icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

8veckors blogg

Kalorisnål 166337
HAR varit En viktpendlare av rang ;)
Det är slut med det nu.
Hösten 2017 prövade jag BSD - The Blood Sugar diet , Blodsockerdieten av Dr Michael Mosely
( kallas ibland 8/800 då man äter 800 kcal/dag i 8 veckor)
och gick ner 16 kilo på 8 veckor - det lyckades jag gå upp , och lite till då jag avslutade året med lyxig all-inclusive i Dubai.
Under 18 veckor har jag kämpat mig ner drygt 30 kilo med strikt kcal och kolhydratintag -LCLC.

Kan jag ( en tröttkörd ensamstående 3 barnsmamma) så kan DU !
Nu börjar nästa utmaning - att hålla vikten .
28 maj 2018 08:29
10

Dag 134 . Obedda råd och "en kvart om dagen "

Vi verkar vara ett par stycken som numera glider runt viktlösa wink och mållösa 

Jag är en av er- alla vikt och hälsomål är uppfyllda och att " bara" hålla jämnvikt känns lite för klent

( Hur det nu kan kännas så då det just är detta som varit det stora problemt tidigare ?! )

 

Anyway

Här kommer en "kvart om dagen " utmaning

Under en månads tid - gör något en kvart om dagen

Träning , meditation , språkkurs, måla ,läs poesi etc

Det kan vara vad som hest

- ni kan väl posta en kommentar här  med just er kvart om dagen och så kör jag en uppföljning 28 juni.

8cd11e3c-c661-4b45-bafd-1b0d50436d91.jpg

 

Sedan har jag ju under dessa veckor hunnit med en hel del mental träning och insikter har kommit och gått - en del har fastnat och jag har haft ett par stora AHA upplevelser kring mitt framförallt ät-beteende.

Jag kommer att skriva om detta , för min egen del är det bra och viktigt att få ner tankarna och reflektionerna svart på vitt MEN jag tänker också att om det är så att en endaste person fakttiskt kan bli hjälp och få rätsida på tankar och mönster kring sitt ätande är det värt allt.

Jag har tidigare hamnat i en disskusion kring oombedda råd och jag läste en inlägg hos Stina Wollter som skrev så här :

"Kan inte bara människor lära sig ge råd bara när de efterfrågas. Oombedda råd är krävande. Kan skapa ångest. De ger indirekt en åsikt om hur man ska sköta sitt liv. Som. Man. Inte. Bett. Om.

Ge inte råd om inte en person har bett om det. Om du ändå brinner av längtan efter att ge råd, fråga om personen vill ha ditt råd."

Nu bygger ju en stor del av MD på råd &tips medlemmar emellan , en massa pepp och kärlek men  för att inte trampa någon på tårna så är mina inlägg inte riktade mot någon speciell , utan bara till de som själva önskar.

Ja - jag "brinner" av längtan att få dela med mig för jag har faktiskt uppnått något med denna viktresa som jag aldrig trodde skulle vara möjligt- LUGN och RO i min hjärna när det kommer till tankar kring mat - och det ( och lite annat )  vill jag dela med mig av .

Gillar

Kommentarer

 • 28 maj 2018 08:31

  8veckors 

  en kvart om dagen utmaning

  MEDITATION

  ( jag gör en kvart på morgonen innan jag går upp , en kortare stund mitt på dagen och en kvart innan jag somnar )

 • 28 maj 2018 13:44
  klaraelv

  okie, efter funderande, så kan jag satsa 15 minuter om dagen på hemma träning, situps och höftlyft skulle jag kunna lägga till som extra träning och få ihop 15 minuter.

  Ja, när de oombedda råden kom på tapeten så skapade det en negativ effekt hos mig, istället för att ge glada tillrop till andra så har jag blivit mer restriktiv med att skriva på andras bloggar, vilket jag kan tycka är lite tråkigt. Nu skriver jag oftast bara hos de som jag vet inte försöker bita huvudet av mig om jag skriver. VIll inte att det ska vara otrevligt när man försöker hjälpa, så då är jag hellre tyst.

 • 28 maj 2018 14:06

  klarelv

  oombedda råden -tråden fick mig att tappa lite lust och engagemang på MD ,

  MEN dels gillar jag ju våra dialoger här inne OCH jag känner att det nu är ett ypperligt tillfälle att " throwback" till någon som behöver det.

  Vill man inte ha råd och tips på ett sådant här forum är det ju enklast att man skriver det så man slipper .

  Din träningsdos ÄR impornerande - och DU - jäkligt snygga ben har du

  ( såg bilden i din "bikinitråd")

 • 28 maj 2018 15:11
  klaraelv

  Blir lite galet när man får trippa fram, när man inte vet om man törs kommentera viktnedgångar eller ge råd. Jättesynd för det är ju det ett sånt här forum är bra att ha för, i min mening i alla fall. 

