Dag.17 Bästa ( enligt mig ) fröknäckerecept
Det här ska jag baka och njuta av så fort mina 8 /800 veckor är avklarade.
Fröknäcke
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
0,5 dl hela linfrön
2 msk pofiber
1 msk fiberhusk
0,5 dl smält cocosfett neutral smak
2,5 dl kokande vatten
1 tsk flingsalt
Blanda alla torra ingredienser, blanda ihop smält cocosfett och kokande vattnet och häll över fröblandningen. Låt blandningen svälla lite ett par minuter
Häll ut smeten på ett plåt med bakplåtspapper . Platta ut tunt , det ska täcka hela plåten
Grädda i ugn 175 grader i ca 40 min. Ta ut efter halva tiden och skär brödet i rutor
Gillar
Kommentarer
-
Ser riktigt gott ut och enkelt att göra!!
-
Fröknäcke är verkligen räddaren i nöden när man nu har slutat äta bröd, vilket jag har. Mitt favoritrecept skiljer sig lite från ditt, det innehåller även melonkärnor, pumpakärnor, chiafrön och kruskakli. Inget fett eller pofiber och inte kokande vatten. Samt att jag kryddar med brödkryddor eller rosmarin. Nu måste jag prova ditt recept med fett och pofiber.
Det irriterar mig bara att jag inte lyckas kaloriberäkna mitt recept, utan måste välja något fröknäcke från databasen som jag inte har en aning om vad det innehåller. Nu när jag ser ditt recept ska jag göra ett nytt försök. Kruxet är att man måste veta antalet portioner i hela satsen, och jag gör så stor sats (två plåtar) att det är omöjligt att räkna ut hur många portioner/bitar det blir. Men jag var helt ny här på Matdagboken när jag försökte. Man kanske kan väga hela det färdiga baket och dela totalvikten med vikten på en lagom bit?
-
Skriv in alla ingredienser på kostbevakningen.se . Lätt att få fram näringsvärde
-
Seglar67
Började försöka räkna på det men då alla värderna var angivna i gram för tex linfrön och solrosfrön och jag inte riktigt hade orken igår kväll att väga upp allt så gör jag det idag ist och meddelar näringsresultatet.
-
Fröknäcke är ju bara så gott
Jag har börjat köra Leilas recept på nyttiga fröknäcke och de blir också jättegoda
-
Energi Protein Fett Kolhydr. Fibrer Alkohol
Totalt 1306 kcal 125 kcal 1057 kcal 63 kcal 61 kcal 0 kcal
i gram 31 g 120 g 15 g 32 g 0 g
i E% 10% 81% 5% 5% 0%
-
Det där fröknäcket brukar jag baka var fjortonde dag det har jag tagit från Birgitta Höglunds fröknäcke kan inte klara mig utan detta. Så inget nytt för mig.
-
Tack AnnenMat, det tipset var ju bara så himla bra! Mitt fröbrödsrecept kommer från Lyckans Stenugnsbager i Hunnebostrand, där jag gick på kurs ett dygn och lärde mig baka surdegsbröd. Så här blir receptet i Kostbevakningen.se
(Tog inte med salt 1 tsk, kryddor och vatten 6 dl i uträkningen)
Senast uppdaterad 1 februari 2018 11:12
-
För att förtydliga :
Jag har fått receptet via en god vän och provbakat lite olika versioner av det - Birgitta Höglund fick det också ursprungligen av henne.
Laila Danielsson är upphovskvinnan till detta recept , när jag skrev "mitt bästa" syftade jag inte på att jag är upphovet till receptet utan det är det receptet jag tycker blir bäst och godast bröd.
Anenmat
Visst är kostbevakningen bra , gillar att man kan välja på olika vikt och volymmått
Logga in för att skriva en kommentar.