icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

8veckors blogg

Kalorisnål 168923
HAR varit En viktpendlare av rang ;)
Det är slut med det nu.
Hösten 2017 prövade jag BSD - The Blood Sugar diet , Blodsockerdieten av Dr Michael Mosely
( kallas ibland 8/800 då man äter 800 kcal/dag i 8 veckor)
och gick ner 16 kilo på 8 veckor - det lyckades jag gå upp , och lite till då jag avslutade året med lyxig all-inclusive i Dubai.
Under 18 veckor har jag kämpat mig ner drygt 30 kilo med strikt kcal och kolhydratintag -LCLC.

Kan jag ( en tröttkörd ensamstående 3 barnsmamma) så kan DU !
Nu börjar nästa utmaning - att hålla vikten .
14 juli 2018 08:46
6

Frosseri & Lättja . Nu ligger jag i diket och kraftsamlar

Jag började att småslarva redan förra veckan , tänkte att jag skulle bjuda till och vara lite social nu när vi har gäster här. Inte sitta och peta i mina lunchägg och ständiga broccolimos till middag.

Gazpacho till lunch , inte så farligt , fast jag skulle ju hoppa över den nybakade baguetten till….

Ett glas cava eller två , gudomligt goda inlagda oliver köpt på marknaden provsmakning av lite olika Turrón….

I tisdags var det avskedsmiddag och det blev en stor portion med tempura , sedan när vi kom hem gjorde vi en glassefterrätt med extra allt , det var 4 olika glassar , kola och chokladsås, kakor , rån och godis….

Magen höll mig vaken hela natten och jag mådde verkligen dåligt.

Vad gör jag då - “botar “ det med färsk baguette till frukost  och fortsätter låta det vidriga drogmonstret tala om för mig vad jag ska äta.

27 veckor helt utan socker är som bortblåsta och monstret har bara bidat sin tid.

Jag mår illa , magen krampar , diarré , svettas , har ont i hela kroppen, känner mig bakfull och som om jag håller på att få influensa - ÄNDÅ står jag i mataffären och fyller korgen med saker som jag absolut inte ska äta.

Äter fast det inte är gott och det inte gör mig gott - jagar någon ouppnåelig drogkick som inte kommer att komma - jag vet ju det innerst inne.

Det går inte att tysta drogmonstret med att äta tills man tappar andan , jag när bara helvetesdjuret så det växer sig både starkare och lömskare.

 

Ligger i diket och kraftsamlar - det räcker inte med ett käckt “upp och hoppa “ ,”nya tag “.

Det enda som gäller är tillbaka till den platsen där jag började min vingliga färd som nu resulterat i att jag ligger här och är mörbultad i hela kroppen, och flera kilo tyngre.

 

Strikta rutiner , ordning och reda .

Att svälta ut drogmonstret med saker han inte vill ha är det enda sättet att mota tillbaka honom och få honom tyst.

Trist - JA det är det men den underbara känslan av lugn och ro , sinnesfrid i hjärnan är värt alla nybakade baguetter , jordnötsfylld choklad och salta mandlar i världen.

 

Nu mina vänner reser jag mig upp , borstar av mig gyttjan och är redo för en ny fight !

 

Gillar

Kommentarer

 • 14 jul 2018 09:40
  gittan52

  Det är nog många av oss som hamnat i diket nu under sommaren. Hur gör du rent praktiskt för att ta dig upp ur det?

   

 • 14 jul 2018 10:12

  Gittan52

  Rent praktiskt :

  Tillbaka till strikta regler och rutiner kring hur, vad och när jag äter.

  Inte imorgon eller senare , utan NU idag .

   

   

   

 • 14 jul 2018 10:15
  Nilla66

  Känner igen mig.... hade gäster hemma, trevligt som attan! MEN....för många sockergrejor...vaknade varje morgon och kände mig verkligen bakfull. Mådde skit. och precis som din mage reagerade gjorde min.... många vakna timmar. Inser på nåt sätt att det inte går för att nästa dag bli bjuden på fika och nåt söt/sliskigt till. som jag egentligen inte vill ha och så en riktigt vidrig sötäcklig glass på det ! Nä, jag mår bäst av att veta vad jag ska äta och med rutiner. så du är inte ensam om att ligga i diket! Men vi kämpar oss uppåt igen! Eller hur!!!!! 

 • 14 jul 2018 10:36

  Nilla66

  Jag hjälper dig upp ur diket , står redan uppe på vägen och känner mig starkt och stridsvillig !

 • 14 jul 2018 19:27
  klaraelv

  8veckor, helt rätt upp direkt finns ingen anledning att älta det som hänt. Jag tog en vecka med medvetet frossande, gick upp 4,5 kg, 4 dagar så var strax över 3 kg borta, och resten försvann efter ytterligare 1-2 veckor. Upp på spåret och borra ner huvudet och kör. Vi vet hur man gör detta.

 • 15 jul 2018 09:02

  Visst är det så -snabbt tillbaka på banan igen 

  Morgonen har börjat i gamla hjulspår med simning och en kopp te efter det.

   

   

Logga in för att skriva en kommentar.