icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

8veckors blogg

Kalorisnål 166324
HAR varit En viktpendlare av rang ;)
Det är slut med det nu.
Hösten 2017 prövade jag BSD - The Blood Sugar diet , Blodsockerdieten av Dr Michael Mosely
( kallas ibland 8/800 då man äter 800 kcal/dag i 8 veckor)
och gick ner 16 kilo på 8 veckor - det lyckades jag gå upp , och lite till då jag avslutade året med lyxig all-inclusive i Dubai.
Under 18 veckor har jag kämpat mig ner drygt 30 kilo med strikt kcal och kolhydratintag -LCLC.

Kan jag ( en tröttkörd ensamstående 3 barnsmamma) så kan DU !
Nu börjar nästa utmaning - att hålla vikten .
28 mars 2018 17:27
6

Dag 73. Blodtrycksmätning under 24 timmar

Jaha då var det dags igen för en vidrig blodtrycksmätning under 24 timmar.

Ni som behövt göra det vet ju hur jobbigt det är , manchetten blåser upp och tar trycket ( på mig iaf ) var 20:e minut , alla dygnets timmar - det betyder att det inte kommer bli någon nattsömn för mig i natt.

cd0ace96-c922-4555-a15e-073e70763868.png

Mitt blodtryck har alltid varit för högt - och det oberoende av vilken vikt jag har/ haft.

Den enda gång blodtrycket varit bra , tom mycket bra har varit under mina graviditeter .

Jag har gjort flera undersökningar och allt som kommit  fram är att det måste bero på ärftliga faktorer .

Jag håller nu på att testa en ny tilläggsmedicin och ska se om den verkar som den ska och att trycket förändras mellan dag och natt som är önskvärt .

Håller ni ordentligt koll på ert blodtryck ?- det är viktigt !heart

 

 

 

 

Kommentarer

 • 28 mar 2018 18:14

  Låter inte bekvämt med manchetten.

  Eftersom jag lämnar blod regelbundet så kollas den i allafall de gångerna. Jag har dessutom en egen mätare som jag skaffade under en period då jag ofta blev yr och vilka kolla om det var på grund av blodtryckfsfall. Än så länge ligger den där den ska.

 • 28 mar 2018 19:22
  aregnisw

  Men så jobbigt för dig jag kan förstå det är besvärligt men ack så viktigt. Bra du kollar yes

  Jag kollar allt då och då och det ligger bra än så länge. 

 • 28 mar 2018 20:50
  paloma

  Jag har alltid högt blodtryck på VC (160/100 och en puls på närmare 100, men blev rekommenderad att köpa en bra mätare själv av sköterskan. Jag köpte den dyraste på Apoteket, och fick ta trycket 3 gg/dag i 3 veckor. Det visade inte högt någon gång under dessa 3 veckor.

  Jag var nära att få medicin innan jag gjort hemmätningar, och jag har istället nästan för lågt blodtryck. Sist jag mätte hade jag 109/79 men stressiga perioder har jag haft 123/85 vid enstaka mätningar. 

  Hoppas den nya medicinen hjälper❣

 • 29 mar 2018 06:57
  Flisan57

  Jag har haft högt blodtryck i perioder och också gjort en 24h mätning en gång för några år sen, men då slapp jag medicin. Nu har jag ätit  medicin 1,5 år - jag hade en jättetuff och stressig period 2015- 2017 och var då nära väggen av många olika orsaker och man bedömde att mitt höga tryck var just stressrelaterat. Jag kollar regelbundet med en mätare här hemma som jag tar med mig då och då till VC så de får jämföra att det stämmer med deres..... Nu när jag gått ner lite och saker har lugnat ner sig omkring mig ligger jag bättre till, och kanske får jag sänka dosen snart.

  Hoppas din nya medicin hjälper dig att få ordning på ditt.

 • 29 mar 2018 15:46

  paloma

  det är ganska vanligt med det de kallar för "white coat syndrome" , att man får högre blodtryck och puls när man är på läkarbesök.

  Mitt blodtryck är hiskligt högt  så för mig är det ett nödvändigt ont med dessa 24 timmars mätningar och försöka hitta en medicinering som fungerar.

  När blodtrycket beror på ärftliga orsaker så är det tydligen svårare at hitta en medicinering som funkar också sad

  Mitt höga blodtryck upptäcktes redan när jag var 16 år så det har följt mig nu i 30 års tid....

 • 29 mar 2018 19:37
  paloma

  Det var det dom trodde också, så jag kan inte ta blodtrycket när jag är på VC.

  Hoppas dom kommer att hitta en lösning på ditt höga blodtryck, det är inget man vill gå runt med.

Logga in för att skriva en kommentar.