icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

8veckors blogg

Kalorisnål 213250
HAR varit En viktpendlare av rang ;)
Det är slut med det nu.
Hösten 2017 prövade jag BSD - The Blood Sugar diet , Blodsockerdieten av Dr Michael Mosely
( kallas ibland 8/800 då man äter 800 kcal/dag i 8 veckor)
och gick ner 16 kilo på 8 veckor - det lyckades jag gå upp , och lite till då jag avslutade året med lyxig all-inclusive i Dubai.
Under 18 veckor har jag kämpat mig ner drygt 30 kilo med strikt kcal och kolhydratintag -LCLC.

Kan jag ( en tröttkörd ensamstående 3 barnsmamma) så kan DU !
Nu börjar nästa utmaning - att hålla vikten .
26 september 2018 08:46
2

5:e veckan 800 kcal . Plus 0,6 på vågen - hur är det möjligt ?!

Ett stort inledande minus blev till plus under veckan - hur är det möjligt….

 

Inte så svår matematik  , men det intressanta är hur viktigt det är med mental förberedelse och “hjärnkoll” på hur , vad och varför man äter , samt att har man en plan är det den som gäller - jag återkommer till mitt tidigare inlägg om “ trying is lying “

 

I fredags var både jag och min väninna på samma middag . MIn förberedelse var extra motion, jag hade över 20 .000 steg på räknaren när jag väl satte mig till bords och jag hade redan innan bestämt mig för att äta av förrätt och huvudrätt men hoppa desserten. Avsteget gällde bara denna middag och tillbaka i rutin redan på lördag morgon.

Visserligen visade vågen 0,7 plus lördag morgon , men allt var borta till måndagmorgon.

 

Jag var extra sugen under lördagen , dels pga att jag ätit utöver min vanliga kost , samt att det även blev både lite bubbel och vin. Jag drack mycket både ingefära & citronvatten ( som för mig effektivt dämpar suget efter sött ) och tea samt åt enligt vanligt schema .

Det var inte helt lätt , det är svårt när hjärnan vill åt ett annat håll och man tycker att ett litet avsteg till kan man väl få göra , det är väl inte så farligt…...

 

Min vännina hon unnade sig både det ena och andra när hon lät suget ta över, efterrätt på fredagen, forsatte med lite smått extra under  både lördagen och söndagen - helgen var ju ändå redan förstörd - och så är det ju födelsedagsfirande nu idag onsdag och då skulle hon ju baka igår tisdag och säkert både smaka på smeten och givetvis måste man ju få unna sig en bit födelsedagstårta…..

Hennes mentala förberedelse och min var vitt skilda och resultatet för henne var en fin nedgång fram till fredagen med 1,6 kilo som nu i går tisdag hade blivt ett plus 0,6 totalt sett över veckan.

 

Mitt facit , en middag som jag njöt av i fredags , hennes facit 4-5 dagar då hon inte följt sin plan, just därför att hon mentalt inte förberedde sig på ETT avsteg, utan redan i fredags faktiskt planerade för avsteg både tisdag och onsdag , och på så sätt gjorde det tillåtet att slarva flera dagar fram till idag.

Se vilken skillnad “att försöka “ och att faktiskt göra och hållla sig till sin plan kan innebära.

6436b92f-8da0-4e0a-a0df-30b97714b0eb.png

 

 

Nu är det tillbaka till planen som gäller !

Gillar

Kommentarer

 • 26 sep 2018 11:04
  paloma

  Att bestämma sig redan i förväg hur man ska äta är bra, då tror jag att mindre mat slinker ner av bara farten. Jag tror att du och andra som gått i mål har lättare att hålla detta, för i början är nog inte viljan så stor och det är lättare att falla tillbaka i samma gamla vanor.

  Jag brukar tala om för min man om han är med vad jag ska äta, det är lite svårare att ta mer då. Han vet att jag vill att han ska hålla ett öga på mina portioner. Nu klarar jag det mycket bättre, men i början fick han säga till när jag kastade i mig första portionen och skulle ta mer mat.

  Jag planerar mycket noggrannare just nu igen, men hoppas att det snart ska sitta där igen av sig själv🙂

 • 26 sep 2018 11:45

  För mig kändes det faktiskt lättare att hålla mig till min uppgjorda plan under själva viktminskningen. Nu lurar tankar på att jag faktiskt har utrymme att äta lite mer då och då då det verkar vara relativt lätt at återställa vikten på ett par dagar.

  Slarvar jag en dag kan det lät bli flera dagar , veckor på raken , det är så jag alltid gått upp ivikt igen - jag tror  att jag lätt ska kunna gå tilbaka till goda vanor men det är / har varit fruktansvärt jobbigt.

  För MIG att låta helgerna vara relativt fria fungrar inte av den anledningen , en helg kan bli en oändligt lång vurpa.....plus jag gillar inte känslan av att behöva jaga vikten under kommande vecka för att släppa på helgen och sedan jaga vidare nästkommande vecka- inte ett bra ekorrhjul att springa i för min del.

Logga in för att skriva en kommentar.