icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

8veckors blogg

Kalorisnål 105897
HAR varit En viktpendlare av rang ;)
Det är slut med det nu.
Hösten 2017 prövade jag BSD - The Blood Sugar diet , Blodsockerdieten av Dr Michael Mosely
( kallas ibland 8/800 då man äter 800 kcal/dag i 8 veckor)
och gick ner 16 kilo på 8 veckor - det lyckades jag gå upp , och lite till då jag avslutade året med lyxig all-inclusive i Dubai.
Under 18 veckor har jag kämpat mig ner drygt 30 kilo med strikt kcal och kolhydratintag -LCLC.

Kan jag ( en tröttkörd ensamstående 3 barnsmamma) så kan DU !
Nu börjar nästa utmaning - att hålla vikten .
13 april 2019 16:00
10

Lillördag. Fredagsmys. Lördagsgodis. Söndagspepp

Vad unnade du dig i går , eller vad tänker du unna dig i dag ?

At unna sig borde ju vara något som man gör som gör gott för kropp och själ , men vad är det de flesta unnar sig en typisk fredagskväll…..

Torkade krossade löss ,lite härligt slakteriavfall som rensats, kokats och blekts, eller vaför inte lite härdat fett , transfetter  akrylamid eller shellack ?

Ja det är vad b.la  smågodis , youghurt överdragna nötter och frukt ,kex , kakor , chips och ostbågar innehåller….

I Sverige äter vi närmare 16 kilo godis per person och år. Det är mycket, särskilt om man tänker på att bärkonsumtionen bara utgör 2 kg per person och år.

I Spanien där jag bott och även är under delar av året serveras ofta baguette med Nutella till frukost och mellanmål - den här illustrationen har iaf fått mig att sluta både äta själv och servera det till mina barn.

8ba75ee3-102d-42aa-a0a6-7a755c5aeefc.jpg

Vad unnar Du dig ?


 

Själv unnade jag mig nya träningskläder i går och en härlig bukett  blommor - den där extra guldkanten behöver inte alltid betyda just något att äta eller dricka !

 

Trevlig helg

 

Gillar

Kommentarer

 • 13 apr 2019 17:11

  Jag äter veganskt så jag äter inte färgämnen med krossade löss och godis/ bakelser/ mousser med gelatin. Men om jag inte vore vegan ser jag inget fel i att ta tillvara på hela djuret när man slaktar. 

  Men visst håller jag med dig om att man ska reflektera kring vad man väljer att äta. Så länge man inte ger andra dåligt samvete över vad de äter.

 • 13 apr 2019 17:28

  medlem16

  Jag tycker också det är bra att man tillvaratar hela djuret vid slakt , dock är processen för att framställa gelantin till godis bla blekning samt borttagnade av naturlig smak  inte särskilt hälsosam för varken oss människor eller naturen.

  Jag tycker personligen att när folk talar om att " unna sig " ist gör något som faktiskt inte är så bra för kroppen blir det lätt paradoxalt.

  Mitt inlägg var inte menat att ge någon dåligt samvete , alla får äta och göra som de vill , vad som var min mening var just att man kanske ska stanna upp och fundera på vad det eg är man stoppar i sig och effekterna av det -

  OCH kanske en annan gång välja ett något bättre alternativ .

 • 13 apr 2019 18:02

  Roligt att se dig här och jag hoppas att det fortsatt går bra för dig!!

 • 14 apr 2019 08:43
  Jessand

  Kul att se dig härsmiley

  Usch ja nutella ...två av mina barns favorit ..försöker i möjligaste mån undvika att köpa detta. Äter själv ibland en ekologisk vegansk variant gjord på kokossocker, hasselnötter,solrosolja, rismjöl, kakao, solrosolja lecitin, vanilj extrakt...snäppet bättre än den vanliga känns det som i alla fall. Så försöker få dem att välja den istället.

  Just nu unnar jag mig ngr veckor av frihet från alla mina matkrav, då jag känt att jag inte orkat vara så nitisk med alla mina riktlinjer jag önskar följa. Försöker reda ut hur jag ska hitta en hållbar väg framåt utan att känna mig kvävd av alla krav och må bra av det jag stoppar i mig.

 • 14 apr 2019 10:23
  aregnisw

  Jag tog mig en näve blandade nötter inget mera, det känns lite lyxigt men jag brukar nog ta nötter lite då och då men aldrig godis det har gått bort helt och jag gillar det inte heller. 

