icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

8veckors blogg

Kalorisnål 229230
HAR varit En viktpendlare av rang ;)
Det är slut med det nu.
Hösten 2017 prövade jag BSD - The Blood Sugar diet , Blodsockerdieten av Dr Michael Mosely
( kallas ibland 8/800 då man äter 800 kcal/dag i 8 veckor)
och gick ner 16 kilo på 8 veckor - det lyckades jag gå upp , och lite till då jag avslutade året med lyxig all-inclusive i Dubai.
Under 18 veckor har jag kämpat mig ner drygt 30 kilo med strikt kcal och kolhydratintag -LCLC.

Kan jag ( en tröttkörd ensamstående 3 barnsmamma) så kan DU !
Nu börjar nästa utmaning - att hålla vikten .
16 februari 2018 11:38
10

Dag.33 Första månadens siffror och kroppsuppfattning

Jag startade ju 800kcal under 8 veckor den 15 januari och nu har första månaden passerat.

Vikten har gått från 100,7-88,9 - en  minskning med nästan 12 kilo ( 11,8 för att vara exakt ) 

och BMI signalerar inte längre fetma utan "bara" övervikt  Från 33,6-29.7

 

Och nu är jag normal i kroppen .....eller ?

Det märkliga är ju att jag känner mig ( relativt) normal ,  storlek 42 sitter snyggt och muffintoppen väller inte längre ut över byxlinningen - jag behöver inte heller välja den rymligast toppen och kan glädjande se att i profil är det mina bröst som sticker ut , inte magen wink

 

Det är ju många inlägg som rört just kroppsuppfattning och hur skevt vi ser på framförallt oss själva.

Jag älskar när min kropp fungerar , är stark och smidig och byxorna är i storlek 38

Kläder blir roligt att ta på sig och jag kan välja vad jag vill , inte det jag ser minst tjock ut i

Jämför jag den bilden av mig själv och min nuvarande kropp är jag fortfarande rejält överviktig.

Jämför jag mig med hur jag såg ut när jag vägde 15 kilo mer än nu  är jag "normal "  och det är nu tankarna på att  börja lätta lite på de strikta regler jag satt upp kommer , tankarna på att lite vin & ost i kväll det är jag värd efter att ha varit så duktig.....

f1461667-2a4e-4b0a-a603-3130bbed5671.jpg

MEN kära tankar , ni är just bara tankar, jag sätter er på ett moln som sakta drar iväg över himlen .Hej då och inte på återseende.

Denna gång ska jag inte bara fullfölja och komma i mål 

( om en sådär 20 kilo ) utan jag ska också behålla vikten !

 

Gillar

Kommentarer

 • 16 feb 2018 11:43
  aregnisw

  Bra att du har rätt sorts tankar, det är så lätt att bli lite för ivrig när man går ner i vikt och tror sig kunna "unna" sig lite av varje men man bedrar bara sig själv. Förresten grattis till ditt minus det måste kännas toppen yessmiley

 • 16 feb 2018 11:47
  seglar67

  Precis dessa tankar har jag också. Jeansen hänger, vissa kläder som jag köpte ungefär halvvägs på viktresan uppåt sitter snyggt, jag får kommentarer om att "snart räcker det väl"? Ändå är jag de facto hälsofarligt överviktig. Tio kilo för mycket. På din skala här ovan är jag nr 5. Och är trots det ibland ganska nöjd framför spegeln. Skumt, riktigt skumt. Vik hädan, du som viskar i mitt öra att jag kan slappna av lite!

  (Får jag låna din illustration? Har du någon källa på den?)

 • 16 feb 2018 11:59

  seglar67

  Bilden är en gratisbild från wordpress så den får du självklart låna

  Ser mig själv som en 5-6 på den skalan, ska se om det stämmer om jag får på mig en baddräkt ;)

  Jag beställde lite toppar i strl 42/44 för att ha lite nytt nu under viktresan och de är redan lite stora och då kommer ju tankarna på att slappna av...men du vi fightas vidare eller hur !

  3439b207-a4ec-475f-92bd-8f5b134a65b4.jpg

  Senast uppdaterad 16 feb 2018 12:03

 • 16 feb 2018 12:51
  Arrietty

  Jag blir glad av att läsa att det går bra och att det känns bra. Halvvägs bådar gott och jag tror ju att din förmåga att prata ärligt om vad du känner kommer att hjälpa dig igenom alla veckorna, förra gången du gjorde det här gick du ner 16 kilo och ditt halvtidsresultat nu talar ju för att du når minst dit om du håller hela tiden ut. Fortsätt kämpa, ventilera allt som behövs och ta det stöd som finns att få. 

 • 16 feb 2018 12:57

  aregnisw

  Tack - tankarna måste verkligen hållas i strama tyglar....hoppas du får en fantastisk helg med dina döttrar

 • 16 feb 2018 13:01

  Tack arrietty 

  Känner en helt annan inre motivation och styrka denna gång - har mycket bättre koll på varför och hur jag kör i diket och sist men inte minst

    DU heart och alla andra fantastiska MD:are hjälper otroligt mycket.

   

   

   

   

 • 16 feb 2018 13:08
  seglar67

  Självklart 8veckor, finns inte på kartan att jag skulle tappa farten nu. Men tankarna måste upp till ytan...frown

 • 16 feb 2018 13:54

  Bra jobbat!! Det är många kilo du slipper bära med dig dagligen! yes

 • 16 feb 2018 13:55
  klaraelv

  Grattis till din stora viktminskning. Det här är nog ett projekt man får förvänta sig inte är över när man väl är nere på de siffor man vill ligga på.

 • 18 feb 2018 09:16
  liliten

  Jag känner som du....några kilon som försvunnit och det är lätt att tycka man ska "unna sig något extra" framför TV:n Jag funderar just nu på varför det där lite extra, i mitt fall, alltid är något onyttigt ätbart!?!? 

  Grattis till din resa hit!

Logga in för att skriva en kommentar.