icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

8veckors blogg

Kalorisnål 166335
HAR varit En viktpendlare av rang ;)
Det är slut med det nu.
Hösten 2017 prövade jag BSD - The Blood Sugar diet , Blodsockerdieten av Dr Michael Mosely
( kallas ibland 8/800 då man äter 800 kcal/dag i 8 veckor)
och gick ner 16 kilo på 8 veckor - det lyckades jag gå upp , och lite till då jag avslutade året med lyxig all-inclusive i Dubai.
Under 18 veckor har jag kämpat mig ner drygt 30 kilo med strikt kcal och kolhydratintag -LCLC.

Kan jag ( en tröttkörd ensamstående 3 barnsmamma) så kan DU !
Nu börjar nästa utmaning - att hålla vikten .
29 oktober 2018 10:21
12

23 veckor målviktig. Hur mycket väger Du egentligen ?

- det är en fråga som oftast är laddad och som jag har känt mig obekväm med .

Det händer vid läkarbesök och när man tex var gravid och besökte sin barnmorska.

Andra tillfällen är när man rider , det är viktigt att veta ryttarens vikt så man inte överbelastar hästarna.

Nu är det härligt att åka på ridläger med barnen och inte innan behöva ringa och berätta en att man är en tyngre ryttare . Det är så skönt att viktfrågan inte ens kommer upp för det syns att jag inte längre ligger nära eller över maxgränsen för vad hästarna orkar bära  !

Ytterligare en sak att hålla i minnet när kolhydratsdjävueln pockar på min uppmärksamhet

 

Gillar

Kommentarer

 • 29 okt 2018 10:32

  Härligt! 

 • 29 okt 2018 10:40

  Det måste ju vara en stark motivator! Ridning är är så kul!

 • 29 okt 2018 10:40
  paloma

  Vad skönt att känna så, jag tycker också det känns annorlunda när man kommer till läkare och i klädaffärer. Om en expedit ska hjälpa mig kommer dom oftast med mindre storlek än jag själv skulle välja.

  Fin häst, rider du islandshäst?

  Min äldsta dotters häst ser ut precis som hästen på bilden🙂

 • 29 okt 2018 11:01

  Visst är det härligt

  Ridning är både motion och meditation för mig !

  Här på gården finns det islandshästar och Irländska tinkers - jag rider gärna bägge raserna men hjärtat klappar lite extra för islänningarna

  ( tinker bild )

  f8db614f-9141-449e-9e46-becb1466eec5.jpg

  Senast uppdaterad 29 okt 2018 11:08

 • 29 okt 2018 11:12

  Islänningarna är charmiga men tinkers är ju så enormt vackra heart

  Får mig att tänka på min Nordsvenska dam, fast Tinkers är nog större. Sannolikt -88, kan ha varit -89 också. 

  9223396a-1d06-496a-8ea6-19f0f242c932.jpg

 • 29 okt 2018 11:26
  paloma

  Jag brukade rida när jag var yngre, men nu är jag nästan lite rädd för hästar. Dotterns häst (som hon ska sälja) är en riktig tuffing, när döttrarna och maken skulle flytta dom från ena hagen till den andra sparkade hon bakut flera gånger. Som tur var träffade hon inte äldsta dottern, som är van vid hennes krumbukter.

  Hon ska skickas på inridning om hon inte blir såld innan vintern, men jag hoppas hon blir såld innan dess. Hon kräver en fast hand och någon som kan ta tag i hennes humör, och dottern är inte rätt person för det just nu. Maken är van ryttare och hästmänniska, men har inte tiden och lusten att sköta henne heller.

 • 29 okt 2018 11:27

  LadyG visst är de vackra - ser ut som riktiga sagohästar  !

  De och Frieser hästar.....

  och vilken härlig bild med fölet !

 • 29 okt 2018 11:58

  Har för mig att det var en frieser som utropades till världen vackraste häst i en tidning härom året, minns inte hans namn dock. Bara att han såg ut som hämtad ur Tusen och en natt laugh

  Lille Micke, såldes vidare som unghäst och drog turister sist jag hörde av honom. Nu är han väl borta, det är ju trettio år sedan nu, men han var en väldigt lugn och snäll krabat som lär sig hanteras och pysslas med så länge jag hade honom. Precis som sin mor, den hästen och jag var ett team. Jag lärde mig rida på henne samtidigt som jag red in henne, hon förstod mitt kroppsspråk perfekt och jag kände henne utan och innan heart

  Ibland saknar jag henne oftantligt mycket fortfarande heart

  Senast uppdaterad 29 okt 2018 11:59

 • 29 okt 2018 16:47

  Åh vilken bra punkt på listan: Saker jag älskar med att vara smal! 👍❤️

 • 30 okt 2018 10:45

  Paloma

  Vad tråkigt att det inte fungerar mellan din dotter och hennes häst.

  Det är stora starka djur och det kan bklir riktigt farligt - säkerhet är a&o

  LadyG

  Själv lärde jag mig rida på en travhäst min granne på landet vunnit på kortpel .....jag läste teoriböcker om ridning ( ingen i min familj red) och den stora travaren lärde mig praktiken....varje sommar hade han stått oriden sedan förra sommaren så det var bara att hoppa upp och börja om - i slutet av sommaren var vi bästa vänner wink

  Seglar67

  Den listan kan göras låg - när sätter vi igång ?

 • 30 okt 2018 10:56

  Hästar är fantastisk bra lärare, om man törs lyssna på dem. Vet att många är rädda för dem, men jag har aldrig fruktat en häst. Vissa hästar har haft problem med människor, men jag har aldrig träffat en elak häst. Bara hästar som träffat elaka människor.

   

 • 30 okt 2018 14:39

  Lorrain som travaren hette var en fantastisk lärare.

  Vi var också födda samma år så jag kände en extra tillhörighet med honom.

  Att mina föräldrar släppte lös mig, 7 år gammal att sitta upp på en  stor oinriden travare , tackar jag dem idag för, men jag skulle inte vara lika obrydd om det gällde mina egna barn idag.

Logga in för att skriva en kommentar.