icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

8veckors blogg

Kalorisnål 166534
HAR varit En viktpendlare av rang ;)
Det är slut med det nu.
Hösten 2017 prövade jag BSD - The Blood Sugar diet , Blodsockerdieten av Dr Michael Mosely
( kallas ibland 8/800 då man äter 800 kcal/dag i 8 veckor)
och gick ner 16 kilo på 8 veckor - det lyckades jag gå upp , och lite till då jag avslutade året med lyxig all-inclusive i Dubai.
Under 18 veckor har jag kämpat mig ner drygt 30 kilo med strikt kcal och kolhydratintag -LCLC.

Kan jag ( en tröttkörd ensamstående 3 barnsmamma) så kan DU !
Nu börjar nästa utmaning - att hålla vikten .
31 januari 2018 19:11
9

Dag.17 Bästa ( enligt mig ) fröknäckerecept

Det här ska jag baka och njuta av så fort mina 8 /800 veckor är avklarade.

 

Fröknäcke

 

1 dl solroskärnor

1 dl sesamfrön

0,5 dl hela linfrön

2 msk pofiber 

1 msk fiberhusk 

0,5 dl smält cocosfett neutral smak

2,5 dl kokande vatten

1 tsk flingsalt

 

Blanda alla torra ingredienser, blanda ihop smält cocosfett och kokande vattnet och häll över fröblandningen. Låt blandningen svälla lite ett par minuter

Häll ut smeten på ett plåt med bakplåtspapper . Platta ut tunt , det ska täcka hela plåten

Grädda i ugn 175 grader i ca 40 min. Ta ut efter halva tiden och skär brödet i rutor

f0c8dc61-0351-4c97-8bf2-6b1e7f5f3a80.jpg

Gillar

Kommentarer

 • 31 jan 2018 20:43
  Tita

  Ser riktigt gott ut och enkelt att göra!!

 • 31 jan 2018 21:51

  Fröknäcke är verkligen räddaren i nöden när man nu har slutat äta bröd, vilket jag har. Mitt favoritrecept skiljer sig lite från ditt, det innehåller även melonkärnor, pumpakärnor, chiafrön och kruskakli. Inget fett eller pofiber och inte kokande vatten. Samt att jag kryddar med brödkryddor eller rosmarin. Nu måste jag prova ditt recept med fett och pofiber.

  Det irriterar mig bara att jag inte lyckas kaloriberäkna mitt recept, utan måste välja något fröknäcke från databasen som jag inte har en aning om vad det innehåller. Nu när jag ser ditt recept ska jag göra ett nytt försök. Kruxet är att man måste veta antalet portioner i hela satsen, och jag gör så stor sats (två plåtar) att det är omöjligt att räkna ut hur många portioner/bitar det blir. Men jag var helt ny här på Matdagboken när jag försökte. Man kanske kan väga hela det färdiga baket och dela totalvikten med vikten på en lagom bit?

 • 31 jan 2018 23:15

  Skriv in alla ingredienser på kostbevakningen.se . Lätt att få fram näringsvärde

 • 1 feb 2018 07:08

  Seglar67

  Började försöka räkna på det men då alla värderna var angivna i gram för tex linfrön och solrosfrön och jag inte riktigt hade orken igår kväll att väga upp allt så gör jag det idag ist och meddelar näringsresultatet.

   

   

 • 1 feb 2018 08:52
  Jessand

  Fröknäcke är ju bara så gottsmiley Jag har börjat köra Leilas recept på nyttiga fröknäcke och de blir också jättegoda

 • 1 feb 2018 08:52

                                   Energi           Protein              Fett                Kolhydr.           Fibrer          Alkohol

   

  Totalt                     1306 kcal     125 kcal          1057 kcal          63 kcal           61 kcal          0 kcal

  i gram                                           31 g                120 g                 15 g                   32 g                   0 g

  i E%                                              10%                 81%                      5%                 5%                        0%

 • 1 feb 2018 10:48
  aregnisw

  Det där fröknäcket brukar jag baka var fjortonde dag det har jag tagit från Birgitta Höglunds fröknäcke kan inte klara mig utan detta. Så inget nytt för mig.

 • 1 feb 2018 11:09

  Tack AnnenMat, det tipset var ju bara så himla bra! Mitt fröbrödsrecept kommer från Lyckans Stenugnsbager i Hunnebostrand, där jag gick på kurs ett dygn och lärde mig baka surdegsbröd. Så här blir receptet i Kostbevakningen.se

  (Tog inte med salt 1 tsk, kryddor och vatten 6 dl i uträkningen)

  d23de69d-412d-40b9-a370-4dc5f4dd92c8.JPG

   

  Senast uppdaterad 1 feb 2018 11:12

 • 1 feb 2018 12:57

  För att förtydliga :

  Jag har fått receptet via en god vän och provbakat lite olika versioner av det - Birgitta Höglund fick det också ursprungligen av henne.

  Laila Danielsson är  upphovskvinnan till detta recept , när jag skrev "mitt bästa" syftade jag inte på att jag är upphovet till receptet utan det är det receptet jag tycker blir bäst och godast bröd.

   

  Anenmat

  Visst är kostbevakningen bra , gillar att man kan välja på olika vikt och volymmått

Logga in för att skriva en kommentar.