icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

8veckors blogg

Kalorisnål 121840
HAR varit En viktpendlare av rang ;)
Det är slut med det nu.
Hösten 2017 prövade jag BSD - The Blood Sugar diet , Blodsockerdieten av Dr Michael Mosely
( kallas ibland 8/800 då man äter 800 kcal/dag i 8 veckor)
och gick ner 16 kilo på 8 veckor - det lyckades jag gå upp , och lite till då jag avslutade året med lyxig all-inclusive i Dubai.
Under 18 veckor har jag kämpat mig ner drygt 30 kilo med strikt kcal och kolhydratintag -LCLC.

Kan jag ( en tröttkörd ensamstående 3 barnsmamma) så kan DU !
Nu börjar nästa utmaning - att hålla vikten .
1 maj 2018 09:04
6

Dag 107. Ny lägsta vikt sedan 2016.

I går vägde jag in på den lägsta vikt jag haft sedan hösten 2016, nämligen 73,6 kilo.

Den gången hade jag en 40 års fest som “mål” och  vägde så lite endast den morgonen….4 veckor senare hade jag gått upp 7 kilo och det är ett talande mönster för hur mina viktminskningsprojekt har sett ut tidigare.

 

Jag har haft ett tydligt mål och slutdatum, sedan har jag helt släppt på disciplinen och tänkt att jag inte längre har något stört förhållande till vad hur och när jag äter.

( precis som Kicki74 skrev, trott att livet skulle bli en jäkla lycklig schampooreklam av sig självt )

 

Jag har (nog) aldrig missat någon av mina “kvalgränser “ eller uppsatta mål men sen har det ju varit noll eftertanke kring - vad händer efter uppnådd målvikt ?

 

Jag har tidigare tackat dig Gittan52 för alla  dina diagram och statistik, och ett av dina senaste inlägg gav mig en väldigt värdefull insikt.

Jag tittade på ett av dina diagram och konstaterade att “ jaha , där pendlade vikten upp och ner “ och reflekterade inte mer över det , men sen när jag tittade närmare så visade det sig att dina viktpendlingar ligger inom ett väldigt snävt viktspann , något kilo upp eller ner , medans mina viktpendlingar ligger på 5-10 kilo utan 

 att jag tyckt det var märkligt.

82d1a11e-2da4-4363-97f1-33cb71e170d3.png

Jag har gått upp och ner både 5,10 och 15 kilo på väldigt kort tid så för mig är 10 kilo ingen big deal, och när jag låter vikten rusa iväg på det sättet så blir det ju inte bra i slutändan.

 

När målvikt är uppnådd MÅSTE jag fortsätta väga mig varje dag OCH ha ett väldigt snävt viktspann på tillåten viktförändring .

 

Något annat som är tydligt är det som ni viktstabila “veteraner “ på MD förmedlar, snedsteg, resor eller helger  med lite extra unnande i mat & dryckesväg måste följas upp och rättas till redan efterföljande dagar ( så mycket för min dröm om ett liv utan att väga , mäta och ha fortsatt kontroll…..)

 

Så - note to my self ( och som kanske kan hjälpa någon annan också )

 

.Snävt tillåtet viktspann när målvikt är uppnådd, max 2 kilo , sedan är det på med hårdhandskarna igen.

 

.Avsteg från matplan skall göras i möjligaste mån planerat och sedan om vikten blivit påverkad negativ så är det omedelbar rättelse.

 

Nästa lägsta vikt , från 2014 är 71,7 kilo och dit är jag på väg och förbi snart .

a243fb9e-99c8-4302-b413-9f13af6d532a.jpg

Gillar

Kommentarer

 • 1 maj 2018 09:59
  klaraelv

  Grattis till den fina noteringen och nu fortsätter vi.

 • 1 maj 2018 11:23
  gasten

  Grattis till lägsta vikt !

  Det är så lätt att falla tillbaka i gamla matvanor.

  Själv har jag gjort det gång på gång.

  Nu kämpar vi på!

  Ha en fin första maj !

 • 1 maj 2018 11:57
  gittan52

  Kul att kunna inspirera  laugh

  Jag har faktiskt inte själv tänka på att min vikt ”bara” har pendlat några kilon upp och ner de senaste 2 åren.

  Och det är just dessa 2 kilo över, eller under, målvikten som är spannet i Hålla Vikten. Framför allt tror jag det är viktigt för att kvinnor som har hormonella svängningar.

  Ju närmare målvikten vi kommer desto mer tid tror jag vi behöver lägga på finliret innan vi hittar en livsstil som har permanentat sig.

  Tänk när du kan ändra din presentation genom att det som står där nu hör till historien och att din aktuella status är att du jobbar med att hålla din målvikt  yes

 • 1 maj 2018 17:33

  Stort grattis! Och håller med, bra att ha en maxgräns efter uppnådd målvikt. Jag pendlar också oftast två kg över och under målvikt, mer än så får det inte bli.

 • 1 maj 2018 20:44

  Heja dig! Jag har också beundrat gittan52s viktmatriser och hennes stenkoll på små viktförändringar. Tänker göra exakt likadant när jag nått min målvikt. Just nu har jag en färgmatris där det skiljer 4 kg mellan färgerna. 

 • 2 maj 2018 07:27
  chicha

  Upptäckte häromdagen att det var 7 år sedan jag först gick med i MD! Den största delen av den tiden har jag ägnat åt att hålla min målvikt! Visserligen tog det ända till dec 2012 (17 månader) för att nå min målvikt på den relativt lilla viktnedgången på 12 kg, men då hann jag lära mig en massa saker. 

  Sedan har det stora jobbet varit att hålla vikten. Hade ett ordentligt återfall pga stressjukdom, men då jag väl mådde bättre gick det relativt fort att åter komma ner i målvikt. Jag visste ju hur jag skulle göra. 

  Sedan maj-16 har jag bara haft ett enda "fartgupp" då jag gick över + 2 kg - och det rättade jag till veckan efter. Fram till förra sommaren reggade jag 5/7 dagar per vecka, men sedan vågade jag släppa även registreringen. Har varit viktstabil +- 2 kg sedan dess. 

  Jag väger mig dock bara en gång/vecka. Så förutom det med vägningen håller jag med dig, ta tag i ev viktuppgångar snarast! 

  Lycka till! 

Logga in för att skriva en kommentar.