet wink

 • 16 apr 2019 13:27
  gittan52

  Om jag äter på kvällen vet jag, nu mer, att jag sover sämre på natten.

  På fredag blir det en utmaning för mig då vi är tre grannpar som ska träffas och äta ”påskmat” klockan 17 hos ena paret.

  Jag har redan aviserat till värdparet att jag inte dricker alkohol längre men har nog inte varit så tydlig med att jag sällan äter efter klockan 18. Nu kan jag visserligen dra ut på det en halvtimme på fredag, men inte mer!

  Jag vill undvika på kaffe och annat efter det och det ska bli mycket intressant att se hur den andra grannfrun reagerar (det är hon som står för fikabrödet). Där kan det komma ganska obetänksamma kommentarer emellanåt.

  Det får bli en liten rapport på lördag.

  Jisses ”barnens rättigheter att få godis”  surpriseangry

  Jag hanns passera 60-strecket innan jag blev lite klokare blush

 • 16 apr 2019 13:41

  8veckor, jag hoppas det i alla fall, och att det bästa fortfarande är kvar laugh

  Gittan52, hoppas hon har förståelse! Ingen mat efter 18 är annars något som jag minns farmor pratade om när jag var barn, så det kan verkligen inte vara något nytt väl?

   

   

 • 16 apr 2019 14:50

  Gittan52

  Tyvärr är det ju så att en stor del av det social umgänget man har kretsar kring mat och dryck och då man träffas vill man att det ska vara lite extra av allt , lite festligt....

  Att tacka nej till alkohol och eller vissa former av mat ifrågasätts tyvärr ganska frekvent- tänk om man vände på det och ist ifrågasatte de som drack alkohol eller åt mat som inte på något sätt är hälsobefrämjande....vilka liv i luckan det skulle bli.

   

  Ämnet har ju varit uppe ett par gånger här på MD och ibland skulle man vilja ha ett par bra kommentarer på lager.

  Jag svara numera att "jag äter det som är bra för mig - och jag hoppas du gör det samma "

  Hoppas ni får en trevlig påskmiddag

 • 16 apr 2019 15:07

  När jag var som mest restriktiv under min viktminskning så svarade jag ofta ”oj vad gott, men nej tack, jag brukade äta mycket sådant förr och det var det som gjorde mig överviktig så idag får jag avstå”.

 • 16 apr 2019 15:13
  monosc

  Sjukt att inte "-Nej tack" räcker utan att man ska behöva förklara sig. Ditt svar är jättebra, bara en idiot argumenterar mot det.

 • 17 apr 2019 09:14
  aregnisw

  Det känns inte som om jag är i samma sits som många andra här men det kanske beror på att jag inte umgås med de som unnar sig det mesta som är onyttigt. 

  Sedan de som ändå gör det låter jag vara för dom kommenterar aldrig mina val för då får dom tillbaka den saken är säker. 

  Senast uppdaterad 4 maj 2019 16:29

 • 4 maj 2019 12:29

  Jag brukar svara: "Tack, det ser jättegott ut men jag tål inte" om någon frågar så säger jag att jag inte tål kolhydrater. Det är inte många som diskuterar vidare. Sen alla de där kommentarerna man får... jag brukar försöka sålla bort dem eller vända dem till min fördel, ta dem som en kommentar. "Du som är så smal, du kan väl unna dig en bulle?" Då svara jag "Tack för komplimangen men jag vill fortsätta vara smal" (Nu är ju det ett låååångt tag sedan)

  Det intressanta är att jag har fått de kommentarerna när jag gått ner sådär.. 20 kg.... av 50! Det betyder att jag får höra att jag är "så smal" när jag har 30 kg övervikt!.... Så då jämför de inte med hur "normen" är utan mot hur jag varit förut. Konstigt!

Logga in för att skriva en kommentar.