icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

8veckors blogg

Kalorisnål 282554
HAR varit En viktpendlare av rang ;)
Det är slut med det nu.
Hösten 2017 prövade jag BSD - The Blood Sugar diet , Blodsockerdieten av Dr Michael Mosely
( kallas ibland 8/800 då man äter 800 kcal/dag i 8 veckor)
och gick ner 16 kilo på 8 veckor - det lyckades jag gå upp , och lite till då jag avslutade året med lyxig all-inclusive i Dubai.
Under 18 veckor har jag kämpat mig ner drygt 30 kilo med strikt kcal och kolhydratintag -LCLC.

Kan jag ( en tröttkörd ensamstående 3 barnsmamma) så kan DU !
Nu börjar nästa utmaning - att hålla vikten .
22 januari 2019 08:24
4

Go Green och gå försiktigt

Det här året ska jag ju förvalta och också försöka förädla de resultat jag uppnådde förra året. Förra året handlade det ju mest om ren viktminskning , nu har jag en kropp som svara betydligt bättre och tydligare på de förändringar jag gör.

 

Jag läser på allt jag kan om tarmfloran och dess viktiga funktioner och dess stora betydelse för vårt välbefinnande. Jag som har haft svår ulcerös colit ( kronisk tjocktarmsinflammation ) i många många år har extra god hjälp av fungerande harmoniska tarmar - det har blivt en enorm skillnad för mig.

 

Numera bryter jag min periodiska fasta  med en grön smoothie och oftast är det spenat , broccoli grönkå citron och ingefära i den. Studier visar att om man dricker en liter grön smoothie om dagen  så får man många hälsofördelar , jag ska testa och utvärdera efter 50 dagar tänkte jag.

 

4fe69624-c562-4d13-82fb-525d04ed9855.jpg

 

Sedan ska jag göra en 30 dagars ( syklovir )  kur för att bli av med eventuell candida i kroppen. Vi som äter för mycket socker / raffinerade kolhydrater har ofta den i kroppen ovetandes

 

https://www.expressen.se/halsoliv/har-du-candida-testa-dig-sjalv-i-3-steg/

 

Candida kan också vara orsaken till att även fast man följer ett kostprogram så får man inte de resultat man önskar , candidan sätter effektivt stopp för det.

 

Jag fortsätter med mina promenader men det är halt ute , jag har införskaffat extra isdobbar att spänna på mina skor så nu tar jag mig fram - i går kom jag upp i drygt 23.000 steg , det var en längre promenad och så måndagens springtur i ridhuset utöver vardagsmotionen som gav det fina resultatet.

 

2 i bekantskapskretsen har nu inspirerade av mig börjat med en omgång 8 / 800 oh det går bra - för en av dem. Det syns en tydlig skillnad på den persoenen som även tänker på att minimera sina kolhydrater och för den som väljer ett pasta / ris / potatis  mål per dag .

Du kan få ganska mycket kolhydrater “ billigt “ på kcal sidan men det visar sig på en gång som betydligt mindre viktförlust. Personen som räknar både kcal / kolhydrater går ner betydligt mer i vikt och det kan vara något för alla er som nu börjat med  800 kcal - metoden.

Går du inte ner så myclet som du skulle önska - räkna även kolhydraterna , om ni väljer något pulverprogram , titta på påsarna och se hur mycket kolhydrater de innehåller -

MIn erfarenhet säger att  man bör ligga på max 20 gram kolhydraer per dygn för en bra viktnedgång.

Gillar

Kommentarer

 • 22 januari 2019 12:15

  Vilken dundersmoothie och bra tips du delar med dig av, tack! smiley

 • 23 januari 2019 18:50

  Kul ... väntar med spänning på uppföljningen av smoothien. Host jag har nog hela systemet fullt av candida med tanke på allt ätande under höst/vinter. Känner igen mig i det där med harmoniska tarmar ... jag har faktiskt fått en lugnare mage nu när jag kör periodisk fasta. Har alltså kunnat trappa ned en entocorttablett utan att magen pajar. Har 8/800 hjälpt dig bli bättre med din ulcerösa kolit så finns det hopp om livet för mig med även om jag inte är där du är ännu på långa vägar. Blir så peppad och glad av att läsa dina inlägg ... tack! 

 • 27 februari 2019 19:43
  aregnisw

  Hej där, jag har köpt boken 8/800 och är så sugen att börja men jag väntar med det först till jag blir pensionär tror jag, men har provat lite recept därifrån. Det verkar gå bra för de flesta som går på 800 kcal/dag. Ser det i en grupp på FB där jag även är med o blir så impad av alla.

  Härlig Smoothie den ska jag prova du tack för tipset.

 • 7 mars 2019 01:17
  EO1964

  ❤❤❤

Logga in för att skriva en kommentar.