icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

8veckors blogg

Kalorisnål 149654
HAR varit En viktpendlare av rang ;)
Det är slut med det nu.
Hösten 2017 prövade jag BSD - The Blood Sugar diet , Blodsockerdieten av Dr Michael Mosely
( kallas ibland 8/800 då man äter 800 kcal/dag i 8 veckor)
och gick ner 16 kilo på 8 veckor - det lyckades jag gå upp , och lite till då jag avslutade året med lyxig all-inclusive i Dubai.
Under 18 veckor har jag kämpat mig ner drygt 30 kilo med strikt kcal och kolhydratintag -LCLC.

Kan jag ( en tröttkörd ensamstående 3 barnsmamma) så kan DU !
Nu börjar nästa utmaning - att hålla vikten .
3 mars 2018 13:15
10

Dag 48. Veni vidi vici ….

Ja så känns det faktiskt efter en veckas prövningar av alla dess slag.

 

På listan över potentiella fallgropar fanns:

2 övernattningar på hotell med både restaurangmiddag och hotellfrukost

Frukost , lunch, mellanmål, middag , snacks & myzzzz framför brasan varje dag

Lite extra i form av bla  bullar , våfflor och nybakat tunnbröd direkt från vedugnen

Färdkost i bilen och obligatoriskt stopp på macken och så denna omänskliga kyla som signalerar till hjärnan ….ÄT annars dör du  !

 

Ingen våg så de dagliga vägningarna har lyst med sin frånvaro 

och sist men inte minst

Ingen MD och inga härliga bloggar/ kommentarer från Er heart

 

Vi upplevde några av årets kallaste dygn och bottennoteringen var -37 grader en natt.

Skidskolan frös inne , det blev bara 3 dagars skidåkning och vi åkte hem mot Stockholm lite tidigare än beräknat  - att sitta och stirra in i en flammande  brasa är rogivande ett par dygn men när det bara handlar om att fördriva tiden så börjar det kännas lite klaustrofobiskt - och det enda som finns att göra är ju att äta...grilla lite mashmallows...fixa lite extra gott till barnen som klättrar på väggarna.

 

Förra året kom jag hem och bar på ytterligare 4,4 kilo efter sportlovet och det om något var ju en sporre att hålla mig i skinnet. Det, en ordentlig planering och framförallt  mental träning i att stå emot suget och avfärda kolhydratsdjävulen så fort han visade sig .

 

Mina diskussioner med den ovan nämnda djävulen har nu kortats ner betydligt. Jag vet vad han vill säga och vad han lockar med men nu går jag direkt på slutklämmen och säger NEJ högt och tydligt , både till honom men även till mig själv. NEJ det blir inte bara en liten bit , en smakbit , inte ens en liten smula för då är risken överhängande att det blir ett återfall.

e0b6560a-c6c6-43ff-a1f1-d6ec1c1d6872.jpg

 

Kan ju också lätt konstatera att kyla inte är mitt rätta element. Förutom det uppenbara att man fryser och känner sig obekväm blir jag ju extremt mycket hungrigare och får kämpa extra mycket.

 

Summa summarum ….kallt , vidrigt kallt och ja just det ja  minus även på vågen

-0,8 kilo !

Stolt över att jag fixade det jag föresatt mig att göra !
 

Gillar

Kommentarer

 • 3 mar 2018 13:23
  gasten

  Bra jobbat, grattis till minus!

 • 3 mar 2018 13:26
  Monqi

  Woooow laugh fantastiskt bra jobbat! yes heart

 • 3 mar 2018 14:25

  WOW!!! Så himla bra gjort med minus på vågen!

  Men ett ännu större WOOOOOWW! för att du satt kolhydratdjävulen på plats. Det är inte lätt på något sätt men du har lyckats. Hoppas att du är riktigt stolt över dig själv för det ska du vara! Härligt vännen min! laugh

 • 3 mar 2018 15:07
  klaraelv

  Grattis till att få till ett - resultat under dessa förutsättningar. Bra jobbat.

 • 3 mar 2018 17:47
  aregnisw

  Det var väl toppenbra gjort att du var så strikt och inte föll, vädret har ju varit alldeles för kallt för skidåkning så jag kan förstå det inte blev så mycket som tänkt. Välkommen hem smiley

 • 3 mar 2018 18:13

  Vad tråkigt med kylan, jag fick lite panik bara det var minus 12 grader här. Men grattis till vikten!

 • 3 mar 2018 19:12
  paloma

  Ett jättegrattis till minus på vågen, det var starkt gjort när ni var hänvisade till så mycket stugmys👍

  Synd att det var så kallt så ni inte fick ut det ni skulle av resan.

 • 3 mar 2018 19:14

  Livet  är ju så här! Massor av känslor, situationer där man äter - inte alltid lätt att manövrera rätt. Jag tycker du gjort det kanon! Grattis till viktminus! Pepp, pepp!🌷🌷🌷

 • 3 mar 2018 19:50

  Tack ALLA ni underbara vänner här på MD.

  Känns bra att vara hemma igen och komma tillbaka till sina egna rutiner - blir ju lite anorlunda när man har andra att ta hänsyn till när man delar hus.

  Jag har aldrig varit en utpräglad gruppmänniska -mer ensamvarg -men er har jag saknat den här veckan 

  TACK heartheartheart

 • 3 mar 2018 20:26

  Det kanske är det sköna att vara i grupp men ändå på distans? Jag kan känna att det anonyma i detta är mer stöd än om det skulle vara mer intimt... tror jag iallafall. Jag är inte heller särskilt mycket för grupper, gillar att vara själv eller två. Samtidigt gillar jag att vara social, ibland. Men här... ja jag vet inte... här är det så himla trevligt och trivsamt. Jag gillar MD skarpt!!

Logga in för att skriva en kommentar.