icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

8veckors blogg

Kalorisnål 229219
HAR varit En viktpendlare av rang ;)
Det är slut med det nu.
Hösten 2017 prövade jag BSD - The Blood Sugar diet , Blodsockerdieten av Dr Michael Mosely
( kallas ibland 8/800 då man äter 800 kcal/dag i 8 veckor)
och gick ner 16 kilo på 8 veckor - det lyckades jag gå upp , och lite till då jag avslutade året med lyxig all-inclusive i Dubai.
Under 18 veckor har jag kämpat mig ner drygt 30 kilo med strikt kcal och kolhydratintag -LCLC.

Kan jag ( en tröttkörd ensamstående 3 barnsmamma) så kan DU !
Nu börjar nästa utmaning - att hålla vikten .
11 september 2018 08:40
4

3:dje veckan 800 kcal: Minus 6,1 totalt

3:dje veckan avklarad och fortfarande går vikten ner för min väninna.. Lite långsammare nu vilket i sig inte är konstigt men en middagsbjudning på lördagen har nog sin del i det också.

Jag och min vännina som jag försöker stötta så gott det går i både viktminskningen men också i hur att bemöta folk i sin omgivning fick anledning att tala lite extra om det då hon blev väldigt illa bemött under middagen i lördags.

- Åh du har sådan där påhittad "sockerallergi" är väl extremt nedlåtande att säga till någon som väljer att tacka nej till chokladfontänen som serverades efter middagen ?

 

Varför känns det så jobbigt att tala om att man inte äter vissa saker/ att man försöker undvika vissa livsmedel, tacka nej till bröd och efterrätter , alt ta med sig eget när man ska äta gemensamt med andra  ?

Jo för att man blir illa bemöttoch ifrågasatt väldigt väldigt ofta.

Idag är de flesta så pass upplysta att de inte ifrågasätter om man väljer att inte dricka alkohol eller tackar nej till gluten eller laktos - men att tacka nej till socker eller nej till något annat  som man inte vill utsätta sin kropp / hjärna för är inte lika accepterat utan ifrågasätts ofta.

 

Det fanns till inte för så länge sedan personer som inte trodde att alkoholism fanns heller , man var bara lite "svår " på spriten ibland - och vet ni vad 

OM ni har någon i er omgivning som säger sig ha en beroendeproblematik kring socker eller raffinerade kolhydrater , lita på att det stämmer för det är inget man önskar att man har .

 

 

 

 

 

Gillar

Kommentarer

 • 11 sep 2018 12:47
  paloma

  Jag skulle aldrig få för mig att övertala folk att äta något, jag vet själv hur jobbigt det är. Speciellt när jag avstår alkohol stör det många. 

  Låt folk göra hur dom vill! 

 • 11 sep 2018 14:48
  klaraelv

  Enda fördelen med att vara diabetiker är att man aldrig blir ifrågasatt när man tackar nej.

 • 11 sep 2018 21:57
  seglar67

  Det finns fortfarande många människor som har sån ångest över sin egen konsumtion av alkohol,  att de måste truga den som försöker avstå. Tro mig, jag har sett det på nära håll, med tragiskt slut.

  Du, som är stark nog att tacka nej till en chokladfontän, utgör ett stort hot mot självkänslan hos dem som inte klarar av samma sak. Det kan bli väldigt ensamt att vara så stark som du. Alla orkar inte betala det priset.

  Min vän, som var alkoholist, dog alldeles för ung. Det kom flera hundra till hans begravning. Han var otroligt älskad, aldrig ensam. Han tackade alltid nej, först, men det slutade ändå alltid med att någon lyckades bjuda på en grogg.

  Så vad vill jag säga med detta? Ditt inlägg väckte både min vrede och min sorg. Bry dig inte om dem som trugar eller kommenterar. De är inte dina vänner och de är farliga för dig.

 • 15 sep 2018 08:32
  aregnisw

  Ja du och enda fördelen för mig är ju att jag är glutenintolerant då blir det ingen som frågar längre. Ganska lätt att tacka nej till sötsaker då. 

  Så mitt råd är att inte bry sig om vad folk säger det är ju du som bestämmer.

Logga in för att skriva en kommentar.