icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

8veckors blogg

Kalorisnål 166321
HAR varit En viktpendlare av rang ;)
Det är slut med det nu.
Hösten 2017 prövade jag BSD - The Blood Sugar diet , Blodsockerdieten av Dr Michael Mosely
( kallas ibland 8/800 då man äter 800 kcal/dag i 8 veckor)
och gick ner 16 kilo på 8 veckor - det lyckades jag gå upp , och lite till då jag avslutade året med lyxig all-inclusive i Dubai.
Under 18 veckor har jag kämpat mig ner drygt 30 kilo med strikt kcal och kolhydratintag -LCLC.

Kan jag ( en tröttkörd ensamstående 3 barnsmamma) så kan DU !
Nu börjar nästa utmaning - att hålla vikten .
15 juni 2018 10:27
11

Dag 151. ALDRIG släppa fokus

Solen skiner  , havet är inbjudande varmt och livet levs i ett behagligt semestertempo.

Den enda tid jag har att passa är flygresan hem och den ligger flera veckor fram i tiden - allt är underbart och SKITJOBBIGT !!!

Spanien och semester är rena döden för mig och min beroendehjärna. 

Jag trodde att det slulle bli betydligt enklare för mig här än det visat sig vara. Det är så mycket  smaker , dofter och sitautioner som påminner mig om hur jag tidigare unnade mig och åt - alla sommarlov med barnen här och då jag tidigare bodde i Barcelona.

Jag måste KÄMPA  varje dag ,ja jag väljer att använda det ordet för det är precis det jag gör , finns inget annat ord för att beskriva den dagliga kamp jag måste föra för att inte trilla dit.

 Jag kan inte bekymmerfritt köpa ett kilo underbara körsbär att dela med barnen till efterrätt , inte beställa ett gals cava med lite salta mandlar på strandbaren , inte smaka på den grillade kycklingen från markanden utan att genast börja fantisera om att doppa den nybakade baguetten i den underbara smakrika såsen man får till.....

0c590bb2-a59d-4500-8ea4-3335d56e7b5e.gif

Lyckan över att smidigt röra mig på stranden i både baddräkt och bikini , att orka ta flera promenader varje dag längs med den fantastiskta strandpromenaden , den känslan väger lätt nu i konkurrens med allt som jag förknippar med Spanien , semester och lite guldkantad vardag...

Vet ni hur många gåner jag tänkt - 

Äh vad F-N jag släpper på bromsen , äter och njuter och så tar jag tag i vikten när jag kommer hem igen 

Massor av gånger , jag har tappat räkningen....

Att leva med eller som det känns just nu UNDER ett beroende är vidrigt .

Jag trodde att jag var bättre rustad , jag har ändå utsatt mig för frestelser dagligdag hemma med allt som barnen äter och i sociala sammanhang , men det här var jag inte beredd på.

GIV MIG STYRKA ATT STÅ EMOT !

Kommentarer

 • 15 jun 2018 10:46
  gasten

  Så härligt att vara i Spanien så länge!

  Har varit på utlandsresa som längst 4 veckor.

  Det är inte helt lätt med maten. Jag har ju ätit det jag vill ha när vi ätit ute, tycker inte om strips så det har jag bara tagit lite av.

  Men det är ju betydligt lättare när man lagar maten själv. Ett glas vitt vin är inte så farligt med kalorier.

  Att smaka lite körsbär tycker jag inte skulle vara så farligt.

  Du får inget roligt om du inte kan smaka ens på lite frukt.

  Jag brukar alltid gå ner i vikt när jag är utomlands på grund av alla promenader.

  Vill inte råda dig till någonting, du får känna dig för.

  Lycka till med allt och ha en fortsatt fin semester!

 • 15 jun 2018 10:54

  Ta en dag i taget! Promenera, njut i solen!

  Unna dig lite extra av sådant som är ok i din diet! Hellre lite för mycket än fel.

  Så tänker jag för att hålla mig på banan. Ok, det blir lite mycket nötter och ost, men jag äter iaf inte bröd eller potatis! yes

 • 15 jun 2018 10:56

  Maire

  Jag är extremt strikt för det är det enda som fungerar för mig. 

  Likt en narkoman kan jag inte bara ta "lite" .

  gasten

  önskar att jag hade kunnat ta bara lite strips eller smaka lite körsbär MEN det triggar igång mig och då vill jag bara ha mer och mycket mer av mina favoritdroger.....Något som i sig , tex körsbär som inte är "dåliga " får mig att i slutändan göra katastrofal val .

