icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

8veckors blogg

Kalorisnål 212919
HAR varit En viktpendlare av rang ;)
Det är slut med det nu.
Hösten 2017 prövade jag BSD - The Blood Sugar diet , Blodsockerdieten av Dr Michael Mosely
( kallas ibland 8/800 då man äter 800 kcal/dag i 8 veckor)
och gick ner 16 kilo på 8 veckor - det lyckades jag gå upp , och lite till då jag avslutade året med lyxig all-inclusive i Dubai.
Under 18 veckor har jag kämpat mig ner drygt 30 kilo med strikt kcal och kolhydratintag -LCLC.

Kan jag ( en tröttkörd ensamstående 3 barnsmamma) så kan DU !
Nu börjar nästa utmaning - att hålla vikten .
25 mars 2018 09:38
16

Dag 70. Gå ner 20 kilo på 10 veckor

Låter det som taget från löpsedeln på en kvällstidning ?

JA det gör det -MEN det går faktiskt .

 

I 10 veckor har jag ätit 800 kcal / dygn och  gått ner 20,2 kilo !

Börjar DU idag så kan DU  vara 20 kilo lättare till sommaren.

 

Vad har jag gjort ?

Ätit max 800 kcal per dag - inte fuskat en enda gång

 

Ätfönster mellan 13-19

 

Kolhydraterna har legat relativt lågt , max  35 gram per dag

 

Jag har druckit 1 liter citron/ingefäravatten per dag, samt 1 liter thé  av örten gynostemma

( se tidigare inlägg https://www.matdagboken.se/blogg/8veckor/vad-dricker-ni-under-dagen-till-maten )


 

INTE tränat utöver vardagsmotion.

 

Mitt  utgångsläge var drygt 100 kilo till 1,73 cm , mitt BMI låg på 33,6

Har du liknande siffror eller högre kommer du att tappa rejält i vikt.

Jag är medveten om att det ser extremt ut och det finns de som förespråkar en långsammare viktnedgång av olika orsaker , men för MIG fungerar detta förhållningssätt.

Hade jag valt en snällare mer tolerant diet hade jag kanske tappat 0,5 kilo per vecka och då gått ner 5 kilo på 10 veckor - jämför det med 20 kilo.

 

Nu har jag dessutom en väldigt snäll och förlåtande kropp, mitt skinn har  tex inte blivit hängigt och löst

( OM du är kvinna och hade stora problem med bristningar m.m vid dina graviditeter finns en lite ökad risk att ditt skinn inte hänger med i en snabb viktnedgång , dock brukar skinnet på sikt anpassa sig )

 

För MIG framgår det också klart och tydligt att jag inte fungerar med flera mål per dag , dels räcker det gott  och väl med 2 mål och jag slipper också väcka något sug , vilket alltid är risken när jag stoppar något i munnen.

 

Att äta på detta sätt har givit mig RO , både i kroppen men framförallt i min hjärna.

Jag äter endast sådant som varken via smak, doft eller konsistens triggar mig, och det kan ju låta lite trist.  Vinsten av denna något strikta /trista kosthållning är dock så mycket mer värd än att få unna sig , och som ett brev på posten efter att ha  unnat, sig må dåligt.

Jag känner att MIN biokemi hamnat i bättre balans , det har aldrig varit så TYST och så ROFYLLT i mina tankar kring mat som det är just nu.

814dfabb-f8bf-479f-9b9c-042ceb55565f.jpg

 

Boken Blodsockerdieten har varit till stor hjälp och även de olika forumen som finns på

https://thebloodsugardiet.com/forums/


 

OM jag hade börjat unna mig något  då och då (ätardagar ) eller börja hitta substitut som sötningsmedel-sockrade livsmedel, lightläsk, sockerfri choklad osv skulle jag bara manipulera mig själv , med ett i slutändan dåligt resultat. Bättre att bara glömma bort och inte påminna kroppen och hjärnan om det som en gång gjorde mig överviktig.

Jag kommer inte gå tillbaka till LCHF som jag åt det tidigare , mejeriprodukter är alldeles för triggande för mig . Kaffe med grädde som jag såg som  en räddare i nöden när jag var hungrig och kände sug då jag åt LCHF var ingen räddare , tvärtom , jag gjorde mig själv en riktig björntjänst när jag drack det. Jag kände ett ständigt sug på LCHF , jag var mätt men sugen och småtriggad hela tiden.

Jag funderar i banor som mejerifri LCHF / fruktfri PALEO

Hur länge ska jag då äta så här? Jag  kommer att fortsätta äta liknande och absolut inte börja unna mig saker och ting bara för att jag väl nått mitt mål. Jag kommer nästa vecka ändra på min standardlunch som i dagsläget är en portion fiberhavregrynsgröt med 1 dl mjölk mot “fettkaffe “ och på så sätt se vad som händer med vikten då jag minskar  antal kolhydrater och ökad mängd fett ( och kalorier)

 

Till er som kämpar med stor övervikt och inte klarar av ett visualisera hur ditt liv kommer se ut om ett år -  10 veckor är mer hanterbart- och med omedelbara resultat kan det ge Dig den kickstart Du behöver !

