icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

8veckors blogg

Kalorisnål 168936
HAR varit En viktpendlare av rang ;)
Det är slut med det nu.
Hösten 2017 prövade jag BSD - The Blood Sugar diet , Blodsockerdieten av Dr Michael Mosely
( kallas ibland 8/800 då man äter 800 kcal/dag i 8 veckor)
och gick ner 16 kilo på 8 veckor - det lyckades jag gå upp , och lite till då jag avslutade året med lyxig all-inclusive i Dubai.
Under 18 veckor har jag kämpat mig ner drygt 30 kilo med strikt kcal och kolhydratintag -LCLC.

Kan jag ( en tröttkörd ensamstående 3 barnsmamma) så kan DU !
Nu börjar nästa utmaning - att hålla vikten .
13 november 2018 17:36
14

25 veckor målviktig : En uppgång på 10,3 kilo

 

 

Ja, så såg det ut förra året vid den här tiden.

Jag gjorde ju min första omgång 800 kcal under 8 veckor och tappade 16,4 kilo.

Sedan kom höstlovet och jag åt lite mer som barnen , men inget överdrivet...resultat på vågen efter en veckas höstlov  +4,5 kilo.

Jag blev så less och tappade fokus helt ,tycket det var orättvist att jag inte kan äta som andra ( dvs i detta fall mina barn som INTE går upp i vikt av samma mat och samma mängd , relativt sett ) utan att det direkt straffar sig på vågen,  lät känslorna styra och kolhydraterna smögs sig in...

Av bara farten fortsätter jag på den inslagna vägen och efter två veckor har jag ökat 8,1 kilo totalt och efter 3 veckor visar vågen på ytterligare 2,2 kilo , dvs en uppgång på 10,3 kilo på 3 veckor !  Om det är rekord så är det inte något rekord jag är stolt över.

 

Slutar jag äta fel och drar i handbromsen ….nej inte alls . Året slutar med två veckors semester med mat och dryck i överflöd och jag väger in på MD i mitten av januari 100,7 kilo tung - då har jag lyckats gå upp 16 kilo  på 12 veckor -dvs hela min tidigare viktminskning.

 

Lätt fånget / Lätt förgånget känns som en bra liknelse för det är ju faktiskt ganska “lätt” att hålla vikten , iaf  i teorin - och för mig är det lika lätt att äta upp alla tappade kilon .

 

Jag tror nog att vi alla här inne på MD vet vad som fungerar och hur vi ska / bör äta för att både gå ner i vikt men också hålla den. Ibland hamnar man på en platå och  kroppen är lite ovillig att släppa på de ( i regel ) sista kilona , men vi vet att trägen vinner och att det bara är att nöta på .

 

Vikitgast för mig är,  som jag flera gånger tidigare skrivit, att inte ta första tuggan för den kan innebära en väldigt lång och kostsam dikeskörning .


 

Gillar

Kommentarer

 • 13 nov 2018 17:47

  Känner igen mej i varje ord. Det känns rent hopplöst till och från. Men det är bara att bita ihop och ta tag i skiten igen.

 • 13 nov 2018 17:52
  gittan52

  Jag gillar din nya text i ”huvudet”; att du har varit en viktpendlare!

  Nu är du en vikthållare istället och som har klarat av årets höstlov med bravur.

  Jag tror inte att det är någon som inte vet vad som fungerar för att gå ner i vikt, och sedan behålla den nya vikten. Men att sätta det i praktik är många gånger betydligt svårare.

  Vad ser du som den största skillnaden från förra hösten till denna höst i ditt tänk och dina prioriteringar?

 • 13 nov 2018 17:58

  Tack Anitla - skönt att inte vara ett ensamt hopplöst fall wink

 • 13 nov 2018 18:00
  gasten

  Det är så lätt att gå upp i vikt, men svårare att gå ned!  Ännu svårare att hålla vikten. 

  Men det har du klarat galant! 

  Jättebra gjort av dig! 

 • 13 nov 2018 18:04

  Gittan52

  Jag har ju haft tidigare längre perioder av lyckad vikthållning men tyvärr alltid förr eller senare trillat dig igen.

