icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

8veckors blogg

Kalorisnål 273904
HAR varit En viktpendlare av rang ;)
Det är slut med det nu.
Hösten 2017 prövade jag BSD - The Blood Sugar diet , Blodsockerdieten av Dr Michael Mosely
( kallas ibland 8/800 då man äter 800 kcal/dag i 8 veckor)
och gick ner 16 kilo på 8 veckor - det lyckades jag gå upp , och lite till då jag avslutade året med lyxig all-inclusive i Dubai.
Under 18 veckor har jag kämpat mig ner drygt 30 kilo med strikt kcal och kolhydratintag -LCLC.

Kan jag ( en tröttkörd ensamstående 3 barnsmamma) så kan DU !
Nu börjar nästa utmaning - att hålla vikten .
21 January 2018 10:32
13

Dag 6. -0,2 . Vikt och klädstorlek

896a80bf-c41b-4376-988b-cd9fcb032ecf.jpg

Godmorgon

Det har varit en kall ( med Stockholms mått mätt ) natt i Stockholm.

-12 grader och nu på morgonen har dimman legat tät. Jag hör mistluraran ljuda från  fartygen på väg ut och in i hamnen.

- gillar det ljudet. Ett riktigt barndoms - minne-ljud då vi hade landställe precis vid havet och farleden ut mot Åland / Finland när jag var liten.

 

Ett litet minus på vågen idag också - imorgon är det dags för summering av första veckan av 800kcal

 

Hur har ni det med relationen vikt och klädstorlek ?

Ja , alla storlekar varierar ju en hel del mellan märke och desigen men på ett ungefär ?

Jag är 1,73 lång

När jag vägde 60 kilo var jag en bekväm strl 38 , ibland strl 36 

När jag väger 100 kilo är jag en obekväm strl 44

Som ni förstår har jag en stor variation i min garderob och fullkomigt hatar att ta på mig " tjockkläderna "

Just nu lever jag i ett par svarta " mirakelbyxor " ( https://aquacollection.se/produkt/mirakelbyxa/) med olika toppar men längtar efter att få sätta på mig en snygg omlottklänning , eller bara ett par jeans och en snygg skjorta.....

ae487fc2-3de7-462a-b8fe-bab6e48894c2.jpg

 

 

Gillar

Kommentarer

 • 21 Jan 2018 10:36
  aregnisw

  Jag har många olika storlekar i garderoben du men dom får hänga kvar och den minsta storleken hoppas jag få komma framåt sommaren. Här var det också väldigt kallt med minusgrader men så vackert nu, grattis till ditt minus i alla fall smiley

 • 21 Jan 2018 13:47

  Aregnisw, tack

  Självklart kommer du kunna lufta din garderob i strl mindre till sommaren.

  Vi hjälps åt på vägen !

   

 • 21 Jan 2018 13:52

  Aimy

  Visst vore det skönt att bara kunna slänga på sig vad man vill i klädväg och inte behöva fundera på hur man ser ut i det - man VET att det ser bra ut och tankar på att behöva dölja överflödiga kilon inte existerar.

  Speciellt till våren när den första värmen kommer förbannar jag min vikt extra , det är ju lättare att dölja sig under den kalla perioden.

  Näh til våren , har sikte på första veckan i maj, DÅ ska jag ha jeans och en snygg skjorta laugh

 • 21 Jan 2018 17:20

  Jag längtar jag också över det med att slippa tänka efter hur valkarna runt magen och så vidare ser ut i det eller det.  Framförallt underkläder som håller in och trollar bort! Fy bubblan vad jag är trött på det.

  Nu kämpar vi vidare mot jeans,, skjorta och snygga små underkläder vars enda syfte är att vara snygga! yeslaugh

 • 21 Jan 2018 18:08
  klaraelv

  Nu när kilona börjar försvinna från mig så har tankarna på kläder börjat komma till mig, jag tar någon vända genom garderoben då och dåbara för att kolla vilket läge jag just nu befinner mig i. Tyvärr har jag gett bort allt jag hade i 36 och 38 för många år sedan, när jag var en liten 40 och inte hade en tanke på att bli mindre igen. Men från 40 finns allt ända upp till 46. 