  Tack, blir glad att höra det, har alltid haft komplex för mina ben för att de varit så grova även när jag vägde ca 53kg (fotbollsben). Tror att det är all cykling som gör att det motverkar lite av all den benträning jag kör, så att de inte blir så extremt musklade, men jag vet inte. 

 • 28 maj 2018 17:31

  Jag tycker inte om att binda upp mig till att lova mig själv att göra saker varje dag. Visst promenerar jag massor och styrketränar en hel del, men jag kan också med gott samvete låta bli det helt under flera dagar. Det enda som jag faktiskt prioriterar att göra varje dag det är att registrera allt jag äter på Matdagboken. Kan tänka mig att det tar minst en kvart i anspråk, men det är i så fall väl investerade minuter för att motverka viktuppgång. Det tror jag att jag måste fortsätta med resten av livet, och det kan jag acceptera.

  Personligen är jag nästan mer taggad av att hålla målvikten än vad jag var under viktminskningsresan. För statistiskt sett är det mycket lättare att gå ner i vikt än att behålla den nya vikten. Och därför är det så bra att Matdagboken finns kvar för stöttning även efter målvikt!

 • 28 maj 2018 19:26

  Ha, ha, två själar och samma tanke, som så ofta 8veckor!😊 Igår skrev jag i en kommentar på min blogg att jag tänkte ge mig själv en utmaning i Arne Tammers stil! En kvart om dagen ska jag köra mitt styrketräningsprogram. Och idag sjösätter du din utmaning!!😊😂 Jag hänger på! Har redan krympt femton centimeter sedan jag började min sittbrunnsgympa, helt otrooooligt!

  Klaraelv samma här, inte fotbollsben visserligen, men alltid kraftiga, starka pojkben... Så glad jag borde vara för dem! Ska verkligen försöka ändra mina tankar om mina ben.

  PS Jag tar gärna emot råd och synpunkter, men lyssnar på mitt eget vis på dem.😉

  Senast uppdaterad 28 maj 2018 19:31

 • 28 maj 2018 20:39

  Underbar idé!! Som alltid är det så kul att läsa dina tankar och funderingar laugh

  OK min kvart om dagen... klurigt... det borde förstås vara något med motion... men... ärligt talat. Jag tror att jag ska bestämma mig för att en kvart om dagen ska jag tänka bara positiva tankar. Helst ska dessa vara på jobbet (som just nu dessvärre är fullt av negativitet p.g.a stress) Så 15 minuters positiva tankar är min utmaning.

  Vad gäller oombedda råd... har inte läst det inlägget tror jag... ska kolla efter det. Men... jag tänker så här: Om jag bloggar, här eller någon annanstans betyder det att jag vill att andra människor ska kommentera, hur de kommenterar är upp till dem. Gillar jag inte kommentarerna så behöver jag inte heller bry mig om dem. Jag kan inte bestämma vad andra människor ska tycka och tänka, vi lever i ett fritt land där åsiktsfrihet är en gudomlig rättighet.

  Jag VILL ha kommentarer och åsikter och råd på min blogg, det är mycket därför jag bloggar.

  Så ös på bara, "give me all you got!!" laugh

  Kram heart

 • 29 maj 2018 07:21
  aregnisw

  Jag cyklar fram och tillbaka till Brandkåren o hämtar bilen där det blir ca 40 minuter totalt om dagen fram o tillbaka. Jag kommer cykla så länge jag bara kan så den utmaningen blir inte så svår för min del. Sjukgymnastik med avslappning på kvällen i ca 15 minuter också det höll jag på att glömma det är så skönt för kroppen o knoppen. heart

  Senast uppdaterad 29 maj 2018 07:24

 • 29 maj 2018 10:09

  Kicki47 jag håller absolut med dig! Bloggar man här så är det en del av dealen att man får vara beredd på obedda råd, förnumstiga påståenden och alla möjliga välmenande klappar på axeln eller huvudet eller andra kroppsdelar. Blir man sårad av det ska man nog inte blogga här. 

  Själv har jag haft stor nytta av många kommentarer sen jag började viktblogga.   Jag kan inte påminna mig några som irriterat mig. Däremot har det hänt att någon retat sig på mina kommentarer. Då gör jag omedelbart en dubbel pudel och undviker vederbörande i fortsättningen. Livet är komplicerat nog ändå, utan att man fortsätter umgås med  prinsessor på ärten.😊

 • 29 maj 2018 21:31

  seglar67 jag älskar dina uttryck!! "en dubbel pudel" ha ha ja, så gör jag också har jag märkt. Jag är här för att få råd och stöd för att lyckas i min viktminskning. Människor som blir irriterade eller är "prinsessor på ärten" möter jag på andra ställen där jag kanske inte har möjlighet att undvika dem, här är jag inte intresserad av dem. 

  Det finns så många underbara människor här som jag vill umgås med här istället heart

Logga in för att skriva en kommentar.