icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

8veckors blogg

Kalorisnål 280279
HAR varit En viktpendlare av rang ;)
Det är slut med det nu.
Hösten 2017 prövade jag BSD - The Blood Sugar diet , Blodsockerdieten av Dr Michael Mosely
( kallas ibland 8/800 då man äter 800 kcal/dag i 8 veckor)
och gick ner 16 kilo på 8 veckor - det lyckades jag gå upp , och lite till då jag avslutade året med lyxig all-inclusive i Dubai.
Under 18 veckor har jag kämpat mig ner drygt 30 kilo med strikt kcal och kolhydratintag -LCLC.

Kan jag ( en tröttkörd ensamstående 3 barnsmamma) så kan DU !
Nu börjar nästa utmaning - att hålla vikten .
15 februari 2018 12:40
10

Dag 32. Vad är vardagslyx för Dig ?

När jag tänker på "vardagslyx " hamnar mina tankar på en gång  inom mat och dryck-

googlar man vardagslyx är det också just mat & dryck , samt skönhetsbehandlingar som kommer som översta träffresultat.

Om man tar bort mat & dryck - vad är vardagslyx för just dig ?

be4b40dc-d9ba-4cac-973b-2f963c88e3c6.png

I går gjorde jag en superinsats och tvättade "allt" hemma ,  sängkläder , täcken , kuddar  , köks och badrumstextil + alla kläder som låg i tvättkorgarna . 

Barnen har omväxlande haft influensa sedan förra veckan och jag ville städa/ tvätta  bort så mycket virusbaciller som möjligt .

Efter flertal timmars slit kunde jag igår lägga mig i en nybäddad säng med svala manglade lakan - Det är vardagslyx för mig !

Om jag ska välja någon skönhetsbehandling tycker jag att mycket är härligt & lyxigt , men det är få saker enligt mig som slår bra forvård & pedikyr .

 

 

 

 

 

Gillar

Kommentarer

 • 15 februari 2018 13:38

  För mig är vardagslyx att ha tid att äta frukost så länge jag vill utan att behöva tänka på klockan och att ha en tid som ska passas. Att kunna vara hemma en vardag och hinna göra någonting klart tex tvätten, nybäddning, städning av badrummet etc.

  Men det är också att vara med barnbarnen helt spontant när de slutar skolan, eller att sitta i solen på altanden och fika i lugn och ro...

  Det är att kunna disponera min tid helt fritt efter mina egna önskemål.....

 • 15 februari 2018 13:46
  Flamenco

  Nu är det snart vårvinter och tulpanerna blommar i butikerna. Jag köpte min första bukett i måndags och det är verkligen vardagslyx. Älskar tulpaner! 

 • 15 februari 2018 14:17
  Molnbär

  För mig är vardagslyx att ha gott om tid! 

 • 15 februari 2018 17:41
  seglar67

  En bra bok i soffan framför braskaminen i uterummet.smiley

 • 15 februari 2018 17:53
  aregnisw

  För mig är vardagslyx att jag mår bra det räcker långt för mig, att jag kan röra mig utan att ha värk, äta god hemlagad mat.  Köpa Tulpaner då och då.  

  Sen måste jag tacka dig för att du lade in den länken på svenska om 10.000 steg så mycket lättare  att läsa för den som vill då smileyyes

 • 15 februari 2018 18:57

  Håller med om en nybäddad säng! Lite hotellkänsla då. Även när man bytt ut alla handdukar och får den där fräscha känslan. Men när jag tänker efter så är tystnad en riktig vardagslyx efter allt ljud man utsätts för under en arbetsdag.

 • 15 februari 2018 19:10

  För mig är det att unna mig saker jag mår bra av. Styrketräning med egen PT, yoga, sovmorgon, min fina kaffemaskin som ger sååå gott kaffe.

 • 15 februari 2018 20:36

  För mig är nog vardagslyx att sitta tillsammans med sambon och bara prata och vara. Eller att stå med näsan upp mot solen och låta dess värmande strålar tränga undan det frusna skalet som omger mig så här års. Eller att få sitta ned med en kopp kaffe tills jag druckit upp den utan att behöva kasta ut hälften och springa till lektionen...

  Åh men det bästa, och då pratar vi vardag/jobbag... det är att kunna gå och kissa när jag behöver. För det är något som en fröken aldrig hinner med. Knäppt va, men av alla de saker som en lärare inte hinner med, så är det att gå på toa! En kollega sa idag att "Nu ska jag banne mig gå på toa! Igår gick jag på toa innan jag åkte hemmifrån, kl 05 på morgonen och nästa gång var när jag kom hem, kl 17". Sjukt och ohälsosamt. Men, oftast sanning.

  Kul frågeställning förresten. Gör att man börjar tänka till laugh

 • 16 februari 2018 08:33
  liliten

  Vardagslyx har helt plötsligt, och oväntat, blivit en massa olika saker. Små kanske, men för mej betydelsefulla. Jag funderar på vilka som helt och hållet blivit till på grund av att jag varit sjuk en tid, eller rättare sagt, vilka jag idag lägger märke till p.g.a. det.

  Att må så bra som jag ju förtjänar känns just nu som en stor vinst och en VardagsLyx. Var gång blodsockervärdena visar på normala! Frukost varje morgon. Promenader, mest lyxigt blir det ju om det är solsken. När min son har tid att träna med mej. När jag själv kan träna är också lyx. Att sova på natten. Att vara vaken på dagen. När syster min kommer med matlåda till mej och jag slipper laga mat. När jag kan och orkar göra middag. Listan tar aldrig slut så jag skonar dej från resten...men jag vet att du fattar wink

 • 16 februari 2018 10:56

  Åh tack alla för en inblick i era liv - och för att ni ville dela med er !

  Trevlig helg - med massa av just den "lyx" ni önskar 

   

Logga in för att skriva en kommentar.