  Jag kan inte ens äta körsbärstomater utan att riskera att sätta igång en process som blir ohanterbar , så hemsk starkt är mitt beroende.

  MagganD

  Det får helt enkelt bli större portion broccolimos då wink - typ det enda jag inte triggas igång av och som det inte är någon fara om jag äter en större portion - extremt ? JA men det är så det tyvärr fungerar för en drogberoende.

  Senast uppdaterad 15 jun 2018 10:59

 • 15 jun 2018 12:43

  Jag tycker verkligen det låter hemskt. crying Tycker synd om dig, och beundrar din viljestyrka! Jag minns precis hur det kändes i början varje gång jag lyfte telefonluren och inte samtidigt fick tända en cigarett.angry

  Om du fortsätter med den här kosten, kan du då hålla din viktbalans? Du måste väl lägga tillkalorier för att inte förvandlas till ett benrangel? Eller äter du bara mer broccoli och flera ägg? Är det själva njutningen av smakupplevelsen du inte klarar av? Jag kan ändå inte låta bli att komma med ett råd: försök hitta en bra kbt-terapeut! Och någon mer grönsak du kan tillåta dig. Avocado? Sparris? Blomkål? Aubergine?

  Styrkekramar!

 • 15 jun 2018 14:27

  seglar67

  Jag har hittat en jättebra KBT terapeut som jag haft intensiv kontakt med under ca 20 veckor och det har verkligen hjälpt.

   

  Jag har lagt till kalorier i form av både mer ägg och broccoliwink , men även smör till äggen och tex ren kyckling , sojaböner m.m.

  Avocado älskar jag , men överäter så det går inte.

  Aubergine och blomkål är inga direkta favoriter och sparris - älskar sparris och har det ibland som middag.

  Njutningen av smakupplevelsen är fantastisk , jag ÄLSKAR  att både äta och dricka gott , MEN njutningen ger också bränsle till beroendehjärnan och det som är jobbigast för mig är det fullkomliga  kaos som det innebär.

  Det är ett hjärnspöke som inte lämnar mig i fred , inte ens när jag sover. Att ständigt ha denna "röst" i huvudet är vidrigt , det enda sätt tt få tyst på den är att kväva / tysta rösten med raffinerade kolhydrater. Den enda gång det varit tyst är när jag äter och äter och äter....då är det tyst och jag får lite lugn och ro.

  Att jag nu väljer att äta något ensidigt är för att jag lyckats hitta ett par livsmedel som inte på något sätt triggar igång beroende på minsta lilla sätt och att uppnå lugn och ro i hjärnan är prio ett för mig.

   

 • 15 jun 2018 16:41
  Jessand

  Usch låter jättejobbigt speciellt med tanke på att det är en väldigt smal kost som verkar funka för dig.Hoppas verkligen du kan njuta av din tid i Spanien 

  Jag vet ju med mig att jag triggas av vissa saker som bröd ...men det är liksom inte kört för flera dagar men visst den dagen äter jag ju för mycket  kcal och kanske ett livsmedel jag ej bör äta ...men ha så få saker jag fick äta som du då skulle jag nog bli deprimerad ....så väldigt imponerad av din kamp /insikt om hur du fungerar.

 • 15 jun 2018 18:57
  Monqi

  Styrkekramar, du får tänka att du inte vill tillbaka som du var, inte förlora allt du jobbat för, men jag vet, lättare sagt än gjort... själv ligger jag risigt till just nu, men skickar iaf en bamsestor styrkekram heart

 • 15 jun 2018 19:19

  Tack jessand

  och Monqi

   alla styrkekramar tas emot även de "risiga " 

 • 16 jun 2018 09:15
  Tita

  Oj jag förstår att du är i ett kaos av känslor och jag känner så starkt med dig.

  Hoppas innerligt att du övervinner den där rösten och får känna att yes jag lyckades!! 

  Tusen styrkekramar till dig! 

 • 16 jun 2018 10:05

  Oh 😕 jag vet....

  om jag ändå hade nåt bra råd till dig,det där kämpandet sysslar ju jag också med.

  fasst med viktnedgång och annat skit.

  så jag vet inte ännu hur man ska bära sig åt.

  skickar varma styrkekramar till dig 💕

   

 • 16 jun 2018 10:42
  aregnisw

  Jag skickar massor med styrkekramar till dig du är stark woow heart

Logga in för att skriva en kommentar.