icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

8veckors blogg

Kalorisnål 282549
HAR varit En viktpendlare av rang ;)
Det är slut med det nu.
Hösten 2017 prövade jag BSD - The Blood Sugar diet , Blodsockerdieten av Dr Michael Mosely
( kallas ibland 8/800 då man äter 800 kcal/dag i 8 veckor)
och gick ner 16 kilo på 8 veckor - det lyckades jag gå upp , och lite till då jag avslutade året med lyxig all-inclusive i Dubai.
Under 18 veckor har jag kämpat mig ner drygt 30 kilo med strikt kcal och kolhydratintag -LCLC.

Kan jag ( en tröttkörd ensamstående 3 barnsmamma) så kan DU !
Nu börjar nästa utmaning - att hålla vikten .
14 januari 2019 12:35
2

Nytt År Nya Mål

God fortsättning !

 

Nyss hemkommen från jullovsresa med barnen och vilken skillnad det var  detta år - 

Jag har cyklat 42 mil och utöver det har jag snittat drygt 15.000 steg per dag på min stegräknare under 2 veckor semester.....långt ifrån den trötta tunga person jag var förra året.

Ser promenadvägen ut så här är det en glädje att gå den ett par gånger varje dag.

cec784c7-9b5f-4240-839f-80bcfe89f3ae.jpg

Det här året kommer det att handla om att förvalta de resultat jag uppnått - och inte låta mig luras att tro att jag kan det här nu - att det är bara att slappna av- många bra val kommer mer naturligt och av sig själv nu men det räcker med en lite fel tugga och så sätter beroendehjärnan  & drogmekanismerna igång med full kraft igen.

Trots att jag inte längre är särskilt förtjust i smaken av sött och att kroppen på alla tänkbara sätt protesterar vid de tillfällen raffinerade kolhydrater intagits så vill hjärnan ända ha mer och försöker på alla sätt att manipulera- kan tänka mig att det är som för en alkolist som tar det där återställar glaset för att........

För egen del som nu varit målviktig i snart 5 månader har det gått upp ytterligare en insikt för mig -

det är lika lätt eller svårt för MIG att hålla min vikt oavsett om det är 65 eller 85 som ska hållas -

beroendehjärnan bryr sig inte om vad du väger - den vill bara ha mer oavsett

i inget av fallen har jag möjlighet att släppa garden en liten stund och bara ta en liten tugga , unna mig en middag och dessert eller den där favoritchokladen , utan att veta att risken för att långt och hårt fall är överhängande .

Det som ändå  väger över för att det är lättare att hålla vikten kring 65 är ju att jag trivs så mycket bättre i den här kroppen och att jag slipper så mycket tankar kring på hur jag ser ut och hur andra uppfattar mig vilket för mig kom på köpet när jag tidigar har pendlat i vikt.

 

Till alla er som nu har nystart, omstart , kickstart eller vad ni vill kalla det - att göra en kraftig omläggning av kosten (eventuellt motion ) och vara disciplinerad ger resultat .

Gör något du inte gjort förut för då har du större chans att uppnå resultat du inte uppnått förut !

Att gå ner i vikt snabbt och sedan hålla den är INTE alls omöjligt som så många påstår , det är du själv och din möjlighet att förvalta det du uppnått som styr hurvida du lyckas eller inte !

8f85d25b-5f2f-4519-86e0-16afdad79cdd.jpg

 

 

Gillar

Kommentarer

 • 14 januari 2019 14:06

  Oj vilka bra resultat du har. Väldigt roligt att höra. Det finns hopp för oss alla. Jag ska nog börja träna omedelbart.inte tänka så mycket på att jag väger för mycket. En fråga cyklar du ute hela vintern. Jag tänkte det är yför kallt. Men det är väl bara att klä på sig. Fortsatt lycka till med din vikthållning. Kram

 • 14 januari 2019 20:30

  lamma

   

  Jag cyklade på gymmet varje morgon , så det var inte någon utomhus cykling i vinterkyla och ishalka ;)

  För egen del började jag med att drastisk lägga om kosten och kraftigt reducera mitt kcal intag - jag åt endast 800 kcal om dagen under en period , och motionen har jag återupptagit när kroppen varit lättare och jag haft mer ork och energi.

Logga in för att skriva en kommentar.