86ff1779-2f5f-4c2f-bf78-5aa5611c0898.png

 

Gillar

Kommentarer

 • 25 mar 2018 10:57

  Du har verkligen hittat din motivation och hur du ska hantera din viktnedgång. Inspirerande läsning.

 • 25 mar 2018 11:34

  Önskar dig allt gott och lycka till!

  Du verkar ha hittat rätt vad som passar dig i denna djungel av olika ” tänk”.

  Det handlar väl just om det att hitta ”rätt” för att våra livsstilsförändringar ska hålla på sikt!

  Du är en krigare och vinnare!💪🏼👏🏼🌟🥇

 • 25 mar 2018 15:15
  Arrietty

  Jätteroligt att läsa! Jag håller tummarna för att du kan fortsätta i den takt du själv väljer och slipper halka en endaste gång!

 • 25 mar 2018 16:03

  Jag är så imponerad av din motivation! 800 kcal är pyttelite... tycker jag ;-)  Fantastiskt bra gjort!

  Samtidigt funderar jag på det där med kolhydrater... jag har ju gått över 20g kolhydrater/dag nån gång, men det har inte påverkat vågen. Däremot om jag ökar mina kalorier... så kanske kan jag klara liknande men jag vet inte... just nu går det bra som det gör och jag vill inte stressa kroppen mer än nödvändigt. Men däremot, senare, när det börjar bli tufft att bli av med kilon jag haft sen... oj... lääääänge, DÅ kommer jag nog att behöva din hjälp med hur man klarar sig på 800 kcal om dagen, utan att svimma wink

 • 25 mar 2018 18:08
  Bella50

  Skulle aldrig jag klara av. Stongt gjort och toppenresultat. Grattis 👏👏

 • 25 mar 2018 19:15
  paloma

  Samma här, jag hade inte klarat av bara 800 kalorier mer än några dagar. 

  Grattis vilken viljestyrka👏

 • 25 mar 2018 19:28
  aregnisw

  Väldigt imponerad blir man av din viljestyrka och ditt sätt att skriva om din viktresa du vet vad du vill och lycka nu till framöver det ska bli roligt att läsa om, Stort Grattis till dig yesyes

 • 25 mar 2018 22:48
  gasten

  Du är en riktig kämpe, fantastiskt bra jobbat, det var en jättebra viktminskning!

  Men jag hade heller inte klarat 800 kalorier. 

  Stort grattis från mig med! 

 • 27 mar 2018 22:48
  klaraelv

  Riktigt bra jobbat, jag är nog tvärs emot alla andra här, jag hade faktiskt kunnat klara mig på 800 kcal, om jag inte tränade. För jag kan äta mig mätt två gånger i mitt ätfönster på 800 kalorier + även få in en frukt som ett mellanmål.

 • 29 mar 2018 07:28

  Inspirerande och vad imponerad jag är av dig.  Bra gjort och varmt grattis! 

 • 31 mar 2018 23:18

  Wow va bra jobbat 😁😁 ja kör vlcd nu och kör 16:8 kombinerat med det. Ja ska ner c:a 10 sen ska jag börja äta kyckling, ägg och sådär. Så hoppas ja på att ha gått ner 15 till sommaren :) ja gick ner 30 förut med vlcd och höll det i 8 år så visst går det att gå ner fort också. 

 • 22 apr 2018 16:00
  seglar67

  Såg det här inlägget först nu! smiley Grattis till din fantastiska framgång, man måste väl nästan kalla det expresshiss ner till normalvikt. Så kul att vi började nästan samtidigt och närmar oss målet nästan samtidigt också, även om mina 20 kilo kommer att ha tagit mig mer än dubbelt så lång tid. Jag tror på snabba resultat, precis som du, men alla är olika och har olika förutsättningar. Det viktiga är ju vad som händer efter målvikt, det gäller ju däremot lika för alla. Lycka till, du kommer säkert först i mål! ;-)

 • 6 maj 2018 13:18
  Monqi

  Woooow vilken styrka!

  Tror 800 kcal är jättebra, har laddat för det i flera veckor utan att komma till skott, skyller på något hela tiden och då kommer man ingenstans!
   

  Tack för inspiration laugh superbra jobbat! heart

 • 1 jan 2019 21:10

  Hej jag är jätteny här och ditt inlägg gammalt så kanske läser du inte detta. Har googlat runt lite och läst på och ville bara tala om att detta inlägg är såååå mycket pepp för mig till att köra på. Borde printa ut det och sätta på kylskåpsdörren. Kommer köra 8/800 och förmodligen fortsätta med det eller strikt lchf på 1200 kcal om dagen beroende på resultat efter dessa veckor. En sån morot för mig som detta inlägg är ... tack!!! 

 • 14 jan 2019 11:59

  Hej Kvittra !

  God fortsättning

  TAck för din kommentar - vad kul att du kör 800 - du kommer få garanterat resultat:)
  Räddaren i nöden för mig har varit broccoli  & ägg - gör ofta broccolimos av ett helt huvud + stjälk .

  Mättar massor och väldigt lågt i kcal.

  Lycka till på DIN 8/ 800 resa !

   

Logga in för att skriva en kommentar.