icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

8veckors blogg

Kalorisnål 166541
HAR varit En viktpendlare av rang ;)
Det är slut med det nu.
Hösten 2017 prövade jag BSD - The Blood Sugar diet , Blodsockerdieten av Dr Michael Mosely
( kallas ibland 8/800 då man äter 800 kcal/dag i 8 veckor)
och gick ner 16 kilo på 8 veckor - det lyckades jag gå upp , och lite till då jag avslutade året med lyxig all-inclusive i Dubai.
Under 18 veckor har jag kämpat mig ner drygt 30 kilo med strikt kcal och kolhydratintag -LCLC.

Kan jag ( en tröttkörd ensamstående 3 barnsmamma) så kan DU !
Nu börjar nästa utmaning - att hålla vikten .
2 juli 2018 09:15
6

6 veckor målviktig- Äta bör man annars dör man - men HELA tiden ?

Vi har gäster och en hel del rutiner och vanor kastas omkull.

Fortfarande har jag mina lugna sköna ensamma morgnar , jag simmar eller tar en lång promenad längs med kusten.

När jag kommer hem har kanske någon vaknat och sedan följer en lååång stund innan alla är klara för fm "aktivitet "

Nu med två yngre tonårskillar i huset så tar allt extremt lång tid .

Sedan ska det ätas , tuggas , smaskas och snacksas HELA tiden.

Jag som äter enl 18:6 blir verkligen påmind om hur mycket av det sociala samspelet som kretsar kring mat och att de alla flesta kräver något att tugga på så fort man ska göra något.

Vi går till poolen - då måste vi packa lite snacks. Ner till stranden , jag då köper vi glass/läsk på standbaren.

Hem till huset , ett glas cava och lite oliver innan vi går hem. Innan maten något litet att tugga på medan maten blir klar. Efter matenså blir det en liten kvällspromenad och något att äta / dricka på vägen + frukost som servers i omgångar , lunch mellanmål och middag.....jag längtar efter MINA egna rutiner .

Att planering och konsekventa rutiner är en stor del i min viktnedgång framstår klart med facit i handen. Det är så lätt att bara haka på och ta en liten smakbit här och där.....

 

Gillar

Kommentarer

 • 2 jul 2018 11:26

  Visst får man en lite annan syn på det där med mat och ätande när man följer 16:8 smiley

 • 2 jul 2018 13:29

  Jag vet inte om jag är hårt uppfostrad men när man är gäst hos någon så brukar man väl anpassa sig ungefär till de måltidstider som erbjuds där? Och inte tvärtom? Men ni kanske bestämt det här ihop i förväg? Hoppas du inte tar illa upp att jag frågar!

 • 2 jul 2018 18:39

  medlem16

  tar inte alls illa upp -och jag och mina barn hade faktiskt anspassat om det var vi som var gäster-

  Man lär sig något nytt om gamla vänner när man reser och bor ihop.......wink

   

 • 4 jul 2018 08:14
  chicha

  18:6? Alltså bara 6 timmars ätfönster? Jag testar lite 16:8 just nu och tycker att det blir tätt mellan måltiderna de 8 timmar jag får äta. Försöker få in frukost, lunch och middag. Hur många gånger äter du per dag normalt? 

 • 4 jul 2018 09:14

  chicha

  felskrivet av mig , ska ju vara 16:8

  Jag äter bara lunch och middag.

  Här i Spanien lunch vid 14  och middag vid 20.

  Idén är ju nog inte att försöka få in alla sina måltider på kortare tid , utan att äta färre måltider under en begränsad tid.

  Min mage har blivit så mycket bättre när tarmarna får längre viloperioder

 • 9 jul 2018 21:16

  Känner med dig, upplever liknande trauma här med besökande barnbarn och familjemedlemmar. Eftersom jag för länge sedan abdikerat som projektledare för måltider mm när huset invaderas, har jag ingen kontroll. Varken över tider eller måltidernas innehåll. Ibland äts det här, ibland i barnens sommarhus, det följer inga regler, möjligtvis om de kommit ihåg att handla eller inte. Men äts gör det, jämt. Dessutom olika saker. Alla måste få det dom föredrar. Vill man inte ha pasta får man potatis. Gillar man inte kyckling får man lax, även om alla andra äter kyckling. Till frukost ska den ena ha mackor med jordnötssmör, den andra StarWarsflingor, den tredje varm choklad men det måste vara havredryck, den fjärde vill inte ha frkost alls men gärna plättar vid elvatiden lagom när det snart är dags att planera för lunchen. Jag vill inte uppfostra utan rymmer, eller följer minsta motståndets lag, men blir helstressad och glömmer bort mina egna tider och rutiner. Samtidigt är det ju underbart att de vill vara här och trivs med mormor och morfar.

  Jag håller också fast vid 16/8, men äter förutom lunch och middag även ett stadigt mellanmål med proteinpulver, kvarg och bär kl 16.00. Eller gjorde, tills för ett par dagar sedan. Idag har det varit totalt matkaos, vilket resulterade i grillad majskolv klockan 15, halv chokladkaka klockan 17 och ingen middag....

  Håll ut, det ska jag försöka.<3

Logga in för att skriva en kommentar.