  25 veckor för mig är tyvärr inte tillräckligt länge för att känna mig säker på något sätt - jag måste  vara uppmärksam på allt jag äter och allt jag utsätter mig för.

  DET är nog den stora skillnaden , jag har kommit till insikt om min beroendeproblematik och håller så sakteligen på att acceptera att det är så mitt förhållande till mat ser ut , att slå mig till ro och slappna av är inte ett val för mig.

   

 • 13 nov 2018 18:08

  Tack Gasten !

  Hoppas din härliga motionslust håller i sig - jag får släpa mig ut på promenader nu när det är regn och rusk ute 

 • 13 nov 2018 18:24
  gittan52

  Gissar att många av oss aldrig kommer att kunna slå oss till ro och slappna av helt. Några kanske kan ”unna sig” en ”fri” semestervecka. För andra skulle det vara en ren katastrof.

  Insikt är bra, så även acceptans. Hoppas du hänger kvar i Hålla Vikten-gruppen hela nästa år så du att du inte slår dig till ro!  wink

 • 13 nov 2018 18:25
  gasten

  Motionslusten håller i sig, men dansen är den roligaste motionen. 

  Man förbränner så mycket på en danskväll och det är så härligt med alla sköna låtar som orkestern spelar! 

 • 13 nov 2018 22:01

  Himmel 8veckor nu skrämde du mig, innan jag såg att det handlade om förra året. smiley Insikt och acceptans gör hela skillnaden. Den här gången kommer du inte att trilla dit igen. yes

 • 13 nov 2018 23:03
  paloma

  "Trägen vinner" det håller jag med om, för ger man upp kommer kilona snabbt tillbaka. För mig finns inget annat alternativ, bättre stilla på lite för hög vikt än att ge upp.

  Nu har du varit både på resa utomlands och i Sverige och klarar det jättebra, du har bra koll nu🙂

 • 14 nov 2018 07:13

  seglar67

  inte meningen att skrämmas winkmen ibalbd kan jag inte låta bli att få till en lite mr effektfull rubrik .....

  Insikten och framförallt acceptansen, och nu en djupare mer förlåtande inställning till mig själv där jag tror att poletten på riktigt trillat ner och jag vet VARFÖR jag äter som jag äter , beroende har många sidor, gör att jag ser mer positivt på en livslång vikthållning .

 • 14 nov 2018 07:15

  paloma

  Att ge upp finns väl inte på världskartan - eller hur ?

  Ja jag har bra koll men det betyder inte på något sätt att jag kan slappna av - jag har bra koll på att hela tiden var på min vakt laugh och det är så det behöver se ut för mig för att vikten inte ska skena iväg uppåt.

   

 • 14 nov 2018 07:18

  maire

  För vissa som för dig smyger sig vikten på , kilo efter kilo och man inser inte hur mycket det faktiskt blivit -

  20 kilo är mycket oavsett om det är en uppgång över 20 år eller över en betydligt kortare tid.

  Kanske tom är lättare att ta tag i problemet om det blir en snabb viktökning för ett kilo per år syns ju inte dirket.... det är när man ser viktökningen under det längre perspektiviet som det blir så tydligt.

 • 14 nov 2018 15:29

  Maire

   

  Visst är det skumt att kunna gå upp så mycket i vikt , speciellt som jag inte äter mer eller annorlunda än min omgivning i stort.

  Jag har problem med mina tarmar , har haft ulcerös colit sedan 1993, och reagerar tex väldigt dåligt på socker och mjöl, dåligt såsom att jag binder extrema mängder vätska och blir uppsvälld och öm i kroppen.

  JAghar inte glutenallergi( intolerans enl prover men jag känner att det inte är bra för mig , tyvärr bröd och potatis är två av mina stora favoriter.

  Tarmfloran och dess inverkan på vårt mående är jag jätteintresserad av , kör bla en del thé och äter livsmedel som är bra för förstörd tarmflora.

  Fodd Pharmacy är en bok jag hittat mycket intressant i och Prof. Stig Bengmark läser jag gärna 

  Har du några bra tips ?

Logga in för att skriva en kommentar.