 • 21 Jan 2018 19:03

  Kicki47

  dessa underkläder jag nu har......mormorsunderbyxorindecisionsom går högt över magen

  Har en låda full med snygga underkläder och bortglömda bikinis- dags för dem att se ljuset 2018 !

  Senast uppdaterad 21 Jan 2018 19:18

 • 21 Jan 2018 19:07

  Klaraelv

  Då har vi ett liknade garderobsspann du och jag 

  Jag har ett par snygga klänningar i mindre storlek som jag inte gett bort , och ett par gamla par favorit jeans.

  Nu ska rensningen gå åt andra håller , dvs allt jag växer ur så det blir för stort ska ges bort

  Då får valet bli  att gå upp i vikt och gå med rumpan bar , eller hålla vikten / gå ner och faktiskt njuta av lite snygga kläder !

 • 21 Jan 2018 20:16
  paloma

  Jag har bara sparat några byxor från min tjocka period, men jag gillar att ha lite oversize på mina kläder hemma. Men ska jag till affären så har jag ett par tajta jeans och tröja☺

  Byxorna jag sparat ska jag aldrig mer använda, det lovar jag mig själv😉

 • 21 Jan 2018 20:42

  Paloma

  Och när jag går ner till mataffären tar jag på mig den största mest skrymmande vinterjackan jag har....

  Du är en stor förebild som lyckats hålla din vikt så länge !

  Senast uppdaterad 21 Jan 2018 20:54

 • 21 Jan 2018 20:48
  paloma

  Tack!❤ Jag brukade också försöka gömma mig i kläder, men det blir tyvärr inte bättre.

  Snart kan du ha dina tajta jeans och skjorta, det är jag övertygad om👍☺

 • 22 Jan 2018 02:18
  klaraelv

  Jag glömde jag har två klänningar som är mindre, men vet inte direkt storlek för de är sydda för mig och inte har någon storlekslapp på sig. Men skulle tippa på att brudklänningen är ungefär en 38 och balklänningen är en liten 36a. Min mor vägrade att låta sy in balklänningen när jag skulle ha den, men det var bra, för då var det lätt att både dansa och äta under festen, plus nu kanske det finns en chans att man kommer i den.

 • 22 Jan 2018 08:51
  Arrietty

  Det verkar gälla detsamma för dig som för mig – dvs ungefär tio kilo per storlek. Just nu är jag klassiska tjockisen - t-shirt och joggingbyxor, hela tiden, förstås i svart. Sex t-shirts och två par joggingbyxor skulle ju räcka, funderar på att faktiskt pack undan allt annat... som käksbordsarbetande pensionär har jag sällan några krav på kläder, fast till "fint" har jag några "skynken" – ni vet ponchomodeller – att slänga över t-shirten. 

 • 22 Jan 2018 09:55

  Arrietty 

  Har just nu två par svarta mirakelbyxor och - toppar som jag variere emellan , allt annat hänger stilla i garderoben

  Tänker ibland att folk måste fundera över att jag "jämt"går  samma kläder , fast det är nog väldigt få som reflekterar över det.

  I skolan när jag hämtar och lämnar barnen är det fort in och ut och jobbmässigt så har jag alltid kört med liknande svarta kostymbyxor så det får gå ett tag till 

  Klaraelv

  Min bröllopsklänning kommer jag i galant , gifte mig nämligen höggravid , så just den klänningen är inget jag eftrsträvar att komma i form för.

  Jag har dock en väldigt snygg klänning som jag hade på min kusins bröllop för 5 år sedan , DEN vill jag ha på mig igen !

Logga in för att skriva en kommentar.