 • 14 apr 2019 12:27

  Av exakt den anledningen gör jag min hasselnötscréme själv, (ja jag är så fräck att jag länkar till min egen receptsida blush) jag bakar ibland med hasselnötscréme. Äter det som på smörgås däremot fixar jag inte, jag gjorde mackan för bilden och lät maken äta upp den! angel

  Godis äter vi inte, lilltjejen vet inte ens att det finns än. Det var länge sedan jag och maken tröttnade på krossade löss och slaktavfall, så någon annan äter våra 32 kg. Den tanken är skrämmande.

  Däremot är jag svår på ostar och nötter av alla de slag. Men unna? Nej. Jag får krupp av ordet. Det antyder att man försakar något, att man är asketisk och uppoffrande som låter bli och så lever inte jag. Jag äter inte allt jämt heller, jag försöker hitta balansen.

  Belönade mig för mitt hårda jobb med två par nya löparskor, det får man väl se som "unnandet" då. Jag har varit igång med styrkan i rekordlånga 6 veckor - en evighet för mig - och nu fått igång löpningen också. Hårt arbete och flit ska belönas, alltså kommer det ett par skor. I vintras skaffade jag en jacka för att jag varit duktig. Såna saker tilltalar mig, något jag kan se på och påminna mig om att "jag skaffade den där för att jag gått ner 10kg" eller "Den gav jag mig för att jag tappat 15kg". 

  Men det är bara min syn på unnande och godis smiley

   

  Senast uppdaterad 14 apr 2019 12:27

 • 16 apr 2019 11:20

  Tita

  Fint att se dig också !

  Allt går bra - har framförallt hittt ett bra träningsflyt och det sporrar mig verkligen att äta rätt - vill inte förstöra de fina resultaten jag jag uppnår efter flera timmars kroppsslit varje vecka laugh

   

  Jessand 

  Du har alltid så ambitiösa projekt , men ibland måste man få vila lite i allt....Jag tog bort i princip allt utom rena proteiner och har därefte byggt upp ett antal rätter som fungerar för mig och inte skapar något sug eller triggar igång något. Lite ensidigt kan tyclas men jag får i mog det jag behöver som bränsle för kropp och  knopp och nöjjer mig med det. Dryck och mat är inte längre mitt huvudfokus när jag ska "unna" mig något utöver det vanliga 

  Kul att se dig också heart

   

  Aregnisw

  Glad påsk - hoppas du får fina dagar med din familj. Nötter är en stor favorit hos mig - lyxade till det häromdagen med extra salta rostade spanks mandlar....mumswink

   

  LadyG

  Tack för receptet ,yes ska göra det och se om dert faller barnen på läppen. Vi ( jag och barnen ) äter sedan juni förrra året inget godis alls så vi lägger in ytterligare 64 kilo godis i den allmänna potten - vilket betyder att det finns de som äter betydligt större mängd än genomsnittet....

   

   

   

  Senast uppdaterad 16 apr 2019 11:22

 • 16 apr 2019 11:23

  8veckor, det är egentligen en hemsk tanke, redan 16kg på ett år tycker jag låter väldigt mycket och det är nog egentligen i underkant i så fall för det måste ju finnas fler som inte äter smågodis/lösgodis surprise

 • 16 apr 2019 11:32

  LadyG

   

  det är verkligen en hemsk tanke och det är märkligt hur en del resonerar kring godis framförallt till barn och runt högtider. Jag fick en skopa ovett när jag till en person sa att mina barn inte får påskgodis , det är tydligen en "barnens rättighet" , medan jag som förälder tycker att man har ett extra ansvar att se till att inte ge barnen dåliga vanor i största möjliga mån. I söndags var vi på en tillställning och 2-åringarna kastade sig över chips och sedan godis.....

 • 16 apr 2019 11:39

  Våran lillskrutta ska fylla 2 i höst och kastar sig än så länge över färgglada frukter och grönsaker cheeky Det tycker hon är godis, ett tag till. Jag är glad så länge det varar, externa krafter kommer ju givetvis försöka locka henne att bli en godisgris hon också. Handlare ställer godiset på vägen ut, reklamen basunerar ut extrapriser, det skickas med varuprover, bjuds gratis smakprover. Det är sött och sockrat överallt. Jag försöker hålla henne borta så länge jag kan, försöker ge henne en annan grund och en annan uppsättning värderingar. Jag vill inte att hon ska gå samma stig som alla andra, för den vet jag redan vart den leder. Måste ju försöka i alla fall, även om det i slutänden kanske visar sig vara en övning i meningslöshet. Det är trots allt starka marknadskrafter i andra änden...

   

Logga in för att skriva en kommentar.